torek, 8.januar.2013 - 10:07

Bojan Požar poroča o morbidnih informacijah o Janezu Janši in njegovi družini. Kdo širi takšne informacije?

SRHLJIVO: Kdo širi grozljive informacije o Janezu Jaši, Urški Bačovnik in njunemu sinu?

Bojan Požar poroča o šokantnih informacijah, ki naj bi krožile v nekaterih novinarskih krogih in po Ministrstvu za finance Republike Slovenije. Ob takšnih grozljivih informacijah se poraja več vprašanj:

Ali je res, da na Ministrstvu za finance krožijo informacije o hudi samomorilnosti Urške Bačovnik?

Ali je res, da krožijo informacije o tem, da je premierjev sin hudo bolan?

Ali je res, da novinar Dela Dejan Karba preiskuje domnevno smrt sina Janeza Janše?

Kdo širi takšne srhljive informacije o družini Janeza Janše?

Te informacije o Janezu Janši, Urški Bačovnik in njunemu sinu, če ne držijo, so resnično izredno neokusne. Gre za hudo obrekovanje.

Šokanten članek Bojana Požarja si preberite spodaj.

Bojan Požar: Morbidno. Janši očitajo smrt sina, ki naj bi mu celo pomagali na oni svet

Srhljivo sporočilo na e-mail račun, ki ga je prejel Bojan Požar, pa si oglejte tukaj.

Politikis: Karba najbolj umazano doslej: Črtomir Janša umrl zaradi uspaval???!!!



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Informacije o dogajanju v družini Janeza Janše očitno niso točne. Še več. Janez Janša je v povezavi z nedavnim dogajanjem glede poročila KPK za en medij dejal, da politika ni njegova ljubezen, da je njemu veliko lepše biti doma z ženo Urško ter skrbeti za sina Črtomirja, ki je prav živahen (torej ni govora, da je mrtev ali zastrupljen z uspavali).

    Prav neverjetno je, da so nekateri tako šokantne in prvenstveno neresnične informacije plasirali v javnost. Kaj imajo od tega, da širijo laži?

    Informacijam je očitno nasedel Dejan Karba, ki jih je začel raziskovati pri slovenski policiji. Zato in zaradi nedavnega primera Rode, pa tudi primera Patria so ga iz Delove časopisne hiše odslovili. V Delu je, vsaj kar zadeva upravo, postal persona non grata.

  2. admin pravi:

    Tudi na nasprotnem političnem polu so neresnične govorice o Janezu Janši in njegovi družini naletele na močno neodobravanje. Oglasila se je Tamara Vonta, ki je svoje nestrinjanje izrazila na mikroblogerskem sistemu Twitter.

  3. admin pravi:

    BO KARBA REHABILITIRAN?

    Bodo Dejana Karbo morali vrniti nazaj v časopisno hišo Delo?

    Zadeve v zvezi z razrešitvijo Dejana Karbe so se zapletle. Ta naj sploh ne bi poslal SMS sporočila Stanislavu Venigerju, kjer je spraševal o domnevni smrti sina Janeza Janše (Revija Reporter, ki je prva poročala o zadevi, je sprva poročala o tem, da naj bi Dejan Karba generalnemu direktorju policije poslal SMS, v katerem ga je spraševal o domnevni smrti sina Janeza Janše, ki naj bi umrl zaradi zastrupitve z uspavali, kar naj bi Venigerja spravilo v stanje šoka, prav tako pa tudi notranjega ministra Vinka Gorenaka, ko mu je Veniger bojda prenesel informacijo – No, do povpraševanja naj bi vendarle prišlo. Tiskovni predstavnik policije je prenesel novinarsko povpraševanje Dejana Karbe in še enega Delovega novinarja o domnevni smrti sina Janeza Janše gospodu Venigerju, ta ministru Gorenaku, Gorenak pa premierju Janezu Janši. Tudi v Reporterju so popravili sprva malček neprecizno informacijo in v popravljeni verziji članka zapisali, da je Venigerja o povpraševanju obvestil tiskovni predstavnik policije, ki je prejel SMS novinarja Karbe, in ne Karba sam.), zaradi česar so ga prvenstveno 3 ŽENSKE predstavnice časopisne hiše Delo s predsednico uprave na čelu prisilile k “sporazumni” odpovedi delovnega razmerja. Prisilile so ga z grožnjo, da če ne odide, bo gmotno odgovarjal za vse odškodninske tožbe zoper časopisno hišo Delo (primer Patria, primer Rode, primer Črtomir (če pride do tožbe) itd.). Dejan Karba namerava pravico poiskati tudi na sodišču.

