sreda, 14.julij.2010 - 04:56

Okoljsko ministrstvo se seli v Matejevo palačo

Nekdanji notranji minister Dragutin Mate in zaupnik “SDS-ovega vožda”,  Janeza Janše, je “gradil” stavbo za notranje ministrstvo, izgradil pa za okoljsko.

 

SDS-ova oblast je na koncu svojega mandata na skrivaj podpisala pogodbo javnozasebnega partnerstva, na podlagi katere je nameravala na objekt v Litostrojski preseliti notranje ministrstvo. Pahorjeva oblast se s tem ni strinjalo zaradi pomislekov o varnosti. Posledica tega je, da se je le del notranjega ministrstva oziroma organov v sestavi preselil na novi objekt na Dimičevi. A Pahorjeva oblast ni pustila Matejeve palače neporabljene.

Že kar nekaj časa je znano, da je Matejeva palača predvidena za Ministrstvo za okolje in prostor, vanjo pa se bo vselil tudi Statistični urad Republike Slovenije, ki je na dosedanji lokaciji (Vožarski pot) imel naravnost katastrofalno urejeno možnost parkiranja.

Vlada je torej uporabila Matejevo palačo. S tem se bo izognila kritikam, češ zakaj ni dala v stavbo notranjega ministrstva.

Več si preberite tukaj.



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Prišlo je do končne selitve Ministrstva za okolje in prostor in Statističnega urada Republike Slovenije v Matejevo palačo.

    Dnevnik: Okoljsko ministrstvo in statistični urad v Matejevo palačo

Odgovorite