nedelja, 1.september.2013 - 07:56

Gašpar Gašpar Mišič: Sloveniji ne vlada vlada Alenke Bratušek, temveč lobiji

Gašpar Gašpar Mišič trdi, da Slovenije ne vodi vlada Alenke Bratušek, ampak ustaljeni lobiji, ki so ugrabili državo. To naj bi vedela tudi premierka, ki pa se boji za svoj položaj.

 Gašpar Gašpar Mišič

Gašpar Gašpar Mišič je človek, ki je dodobra razburkal slovensko javnost, ker je iz pozicije državnega sekretarja v kabinetu vlade Alenke Bratušek, kjer je dodobra spoznal način dela sedanje slovenske vlade, želel oditi na čelo največjega podjetja v slovenski lasti pri nas, na čelo Luke Koper.

Kot je znano, je to Gašparju Mišiču tudi uspelo, a ne s pomočjo državnih nadzornikov, ampak tistih drugih, nadzornikov, ki predstavljajo zaposlene v Luki Koper in koprsko občino ter še enega nadzornika, predstavnika države, ki pa ni pod vplivom državne politike.

Predstavniki države so ob nameri Gašparja Gašparja Mišiča, da pride na čelo Luke Koper, začeli izvajati izjemne pritiske na vse, da vendarle ne izberejo Mišiča. Pritiskalo se je tudi na Alenko Bratušek, češ da bo vlade konec, če na čelo Luke Koper pride Mišič.

Kljub hudim pritiskom politike, kako naj glasujejo v zadevi Gašpar Gašpa Mišič, se nadzorniki niso dali in so izvolili Mišiča na čelo Luke Koper. Tedaj so se pritiski še stopnjevali. Slovenska policija je začela spet rožlljati z ovadbami zoper korpskega župana Borisa Popoviča (katerega nadzornik je prav tako podprl Mišiča), vlada je uresničila svoje grožnje, da bo razrešila vse nadzornike Slovenske odškodninske družbe (SOD), Gašpar Mišič je začel prejemati grožnje in telefonske klice, naj odstopi in sprejme zaotovljeno mesto poslanca v Državnem zboru Republike Slovenije, komisija za preprečevanje korupcije se je tudi aktivirala in šla iskat nepravilnosti pri njegovem imenovanju, celo vseslovenska ljudska vstaja, ki je bojda pod komando določenih delov politične levice, čeprav se izkazuje kot nevtralna, se je odločila, da 5. septembra sproži velike proteste proti imenovanju Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper.

Gašparja Mišiča so želeli očrniti predvsem na način, da so ga označevali za kader Zorana Jankovića.

Skratka. Država se je z združenimi močmi zoperstavila Gašparju Gašparju Mišiču.

Zgrožen nad dogajanjem je Mišič povedal, da se je slovenski politiki čisto zmešalo.

Dodal je še, da je slovenska politika izgubila kompas in da sta tako slovenska politika kot gospodarstvo čisto kontaminirana in potrebna očiščenja. Povedal je, da slovenska politika hote ali nehote podpira ravno plenilce državnega premoženja.

Zanimivo je, da je Alenka Bratušek tako hiperproduktivnega in podjetnega Primorca Gašparja Gašparja Mišiča kot njegovo čisto nasprotje lenobno in s Twitterjem popolnoma obsedeno Posavko Tamaro Vonta označila kot dobri izbiri. Torej. Alenka Bratušek je za Mišiča svoj čas imela same besede pohvale o njegovi odličnosti. Postavila ga je pa na mesto državnega koordinatorja, odgovornega za ponoven zagon in razvoj slovenskega gospodarstva.

Ko se je odločil za mesto predsednika uprave Luke Koper, pa je pod političnimi pritiski Alenka Bratušek obrnila ploščo in začela tuliti v isti rog kot drugi, češ da je Mišič popolnoma neprimeren za vodilnega v Luki Koper.

To je sicer močno omajalo kredibilnost Alenke Bratušek, saj se je pokazala kot oseba brez svojega jaza, kot oseba, s katero manipulirajo drugi.

Gašpar Gašpar Mišič trdi, da so proti njemu predvsem zato, ker je napovedal, da bo začel razgrinjati nepravilnosti v Luki Koper. Tega so se nekateri zbali do takšne mere, da so se odločili, da mu na vsak način preprečijo vstopiti v Luko Koper, saj da Mišič preveč misli s svojo glavo in je premalo servilen politiki.

Pri vsej zgodbi se je odprla še ena pomembna fronta. Gašpar Gašpar Mišič na eni strani in Gregor Virant s policijo in Komisijo za preprečevanje korupcije na drugi strani.

Gregor Virant je povedal, da je bilo imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper del mafijskega kadrovanja in da se je že povezal z direktorjem slovenske policije Stanislavom Venigerjem in Komisijo za preprečevanje korupcije, ki »že preiskuje primer«, da skupaj nastopijo proti Gašparju Gašparju Mišiču.