    RTV Slovenija: Video: Dejan Karba pojasnjuje ozadje odhoda z Dela
    Delo: Karba še čaka na pravico
    Delo: Uredniški kolegij Dela: “Dovolj je!”
    Delo: Zaradi prisilnega odhoda novinarja Karbe na Delu zavrelo
    Delo: Veniger javno priznal, da mu Karba ni poslal SMS
    Delo: Sindikat Dela proučuje možnosti za stavko
    Reporter: Zdaj so se spravili še na Janševega sina Črtomirja! Novinar Karba spraševal policijo o njegovi smrti

  4. admin pravi:

    Kot smo zapisali že v samem članku, se sami še vedno sprašujemo, kdo je Dejanu Karbi postregel z očitno nereseničnimi informacijami.

    Vsi namreč probelamatizirajo le Karbino poizvedovanje pri slovenski policiji, nihče se pa ni dotaknil vprašanja, kdo je Karbi dal takšne informacije. Torej. Kdo v Sloveniji plasira v javnost neresnične informacije in s tem povzroča špetir v politiki in medijih?

    Prav tako nam ni jasno, zakaj ni nihče informacij preveril neposredno v kabinetu predsednika vlade.

  5. admin pravi:

    V reviji Reporter so se odzvali na članek časopisa Delo z naslovom Karba še čaka pravico.

    Reporter: Primer Karba: Na Delu še naprej manipulirajo in lažejo

  6. Ulak Bula pravi:

    Me samo zanima, glede na to da ima admin popoln dostop kdo je komu kaj kdaj rekel/napisal, lahko vi podate kakšno informacijo o tem?
    Po eni strani težke, obtužajoče besede napram novinarju, po drugi strani nobene objektivne informacije podkrepljene z dokazi?
    Na podlagi tega so vaše obtožbe toliko vredne kot informacije omenjenega novinarja.

    Ps; nekateri komentarji ne sodijo pod takle članek.

    Lp, v upanju na odgovore.

  7. admin pravi:

    Ulak Bula. Mi smo samo prenesli zanimive informacije in jih komentirali. Nismo dajali obtožb proti komurkoli.

    V celotni zadevi gre očitno za nek spor med nekaterimi novinarji in Dejanom Karbo.

    Kdo ima prav in kdo ne, sami nismo presojali.

    Smo pa podali komentar, v katerem smo tudi sami podali zgroženost nad informacijami, ki se pojavljajo o družini Janeza Janše. In da ne bo pomote. Za nas ni problem to, da je Dejan Karba raziskoval točnost informacij, ki jih je bojda prejel. Tudi če bi o tem vprašal samega gospoda Venigerja. To, koga je vprašal na policiji, sploh ni tako pomembno.

    Je pa hud problem, da nekateri ljudje širijo grozljive in neresnične informacije o družini Janeza Janše. To pa je problem. Nas še vedno zanima, od kod Dejanu Karbi tako hude informacije o družini Janeza Janše.

    Kar zadeva dokaze, ne vemo, o čem točno govorite.

    Sami smo prenesli informacije. Med drugim tudi navedbe, ki jih je v intervjuju za RTV Slovenija podal sam Dejan Karba. Sicer pa so določeni dokazi o določenih stvareh tudi javno objavljeni. Tako da se ne more reči, da v celotni zadevi ni nobenih dokazov.

