sreda, 11.december.2013 - 10:29

KPK se ukvarja z neumnostmi

Komisija za preprečevanje korupcije je pokazala popolno nemoč pri boju zoper korupcijo, kar se kaže na popolnem razrastu korupcije v Sloveniji, ki je v končni fazi rezultiralo z odstopom vodstva neučinkovite protikorupcijske komisije.

Kljub temu pa komisija še vedno vztraja na nespametnih pristopih pri boju zoper korupcijo.

KPK je pred kratkim predlagala, naj otroci, osnovnošolski otroci, pišejo pisma, kjer naj podajo svoje misli, s katerimi bi se jih spodbudilo, da razmišljajo o družbi in ta pisma naj pošljejo poslancem.

Spodbujanje otrok, da razmišljajo o družbi, sicer ni slabo, vendar to ni tudi nič novega. Vsakršna dobra šola ima takšen program vzgoje otrok že sama po sebi.

Je pa neprimerno, da neka državna inštitucija poziva k temu, da se poslance zalaga z nekimi prostimi spisi otrok z željo vplivati nanje.

Dejstvo je, da je zelo vprašljivo, ali so takšna pisma otrok res iskrena, ali zgolj priučena od staršev.

V Sloveniji so ljudje pogosto le navidezno socialno čuteči, veliko o tem govorijo, ko pa nehaho o tem govoriti, se pa vrnejo k svojemu luksuznemu načinu življenja.

V prejšnjih časih se ni tako izpostavljalo teh tem, pa so bili otroci in ljudje dosti bolj socialno pravičnejši. Tu pa imamo neke visokoleteče besede, s katerimi se nekateri hvalijo, sama družba pa je v tem pogledu vse slabša, kar kaže na praznost teh besed.

Komisija za preprečevanje korupcije v celem mandatu tega vodstva ni bila sposobna doseči obravnave uradnega protikorupcijskega poročila v Državnem zboru Republike Slovenije, sedaj pa pričakuje, da bodo poslanci prebirali pisma otrok iz osnovne šole.

To je za nas dokaz totalne nesposobnosti.

Takšna protikorupcijska komisija po našem mnenju ni vredna popolnoma nič in je v celoti nepotreben salonski urad brez kakršnekoli dodane vrednosti.

In s takšnimi bedarijami samo dokazuje, da je temu res tako.

Za vzgojo otrok naj skrbi Ministrstvo za šolstvo, ne pa Komisija za preprečevanje korupcije.

Še posebej pa ni primerno, da se poslance posiljuje s takšnimi neumnostmi. Siliti poslance, da se ukvarjajo s takšnimi igricami, je čista neumnost.

Še enkrat. Vzgoja naj bo v domeni Ministrstva za šolstvo in vzgojnih ustanov. Ni potrebe, da se njihovo delo nalaga poslancem ali se jih utruja s tem, naj berejo otroške spise.

Vsak naj opravlja svoje delo.

Vsi dobro vemo, kakšni so problemi v družbi. Zloraba in politizacija otrok zato ni potrebna, da bi se to dodatno izpostavilo.

Če pa že hočejo koga uporabiti za tovrstne zadeve, pa predlagamo, naj ta pisma dostavijo Tamari Vonta. Ta ženska je itak bojda zadolžena za stike s civilno družbo pri slovenski vladi in itak nič pametnega ne počne. Naj se ta pisma da kar na njen naslov, da jih prebira. Bo vsaj nekaj počela in manj visela na Twitterju.

KPK pa naj se zamisli nad sabo. Takšna kot je, na žalost ni uporabna.

Salonskih uradov ima Slovenija preveč.



Odgovorite