sobota, 12.januar.2013 - 07:35

Slovenska policija je bojda našla organizatorja prve vseslovenske vstaje

Slovenska policija je kot enega izmed organizatorjev prve vseslovenske vstaje identificirala novinarja Uroša Lubeja, znanega kot hudega kritika novomeške lokalne politike

Po informacijah slovenske policije naj bi bil organizator prve vseslovenske vstaje Uroš Lubej, urednik novomeškega časopisa Novomeški čuvar (in ne čuvaj kot nekateri novinarji napačno pišejo), prej pa novomeškega časopisa Park.

Uroš Lubej je znan kot kritični komentator predvsem novomeške lokalne politike, zaradi česar je bil svoj čas preganjan s strani novomeškega pravosodja. Znan je po tezi o novomeških občinskih koritnikih, ljudeh in občinskih zavodih ter podjetij, ki jih novomeška občina bojda izdatno financira z denarjem iz novomeškega proračuna v zameno za politično podporo.

Uroš Lubej je bil svoj čas tesen sodelavec Gregorja Macedonija, predsednika novomeške politične liste Gremo gor, ki se je lani poleti povezal z Državljansko listo Gregorja Viranta in ustanovil novomeški odbor stranke Državljanska lista. Gregor Macedoni je sicer del novomeške prokatoliške politične smetane.

Uroš Lubej je svoj čas tesno sodeloval z Gregorjem Macedonijem, sedaj članom novomeškega odbora Državljanske liste

 

Kaj bodo ugotovitve slovenske policije pomenile za nadaljnje sodelovanje strank SDS in Državljanska lista, bo pokazal čas. Danes se bo Državljanska lista namreč odločila o tem, ali še ostane v koaliciji. Po vsej verjetnosti se bo odločila za to, da v njej ostane, a le v primeru, da Janez Janša odstopi kot premier.



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Uroš Lubej o svoji vlogi pri organizaciji prve vseslovenske vstaje.

    24ur.com: Iz 24UR ZVEČER: Pogovor z Urošem Lubejem

Odgovorite