    Sicer nam je znano, da je sedaj Dejan Karba ponovno sprejet v časopisno hišo Delo in se je opravičil upravi Dela za nevšečnosti.

    Če imate kakšne druge informacije, jih lahko svobodno napišete in bodo objavljene na tej strani.

    Zapomnite si pa nekaj. Ta vaš prispevek sami dojemamo kot neupravičen napad na nas. Sami se nismo opredeljevali o nikomer, nismo dajali vrednostne sodbe ali žaljivih obdolžitev oziroma hudih obtožb o nobenem novinarju in nismo povedali čisto nič takšnega, kar že ne bi bilo znanega. In kar je zelo pomembno. V zadevi smo opozorili na obe plati, kar ni primer v drugih medijih.

    V tej zgodbi sploh ni pomemben toliko novinar Dejan Karba, če odštejemo dejstvo, da je bil čisto po nepotrebnem odstranjen iz Dela, kar se je sicer nato izničilo (popravilo).

    V tej zgodbi je pomembno, da nekateri ljudje širijo neresnične informacije o neki družini, o družini Janeza Janše, in te informacije prenašajo novinarjem. To je tisto, kar je potrebno obtožiti, ne pa vse drugo, med drugim tudi naše pisanje, ki je čisto nesporno. Sami smo vedno in vselej za resnico.

    Takšen napad na nas je čisto neupravičen, neutemeljen in nesramen. Mislimo na besede o tem, da smo podali obtožujoče besede napram novinarju, po drugi strani pa nobene objektivne informacije, torej informacije brez dokazov, neprimerne komentarje pod člankom (gre za dodatke, ki nadgrajujejo članek). Sami to dojemamo kot poskus utišanja. Prosimo. Ne živimo več v komunizmu. Ampak očitno so nekateri mnenja, da lahko čisto vsakega ustrahujejo ali diskreditirajo, če jim kaj ni povšeči. Če je v tej zgodbi kaj objektivnega, je to ta stran z vsemi komentarji in povezavami na članke. Dejansko so podane informacije z obeh koncev. Torej lahko ljudje preberejo eno in drugo plat. Pri tej konkretni zgodbi smo imeli prav namen pokazati informacije z obeh strani, ne zgolj z ene. In če se prebere vse, se dobi celovita informacija o primeru.

    Sicer pa. Prah okoli te zgodbe so dvignili v samem Delu s tem, ko je bil Karba sprva odpuščen. Če ne bi bilo tega, ta stvar sploh ne bi bila tako pomembna in bi se vse vrtelo okoli tistega bistva. To pa je, kdo v javnost lansira neresnične in srhljive informacije o Janezu Janši in njegovi družini.

    Nihče se v celotni zgodbi noče dotakniti bistva, to pa je lansiranje laži in podtikanje novinarjem.

    Tudi Bojan Požar je prejel nek e-mail s hudimi informacijami zoper družino Janeza Janše, češ da krožijo govorice na finančnem ministrstvu, na kar smo opozorili tudi v članku.

    Ulak Bula naj se zamisli, ali so obtožbe na naš račun upravičene, ali smo res karkoli narobe napisali. Niso in nismo. Nismo pa niti najmanj krivi, da so si na Delu s prenaglim ravnanjem naredili slabo reklamo. To je pač stvar medosebnih odnosov v časopisni hiši Delo.

  8. admin pravi:

    Še dodaten komentar. Če je bil cilj nekaterih medijev morda kritizirati Karbo, smo bili pa sami usmerjeni zgolj v srhljive informacije o družini Janeza Janše. Informacije so, to lahko vsi priznajo, skrajno neprimerne in nedostojne kateregakoli človeka. In grozljivo je, da kaj takšnega nekateri sploh sproducirajo in dajo v javnost, sploh če ne drži. Tu ne mislimo na novinarje, ampak na tiste, ki so prvi podali v javnost takšne neresnične informacije ter zavedli javnost in tudi novinarje.