Gašpar Mišič je na te besede odgovoril, da bi moral Gregor Virant odstopiti z vseh položajev v slovenski politiki, saj da je delavce Luke Koper in lokalno skupnost (občino Koper) – ti so ga tudi izvolili – označil za mafijo.

Zadnje besede v zgodbi o imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča pa so precej zlovešče, saj je Mišič povedal, da Slovenije sploh ne vodi politika, ampak lobiji.

Povedal je, da bo nekega dne razkril čisto vse o tem, na kako umazan način deluje v Sloveniji politika in nekatere inštitucije. V Sloveniji naj bi vladali ustaljeni lobiji, ki skrbijo, da so njihovi interesi vedno zadovoljeni.

Gašpar Gašpar Mišič je povedal, da bo enkrat odgovornim povedal čisto vse, kar ve. Dodal je, da vse to ve tudi Alenka Bratušek, a da je noče spraviti v neroden položaj.

Tudi predsednica vlade Alenka naj bi vedela, da Slovenije ne obvladuje slovenska politika, ampak lobiji, a to naj bi se bala povedati, saj bi si tako podpisala smrtno obsodbo na položaju predsednice Vlade Republike Slovenije.

Alenka Bratušek, DZRS

No. Nas zanima samo eno. Ali je med temi lobiji tudi Komisija za preprečevanje korupcije? Moramo povedati, da imamo čedalje slabši občutek glede delovanja te komisije, kateri je politika nedavno povečala proračun kljub temu, da je skoaj vsem drugim organom le tega zmanjšala. Sprašujemo se, ali Komisija za preprečevanje korupcije deluje selektivno in ali je razlog temu vpletenost v kakšen lobi. Iskreno. Komisiji za preprečevanje korupcije v sedanji sestavi sami ne zaupamo več, ker se preveč vpleta v politično delovanje. Sploh več ne vidimo neodvisnosti v delovanju slovenske protikorupcijske komisije. Kot da je postala orodje v rokah politike, oziroma bolje povedano orodje v rokah določenih lobijev.

Delo: Mišič: Slovenski politiki se je zmešalo

Delo: Mišič: Virant naj razmisli o odstopu z vseh političnih funkcij

Finance: Mišič: Ta koalicija ne vodi države, vodijo jo lobiji

Večer: INTERVJU: Gašpar Gašpar Mišič: Moja resnica o vojni za Koper



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Koprski župan Boris Popovič je zgrožen nad namero vlade Alenke Bratušek, da prek podrejenih teles doseže spremembo statuta Luke Koper, po kateri Mestna občina Koper ne bi imela več svojega predstavnika v nadzornem odboru podjetja, pa tudi zaposleni bi izgubili svojega predstavnika.

    V Kopru so zgroženi, ker jim v Ljubljani hočejo ukiniti še ta majhen vpliv, ki so ga imeli na Luko Koper in napovedujejo, da se bodo proti temu borili z vsemi sredstvi.

    Spomnimo. V Ljubljani so zelo jezni, ker predstavniki zaposlenih v Luki Koper in predstavnica občine Koper na seji nadzornega odbora niso glasovali proti Gašparju Gašparju Mišiču, ampak so glasovali za njega. Ker je bil ta zato izglasovan, so se v državi odločili kaznovati občino Koper in zaposlene v Luki Koper s tem, da jim zmanjšajo vpliv v nadzornem odboru, potekajo pa tudi priprave za izglasovanje novega nadzornega odbora, ki bo Gašparja Gašparja Mišiča odstavil s položaja predsednika, na čelo Luke Koper pa bo postavljen nekdo, ki bolj ustreza slovenski politiki – je politično bolj vodljiv.

    Sicer je zanimivo, da je bila Luka Koper vseskozi v lasti občine Koper, a po osamosvojitvi Slovenije je leta 1993 občina zastonj prenesla Luko Koper na državo, ki je od takrat popolna lastnica podjetja – od tod tudi nadzornik s s strani občine Koper v Luki Koper.

    24ur.com: ‘Ljubljančani ostanite v Ljubljani, Luko bomo branili z vsemi sredstvi’
    RTV Slovenija: Popovič: Gašpar Gašpar Mišič je zelo sposoben

  2. admin pravi:

    Če je pravno dopustno, da Gašpar Gašpar Mišič svojo funkcijo direktorja Luke Koper opravlja pro bono v zameno za ohranjen poslanski sedež v parlamentu, potem ima vso pravico to storiti.

    RTV Slovenija: Gašpar Mišič bi delal brezplačno, da bi le ostal poslanec

  3. admin pravi:

    V SOD-u mirijo Popoviča in zaposlene v Luki Koper. Kot kaže, so si premislili v svojih namenih in ne bodo posegali v sestavno nadzornega sveta Luke Koper. Tako bo sestava ostala enaka kot do sedaj.

    RTV Slovenija: Sod: Ne želimo posegati v sestavo nadzornega sveta Luke

Odgovorite