sreda, 30.junij.2010 - 00:24

Novosti v aferi Prijatelj: Prijatelj ima novega zagovornika, postopek zoper Jelinčiča obstal na tožilstvu

Od začetka afere Prijatelj, ki je močno prizadela Slovensko nacionalno stranko, je minilo kar nekaj časa in je afera kar nekoliko poniknila v pozabo. A to ne pomeni, da se v tem času ni nič zgodilo.

Srečku Prijatelju so tudi aprila to leto podaljšali pripor za en mesec, ko je potekel en mesec, so mu pripor podaljšali tudi maja še za 15 dni, nakar so tožilci vložili obtožnico zoper Srečka Prijatelja zaradi storitve več kaznivih dejanj. Njegova tedanja odvetnika sta vložila ugovor, a neuspešno. Prav tako mu je bil ponovno podaljšan pripor, tako je Srečko Prijatelj vse do sedaj še vedno v priporu.

Dodatno so poslanci kot v drugih primerih v aferi Prijatelj spet, tokrat soglasno odrekli poslansko imuniteto Srečku Prijatelju.

V tem času sta Srečku Prijatelju odpovedala sodelovanje njegova dosedanja odvetnika, Dejan Markovič in Silvan Jakin, ki pa medijem nista želela pojasniti, zakaj več nočeta zagovarjati priprtega poslanca SNS, sodišče je zaradi odpovedi odvetnikov določilo po zakonu novega zagovornika Srečku Prijatelju, to je po uradni dolžnosti postal odvetnik Gregor Velkavrh, a se je ta pritožil, češ da zaradi proceduralnih razlogov ne more biti Prijateljev odvetnik. Sodišče je ugodilo prošnji in tako Prijatelju določilo novega odvetnika.  

 Primer letalski muzej je obstal na ljubljanskem okrožnem tožilstvu

Tudi v drugem segmentu afere Prijatelj, ki je vezana na Zmaga Jelinčiča in sedaj že razvpiti letalski muzej v obliki piramide naj bi se stvari odvijale naprej. Sedaj so obstale nekje na tožilstvu. Nekateri so podali špekulacije, da naj bi bil Jelinčič sedaj (čeprav prej ni bil) v boljših odnosih z vodstvom vrhovnega tožilstva, zato naj bi postopek zoper njega na tožilstvu zastal ali pa bil opuščen. Nekateri to povezujejo z domnevnim močnim neformalnim vplivom generalne državne tožilke na ljubljansko okrožno državno tožilstvo. Namreč. Primer je zaradi krajevne pristojnosti koprsko tožilstvo odstopilo ljubljanskemu, zato so nekateri postali skeptični, da bo ljubljansko tožilstvo bolj na udaru neformalnih zvez z vrha tožilstva. A takšne insinuacije naj ne bi bile točne, saj so po določenih informacijah dokazi tako močni, da več nič ne more zaustaviti nadaljevanja postopka. Tudi na tožilstvu so rekli, da so postopki zoper Pogačnika in Jelinčiča v polnem teku, le da potekajo počasneje, ker sta oba osumljenca na prostosti, kar upočasni postopek.



Značke prispevka: ,

Odgovorite