nedelja, 20.junij.2010 - 18:33

Hrvaška oblast bi morala suspendiranega policista desuspendirati

Po poročanju hrvaških medijev se je v Zagrebu zgodila parada ponosa, kjer so homoseksualci na Hrvaškem predstavili pravice istospolnih.

Na prireditvi se je po poročanju časopisa Dnevnik zgodil tudi manjši incident, kjer sta policista obvladala mlajšega napadalca na parado ponosa.

Nam se zdi skrajno odvratno obnašanje organizatorjev hrvaške parade ponosa, ki so napadli policista zaradi pretirane uporabe sile, čeprav je dejstvo, da je šlo za ukrepe zoper napadalce na parado.

Ne vemo, kakšni skrajno levičarski aktivisti so med organizatorji, ampak napadanje policista, ki je ščitil parado ponosa in govori tipa, da se borijo tako za pravice homoseksualcev, kot pravice tudi tistih, ki jim želijo smrt, če so ti deležni prevelike represije države, so bolne.  

Človek bi pomislil, da so bili organizatorji parade ponosa v Zagrebu celo nezadovoljni, ker je hrvaška država poskrbela za red.

Sami smo mnenja, da bi morala hrvaška država policista desuspendirati, dodatno bi pa morala Hrvaška preučiti, kakšni osebki so med organizatorji zagrebške parade ponosa.

To, da nekdo pravi, da se bori za pravice določenih ljudi in obenem tudi za pravice ljudi, ki tem ljudem želijo, je bolno. To ne dokazuje nobene empatije, ampak dokazuje nek anarhističen odnos do družbe, ki je sramoten.

To, kar se je zgodilo na Hrvaškem, je čisto nenormalno in organizatorje parade ponose v Zagrebu je lahko sram nad samimi seboj, da so medijsko napadli policista, ki jih je ščitil pred ljudmi, ki so jih napadli.

Sami takšnim ljudem v prihodnje ne bi več verjeli, če bi bili na mestu hrvaških oblasti.

Očitno bodo morale raznorazne proistospolne organizacije na Hrvaškem najti kakšno boljše vodstvo oziroma organizatorje. Kot da ti ljudje sploh ne bi želeli večjih pravic za istospolno usmerjene, ampak želijo samo neko vidnost, neke izredne razmere in sedaj so se postavili na stran nekoga, ki jih je napadel.

Sramota.

Izgrednik je dobil tisto, kar je iskal, zato ne bi bilo potrebno suspendirati policista. V takšnih situacijah se pač zgodijo tudi takšni incidenti, vendar konkreten incident se je zgodil nad nekom, ki je bil nasilen in ki je bil nestrpen.

Hrvaška naj dobro premisli, ali je bila kazen zoper policista upravičena. Po našem mnenju ne.

Torej. Hrvaška oblast naj se zamisli nad upravičenostjo kazni zoper policista, organizatorji parade ponosa pa naj se zamislijo, da takšni kot so, ali so sploh vredni tega, da zastopajo istospolno usmerjene osebe. Po našem mnenju niso. To so pokazali s tem, ko so izjavili, da se borijo tudi za pravice tistih, ki jim želijo smrt. Kot da bi organizatorji parade ponosa prav želeli spodbuditi nasilje in ker je hrvaška policija to preprečila, so bili nezadovoljni.

Kot da bi želeli, da hrvaškim represivnim organov spodleti urediti razmere. To pa ima priokus anarhije. Zato sami menimo, da bi bilo potrebno policista desuspendirati, še posebej, ker je imel opravka z osebo, ki zaradi nasilništva in nestrpnosti očitno ni kaj prida vredna. Dodatno se pa podobni prijemi policistov zgodijo verjetno pri vsaki večji nogometni tekmi.

Hrvaški geji bi se pa lahko tudi zamislili nad tem, kakšni osebki se borijo za njihove pravice. Očitno ne ravno najbolj primerni. V prihodnje bi se sami vprašali, ali so ti ljudje s takšnim obnašanjem, ko kritizirajo tiste, ki so jih branili, v prihodnje sploh vredni zaščite. Mogoče si pa celo želijo nasilja in jim je bila policijska zaščita odveč. To pa je bolno. Če bi bili resnično za pravice gejev, policista ne bi obsojali, ampak bi ga celo pohvalili ali pa bi bili enostavno tiho, tako so pa pokazali in dokazali, da so nevredni zastopanja kogarkoli, saj niso sposobni dosledno ščititi interesov tistih, katerih interese naj bi ščitili.

Očitno pozabljajo, da so policisti ukrepali zoper nasilneža in nestrpneža, torej zoper osebo, ki je svoje pravice s svojim vedenjem v tistem času zapravila, ne glede na moledovanje, ki je bilo očitno zaigrano.

Dnevnik:  Hrvaška parada ponosa: Suspendirali policista, ki je protestnika brcnil v glavo

Posnetek incidenta, zaradi katerega policist ne bi smel biti suspendiran



Značke prispevka: ,

Odgovorite