torek, 29.junij.2010 - 23:38

SAMOMOR DIREKTORJA NACIONALKE: Direktor si je pognal metek v glavo in umrl

Smrt v medijih – Direktor nacionalke  je storil samomor

 Vir: BHT

 

Medijsko javnost je presenetila novica, da si je direktor nacionalne televizije pognal v glavo metek iz pištole in kasneje v bolnišnici zaradi hudih poškodb glave in možganov umrl.

To se je zgodilo na nacionalni televiziji Bosne in Hercegovine, direktor, ki je storil samomor, pa je Vladimir Bilić, novinar, ki je bil tudi sarajevski dopisnik za Glas Amerike in francoski radio.

Bilić naj bi imel resne zdravstvene težave, zaradi česar je rešitev videl v samomoru. Izbral je dokaj nasilen način samomora, saj si je streljal v glavo. V bolnišnico je prišel hudo ranjen s hudimi poškodbami glave in možganov, zdravniki mu niso mogli pomagati.

Vladimir Bilić je slovel kot intelektualec. Ker veliko (pravih) intelektualcev stori samomor, intelektualec pa naj bi bil tudi Bilić, se je v mnogih porodilo vprašanje, zakaj intelektualci tako pogosto storijo samomor. Sami bi rekli, da zaradi občutka samote in osamljenosti, ki je prisotna pri veliko intelektualcih.

No, Bilić je izbral zelo nasilen način samomora. Obstajajo tudi nežnejše oblike. O mirnih načinih storitve samomora si lahko preberete tukaj.



Značke prispevka: ,

Odgovorite