sreda, 14.julij.2010 - 05:24

Vlada bo naredila red v gradbeništvu – nesposobni gradbinci bodo propadli

Janševa SDS je v času svoje vladavine prek gradbeništva umetno vzdrževala  visoko gospodarsko rast. Gospodarska kriza je pokazala, da je bilo gradbeništvo en velik napihnjen balon, ki se je razpočil. Nezdrave ostanke bo potrebno počistiti in pustiti le zdravo jedro.

 

Vlada Republike Slovenije se je odločila narediti red v gradbeništvu. Namesto da bi s posebnimi bančnimi shemami podpirala neperspektivna gradbena podjetja, bo uveljavila konkurenco na tem področju, ki bo povzročila katarzo, saj bodo nesposobni gradbinci, ki se ne bodo uspeli sami obdržati na trgu, propadli in tako se bo utrdil položaj sposobnih gradbincev.

Vlada je torej dala jasno vedeti, da ne bo podpirala nezdravih delov gradbenega sektorja, saj želi ohraniti le zdravo jedro, ki bo najbolj koristilo gradbeniški panogi in jo utrdilo.

Odločitev Pahorjeve vlade, katero je predstavila nova (bodoča) gospodarska ministrica, ki bo nasledila priljubljenega, a precej prepirljivega Mateja Lahovnika (ki se je skregal celo s prvakom donedavnega lastne stranke in to v javnosti zaradi podjetja Ultra, kar ni bila najbolj pametna poteza, saj bi se to lahko zgodilo tudi brez medijske pozornosti), je z ekonomskega stališča izrazito pametna.



Značke prispevka:

Odgovorite