torek, 6.julij.2010 - 09:43

Strelski obračun v romskem naselju Žabjak: Streljali so na nekdanjega občinskega svetnika

Cesta Novo mesto – Mirna Peč ima precej zlovešč sloves

 

V romskem naselju Žabjak je na romskem odseku ceste Novo mesto – Mirna Peč prišlo do strelskega obračuna.  Nekdanji občinski svetnik Zoran Grm se je s svojim osebnim vozilom in še eno osebo vozil po cesti, nakar ga je s kombijem dohitela skupina štirih Romov in začela streljati v njegov avtomobil s pištolo.

Metki so prestrelili osebni avtomobil nekdanjega romskega svetnika. Policija je pridržala 4 osumljence in jih privedla pred sodnika, ki je zanje odredil pripor. Osumljeni so poskusa umora.

Po določenih nepreverjenih informacijah naj bi bili v ozadju posli, povezani s preprodajo drog. To so špekulacije nekaterih, na katere bo morala odgovoriti (jih potrditi ali zavreči) novomeška policija, ki je glede primera precej redkobesedna.

Ker gre za Rome, je v konkretnem primeru prisotna določena cenzura medijskega poročanja in policijskega obnašanja.

Nekateri mediji so izrazili začudenje nad tem, zakaj v policijskem zapisniku ni zapisano, kje točno je prišlo do poskusa umora (na cesti Novo mesto – Mirna Peč), kar je pri tovrstnih primerih ustaljena praksa.

Sami si to razlagamo s tem, da aktualna politična oblast v skladu s svojo “antidiskriminacijsko politiko” policiji narekuje, naj o kaznivih dejanjih, storjenih s strani določenih s strani države zaščitenih skupin ne piše popolno, ampak zamegljeno. Takšna atmosfera sicer ni najbolj spodbudna za obstoj pravne države v Sloveniji, a v Sloveniji tako pač je.

Več o incidentu si preberite spodaj:

Dolenjski list: Poskus umora v okolici Novega mesta, roparja še iščejo

Delo: Poskus dvojnega umora v Novem mestu

Žurnal: Streljali naj bi na Grma

Večer:  Streljali na nekdanjega romskega svetnika



Odgovorite