  9. admin pravi:

    Ker smo bili tako nesramno napadeni zaradi pisanja o tem primeru, pa bomo tudi sami pristavili piskrček.

    In sicer.

    Dejan Karba je povedal, da so mu nekateri očitali kršitev novinarskega kodeksa, dasiravno sam tega ni kršil, saj se kršitve nanašajo na objavljene članke ali prispevke, ne pa novinarska poizvedovanja, kjer je Dejan Karba zgolj preverjal resničnost navedb, ki jih je prejel iz različnih virov, torej iz več virov. Njegova trditev je pravilna in sami ne problematiziramo Dejana Karbe. On dejansko ni storil nič narobe.

    Vendar še vedno ostaja dejstvo, da je nekdo te informacije posredoval v javnost.

    Sami se sprašujemo, ali slovenska policija preiskuje, kdo je takšne informacije dal v javnost. Kateri so tisti novinarski viri, ki so podali takšne informacije o družini Janeza Janše.

    Za to bi se lahko zavzeli predvsem v stranki SDS, glede na to, da ima stranka več možnosti in moči, da sproži postopke.

    Eno je biti novinarski vir, ki poroča o resničnih dejstvih, nepravilnostih, korupciji, če meni, da je do česa prišlo, drugo pa je, da nekateri oznanjajo neresnice in svinjarije o nekem človeku in njegovi družini.

    Policija bi morala te vire izslediti in jih oznaniti, da se vidi, kdo govori takšne stvari o Janezu Janši.

    Kot smo že rekli. Glavni problem tu sploh ni Dejan Karba. Glavni problem so ljudje, ki v Sloveniji naokoli širijo laži.

    Na žalost tudi sami zelo dobro poznamo takšne načine delovanja v tej gnili skorumpirani državi Sloveniji in ne v vlogi storilcev, da ne bo pomote, ampak v tisti drugi vlogi. Zatorej nas te zadeve in pojavi niti najmanj ne presenečajo, obenem pa zelo dobro vemo, kako se človek počuti, če o njem širijo laži in kakšne so lahko posledice takšnega načrtnega širjenja laži.

    In ravno zato se nam zdi takšno dogajanje v Republiki Sloveniji, ko nekateri načrtno širijo laži, neresnice ali polresnice, katerih edini cilj je diskreditacija, skrajno problematično. Zato smo ta primer tudi začeli obravnavati oziroma pisati o njem in se zanj zanimati.

    Mnogi so se v tej zadevi od tega bistva oddaljili in jih zanima samo Dejan Karba, ki pa tu sploh ni bistven. Lahko bi celo rekli, da je z izpostavljnjem zgodbe Dejana Karbe prišlo do nekega medijskega spina, cilj katerega je bil zabrisati tisto bistvo, to pa je plasiranje laži v slovenski politični in medijski prostor, ali pa v kakšno drugo okolje (odvisno od potreb in namenov tistih, ki plasirajo laži).

    Če ponovimo bistvo tega komentarja. Ali kdo preverja, kdo so viri informacij o Janezu Janši in njegovi družini in kakšni so nameni teh virov? Dejan Karba je namreč povedal, da je informacije o Janezu Janši dobil od več virov. Ta zgodba torej še ni končana. Končana bo, ko se odkrije vire neresnic in njihove namene.

  10. admin pravi:

    Kdo je Karbin informator glede Janeza Janše?

    Janez Janša je žrtev poskusov hude diskreditacije. Spravljajo se tudi na njegovo družino.

    Stranka SDS in slovenska policija bi se morali zavzeti za to, da se najdejo viri, ki so Dejanu Karbi sporočili neresnične in žaljive informacije o družini Janeza Janše. Dejan Karba bi moral tudi sam razkriti, od kod je dobil informacije, ki so močno posegle v družino aktualnega slovenskega premierja, katerih edini namen je bil diskreditacija Janeza Janše.

    Več si preberite tukaj.

Odgovorite