sreda, 20.februar.2013 - 21:11

DAJTE LAZANJE LJUDEM!!!: Konjsko meso v mesnih lazanjah je po vsej verjetnosti neoporečno in čisto užitno.

Konjsko meso je eno najbolj kakovostnih mes.

Glavno mesto Slovenije, Ljubljana, je prestolnica, ki je svetovno znana tudi po hot – horse-u. Hamburgerju, narejenemu iz konjskega mesa.

DAJTE LAZANJE LJUDEM!!!

Podjetji Spar in Ledo bi morali razdeliti “sporne” lazanje med tiste, ki jih želijo pojesti, lahko tudi med svoje zaposlene, ki bi jih z užitkom snedli, sploh če bi jih dobili zastonj.

Prav tako bi se lahko z lazanjami nahranilo ljudi v javnih kuhinjah. Tako bi ti ljudje vsaj enkrat pojedli kakovosten obrok hrane.

Pri konjskem mesu v lazanjah gre za meso, ki so ga nekateri kmetje primešali govejemu, ker so imeli viške konjskega mesa. Gre za neoporečno konjsko meso, ki so ga kmetje želeli prodati. Namreč. Konjsko meso se prodaja manj kot goveje. Zato nastajajo presežki. Da bi kmetje preprečili, da bi neprodano konjsko meso šlo v nič, ga primešajo govejemu mesu, ki gre bolj v prodajo. Na ta način racionirajo svojo proizvodnjo mesa. Tako se meso ne zavrže po nepotrebnem. To je glavni razlog, zakaj je konjsko meso v govejih izdelkih. Na deklaracijo se ga bojijo zapisati zato, ker se bojijo, da tako nekateri manj izobraženi ali nevedni oziroma neosveščeni ljudje mesa s primesjo konjskega mesa ne bi kupili. Zato takšno skrivanje.

Dejstvo je, da izdelki z vsebnostjo konjskega mesa niso v ničemer oporečni, celo bolj kakovostni so kot izdelki s samim govejim mesom. Ampak očitno to nekatere ne zanima in raje zavržejo čisto uporabne stvari. To je bogokletno dejanje, ki ga podpira predvsem Evropska unija, ki je dejansko čedalje bolj zavožena v svoji politiki, čisto odtujena, neprilagodljiva in nenaravna, ter čedalje bolj škodljiva v svojem početju. Vzpostavlja eno totalno napačno ureditev. To, da obstajajo določene količine konjskega mesa v posameznih izdelkih, je po našem zgolj dokaz določene neuravnoteženosti na mesnem trgu, zaradi česar prihaja do viškov konjskega mesa. Sami ne bi delali takšnih težav, kot to počne Evropska unija s konjskim mesom, zaradi česar je iz miši naredila slona.

Bistveno je samo to, da je meso neoporečno.

Teorija o mesu športnih konjih v mesnih lazanjah je pa popolnoma zavajujoča, saj se morajo takšni konji nadzorovano uničiti. Evropska unija dejansko zavaja celotno evropsko prebivalstvo. Kako jih ni sram, da z zavajanjem povzročajo uničevanje čisto neoporečne hrane?

Iz slovenskega primera sodeč pa je očitno, da tisti, ki pregledujejo meso, gledajo samo vsebnost konjskega mesa, nočejo pa pregledati mesa na vsebnost morebitnih zdravil, ki se dajejo športnim konjem. Najbrž zato, ker zelo dobro vedo, da ne bodo našli nič spornega (razen če se ne bi zlagali, da bi potrdili svoj prav, kar je tudi čisto možno v EU, zaradi česar ni ravno zaupanja vredna).

Dela se problem tam, kjer ga ni. Vsaj ne tako velik. Morda je majhni problem nedeklariranosti, ampak razloge za to smo sami že povedali v zgornjem delu tega članka. 

Dejstvo je, da bi nekateri ljudje v Sloveniji želeli pridobiti zavržene lazanje s konjskim mesom.

Med.over.net: Lazanja s konjskim mesom

Evropska unija očitno vodi čistunsko politiko, zaradi katere prav sramotno uničuje popolnoma neoporočno hrano. Zatorej Evropski uniji ni za verjeti niti takrat, ko želi vzpostaviti miselnost, naj ljudje zavržejo manj hrane. Evropska unija eno govori in drugo počne. Evropska unija je dejansko eden največjih krivcev za bogokletno metanje hrane v smeti. Prav sramotno je, kakšni ljudje so se zaredili v birokraciji Evropske unije. Ljudje, ki brez kančka slabe vesti mečejo hrano v smeti, tudi če je ta neoporečna. Gre za birokracijo, ki deluje uničujoče na naravo.

Z zavrženo hrano bi se lahko nahranil marsikakšen lačen človek, kateremu bi ob siceršnji slabi prehrani, ki jo konzumira, obrok “sporne” lazanje, prinesel veliko večjo korist, kot pa škodo.

To, kar počne Evropska unija, je totalna svinjarija. Žalostno je, da medijska srenja popolnoma nekritično podpira takšno svinjarijo.

Nekateri bi z užitkom pojedli zavržene lazanje, saj vedo, da z njimi ni nič narobe.



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Na Dossier korupcija smo veseli, da so ljudje, ki delijo podobno mnenje, kot ga imamo sami. To pa je, da se popolnoma uporabne hrane ne zavrže.

    Takšno mnenje po Žurnalovem članku sodeč očitno delijo tudi nekateri nemški ministri. Nemčija je bogata država, pa ima to zdravo logiko, ki je recimo v slovenski politiki ali pa v slovenskih medijih večinoma ni.

    Dejstvo je, da gre za meso, ki je užitno. Zakaj to metati stran, če se lahko nahrani ljudi.

    Žurnal. “Naj to meso jedo revni”

  2. admin pravi:

    Naši zapisi so dobili potrditev

    Nemški poslanec navdušen nad okusom spornih lazanj

    Tudi nemški poslanec iz vrst CDU Angele Merkel, Hartwig Fischer, je skupaj z novinarjema časopisa Bildt pojedel lazanje, ki so vsebovale konjsko meso, torej sporne lazanje.

    S tem so vsi trije želeli ponazoriti, da so lazanje čisto užitne in normalne ter zelo okusne.

    Bild: Pferde-Lasagne an Arme verteilen!

Odgovorite