torek, 29.junij.2010 - 11:05

Novi direktor NPU bo najverjetneje Harij Furlan

O Hariju Furlanu kot možnem direktorju Nacionalnega preiskovalnega urada smo pisali že kar nekaj časa nazaj v temi na Forumu Dossier korupcija z naslovom: NPU – Slovenski FBI za korupcijo in gospodarski kriminal.

O njem smo dne 30.1.2010 zapisali naslednje (navedek):

Direktor nacionalnega preiskovalnega urada naj bi bil Harij Furlan

Slovenska koalicija se je odločila odpreti slovensko različico FBI-ja, Nacionalni preiskovalni urad. Glede na kriminalnost, ki v Sloveniji narašča predvsem skozi delovanje slovenske politične desnice, ki več ne izbira sredstev, niti nelegalnih, kako spodkopati obstoječo oblast in postaja res nevaren faktor v slovenski družbi in glede na dodatno dejstvo, da je delovanje tožilstva do določene mere postalo vprašljivo, je naravnost potrebno odpreti takšen novi urad, če bo seveda deloval.

Sami smo pred nekaj časa precej zadržano sprejeli novico o novem preiskovalnem uradu, saj je v Sloveniji bilo odprtih že veliko uradov brez konkretnega uspeha. A glede na situacijo, ki je v Sloveniji predvsem zaradi slovenske politične desnice in naraščanja vpliva primitivnih sredin v državi, zaskrbljujoča, sploh kar zadeva varnost, smo močno spremenili mnenje. Gre za stvari, ki so na robu kriminalnega.

Dodatno je pozitivno dejstvo, da bo verjetno urad vodil Harij Furlan. Gre za nekdanjega vodjo skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala, ki je po sporu z generalno državno tožilko odšel v BIH, kjer se je začel lotiti tamkajšnje srbske politične elite. Ker je zaradi tega prišel na piko političnim združbam, ki so mu začele groziti in mu streči po življenju, pred tem so ga pa želele diskreditirati s seksualnimi škandali, ga sedaj varujejo tuje obveščevalne službe, da mu ne bi kdo škodoval.

Ko se je Harij Furlan v BIH lotil srbskega političnega vrha, so mu začeli groziti, ga povezovati s seksualnimi škandali, zato so ga varovale tuje tajne službe.

HARIJ FURLAN JE ŠIRŠI JAVNOSTI POZNAN IZ GRADBENE AFERE

 

Gre torej za človeka, ki je kljub temu, da se mu je življenje zaradi opravljanja svoje funkcije, spremenilo v pekel, vztrajen pri svojem delu. Če se je lotil srbskega političnega vrha in srbske politične mafije, potem se bo verjetno lotil tudi slovenske mafije, tudi desno politično predvodenih slovenskih organiziranih skupin.

Ravno zato sami podpiramo uvedbo NPU in upamo, da ne bo šlo zgolj še za en urad, ampak za neko resno delujočo inštitucijo, ki pa naj ohranja zelo dobre vezi s preostalo policijo, da ne bi res kdo vnesel razdor med člani urada in samo policijo zaradi recimo višjih plač. Urad naj torej priskoči na pomoč tudi preostali policiji, če ga bo prosila za kaj in seveda obratno.

Harij Furlan je človek, ki bo svoje delo najbrž opravljal dobro, predvsem pogumno. Bi bilo pa dobro, da ga varujejo tajne službe tudi v Sloveniji.

Bistvena stvar pri uradu pa je v tem, da bo ta urad bolj neodvisen od tožilstev, kar mu daje večje možnosti nepolitičnega delovanja, če pa že političnega, pa je boljše, da je to prolevo politično delovanje kot prodesno, vsaj v Sloveniji je boljše, da je temu tako. Desnica je namreč povezana z izrazito primitivnimi sredinami. Na žalost smo pri dosti bolj benignih zadevah ugotovili, da je delovanje ljudi iz primitivnih sredin izrazito problematično, gre za laži, zdrahe, pretvornost, torej za zelo mafijske značilnosti. Zato je boljše, da je, če že, urad pod vplivom levice, kar verjetno bo, ki je glede tega malček drugačna, že zato, ker ljudje iz levice ne izvirajo iz primitivnih sredin Slovenije, kjer je kriminal, korupcija, laganje in pretvornost nekaj vsakdanjega, obenem je pa povezano z neko pretvorno moralnostjo (sklicevanje na vernost).

