sreda, 14.julij.2010 - 05:11

Francija je prepovedala groteskne muslimanske burke

 Burke so groteskno pokrivalo, ki poleg ponazoritve neenakopravnosti žensk v muslimanskem svetu predstavlja tudi varnostni riziko, saj se v burke lahko našemijo tudi kriminalci. Zato je edino pravilno, da se jih v Evropi prepove. Francija je to že storila. Kdaj bodo to storile tudi druge evropske države?

 

Burke so bile vseskozi naravnost groteskni muslimanski del garderobe, ki je med drugim ponazarjal tudi podjarmljenost žensk v muslimanskem svetu – čeprav muslimani to velikokrat zanikajo, seveda zelo neprepričljivo, obenem pa je pomenil tudi varnostni riziko, saj so se za burkami lahko skrivali kriminalci, ki so jih uporabili za našemljenje s ciljem neprepoznavnosti.

Francija se je odločila prepovedati uporabo tega nazadnjaškega pokrivala za ženske, kar je pravilno. Zakon o prepovedi nošenja burk sicer ne bo prizadel veliko oseb, saj si je do sedaj z burkami glavo pokrivalo relativno malo žensk, samo 2000 žensk, čeprav v Franciji živi kar 5 milijonov muslimanov.

Francija do žensk, ki bodo nosile burke, ne bo tako rigorozna, bo pa veliko bolj do muslimanskih moških, ki bodo prisiljevali ženske k nošenju tega grotesknega pokrivala.

Takšno prepoved bi morala uveljaviti tudi Slovenija (razen v primeru maškar, ko se lahko ljudje našemijo po želji, a ne v avtomobilu).



Značke prispevka:

Odgovorite