Urad NPU bo neke vrste levi antipod zaenkrat še prodesnem tožilstvu. Tudi s tega stališča je to dobro, ker bo služil kot neke vrste nadzornik, ali tožilstvo dobro opravlja svoje delo tudi v primerih, kjer se obravnava prodesne ljudi.

Nacionalni preiskovalni urad je dober tudi s stališča, ker bo kot institucija preprečeval napade na posamezne preiskovalce. Če nekdo dela sam in nima močnega zaledja, potem se lahko enostavno znajde v situaciji, ko se nad njim izvaja sovražno delovanje in ne more vedeti, od kod bo prišel novi udarec (nekateri malenkosti potencirajo in izkoristijo kot nek razlog za napade, v veliki meri pa to podprejo z lažmi, s katerimi čim bolj želijo nekoga negativno predstaviti, takšen način delovanja nam je postal znan), načrtno izveden, pri Hariju Furlanu recimo grožnje, vpletanje v seksualni škandal. Skratka če ima nekdo željo škodovati nekomu, bo to naredil na kateremkoli področju, z lažmi, pokvarjenostjo, insceniranjem dogodkov in podobno. V Sloveniji so takšna predvsem kakšna primitivna področja Slovenije, kjer so ljudje še nazadnjaški in mentalno pokvarjeni, v veliki meri pa vpleteni v neke neformalne zveze, ki imajo elemente mafijske organiziranosti. V Sloveniji so to predvsem pripadniki desnice.

Sami smo zelo spremenili mnenje o uradu, ker smo na stvari začeli gledati z drugega zornega kota, ne več zgolj kot na eden v nizu neučinkovitih uradov, ki so bili odprti v Sloveniji na različnih področjih zavoljo tega, da bi se politika pokazala, ki so potem ostali le sami sebi namen brez konkretne dejavnosti, ampak kot neko inštitucijo, ki bo dala zaledje preiskovalcem kot sama inštitucija in tako onemogočila pritiske na policiste, ki se bodo ukvarjali z najbolj kočljivimi primeri korupcije in kriminala v državi. Dodatno pa tudi kot ene vrste antipod preveč politično obremenjenemu tožilstvu. Ravno zato, ker ima Slovenija mafijske vzorce delovanja predvsem na zakotnih področjih, kjer je ljudstvo še primitivno, nazadnjaško, večinoma prodesno ali nacionalistično usmerjeno, je ta antipod tožilstvu, ki je percepirano kot desnousmerjeno, tako pomemben za državo, ker omogoča uravnoteženo delovanje pravne države.

NPU bo torej omogočil ublažitev trenutne anomalije, ko so določeni deli pravne države preveč politično obremenjeni, vsaj po percepciji, če ne tudi sicer, ampak verjetno tudi sicer.

Upamo le, da bo to začelo delovati, ne pa da se bo o tem toliko časa mlelo, da bodo pred vrati že naslednje volitve, kot se to rado zgodi v Sloveniji in so uradi zgolj predstava za javnost brez realne dodane vrednosti.

Tu se bo pa videla tudi dejanska učinkovitost Katarine Kresal kot notranje ministrice, torej ministrice, pod katere okrilje sodi NPU.

Konec navedka.

Za dodatne informacije o imenovanju Furlana za kandidata za direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada si preberite spodnji članek:

Dnevnik: Goršek bo za direktorja NPU imenoval Harija Furlana



Značke prispevka: , , ,

Odgovorite