nedelja, 12.januar.2014 - 14:12

V dveh tednih trije mrtvi v slovenskih predorih – vzrok smrti: Močan trk v odstavno nišo

Pred dvema dnevoma je življenje v predoru Jasovnik izgubil mladi rokometni up Luka Anderluh. Danes pa se  je zgodil še en trk vozila v odstavno nišo – v predoru Trojane.

Srhljive posledice nesreče, v kateri je življenje izgubil mladi rokometaš Luka Anderluh.

V Sloveniji se po nekajmesečnemu premoru spet nadaljuje epidemija smrti v slovenskih predorih.

Malo pred novim letom je življenje izgubil slovenski rokometaš Luka Anderluh, katerega vozilo je z vso močjo trčilo v odstavno nišo v predoru Jasovnik (predoru, v katerem se je zgodilo že več smrti zaradi močnih trkov v odstavno nišo predora, po številu smrti zaradi trka v odstavno nišo sicer prednjači zloglasni predor Kastelec, ki ga nekateri imenujejo kar predor smrti).

Sedaj se je še ena podobna nesreča zgodila v predoru Trojane.

Zaradi smrti v predoru Jasovnik je »strokovnjak« A. Čufer za prometno varnost vložil kazensko ovadbo proti upraviteljem predora, češ da so oni odgovorni za smrti v predorih, ker kljub opozorilom niso postavili blažilcev trka, čeprav je dejstvo, da so smrti povečini povezane z načrtno povzročitvijo trka (zaradi samomora).

Odbojna bariera bi lahko odvrnila tiste, ki bi želeli na takšen način končati svoje življenje, pred odvzemom življenja v predorih, a če bi se kdo vendarle odločil za trk v odstavno nišo kljub ograji, bi to lahko pomenilo tudi varnostno tveganje, saj bi se vozilo lahko odbilo na vozišče in ogrozilo varnost drugih udeležencev v prometu.

Kakor kaže, bodo blažilne ograje najbrž vendarle postavljene.

O samomorih v predorih smo sami obsežno poročali v naših člankih.

Oglejte si jih tukaj (smrti v slovenskih predorih).

Siol: Zaradi nesreč v odstavnih nišah predorov več kazenskih ovadb
Slovenske novice: FOTO: V predoru umrl rokometaš Luka Anderluh (20)
24ur.com: V predoru Trojane vozilo trčilo v odstavno nišo in zagorelo; voznik je umrl



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    V nesreči v trojanskem predoru sta po novih informacijah umrli dve osebi. V vozilu, ki se je zaletelo v odstavno nišo, sta bili namreč dve osebi.

    V oddaji 24 ur na POP TV so prikazali tudi kratek videoposnetek nesreče v Trojanah, na katerem je razvidno, da je vozilo zapeljalo v odstavno nišo z veliko hitrostjo kljub temu, da je bila ta označena s cestnimi stolpiči. Posnetek kaže, da je očitno šlo za samomor, saj je bila pot vozila ravna brez zavijanj ali zaviranj, torej brez znakov, da se je voznik želel izogniti trku. Sicer ni znano, ali je šlo za dvojni samomor, ali se je ubiti želel le voznik osebnega vozila.

    Na spletni strani 24 ur so po odkritju še ene žrtve nesreče v trojanskem predoru posodobili članek o prometni nesreči: Policija potrdila: v vozilu, ki je v predoru Trojane trčilo v zid, poleg voznika umrl tudi potnik

    Opomba: Zaradi novih informacij o zadnji nesreči smo spremenili naslov v zgornjem članku iz:
    “V dveh tednih 2 mrtva v slovenskih predorih – vzrok smrti: Močan trk v odstavno nišo” v “V dveh tednih trije mrtvi v slovenskih predorih – vzrok smrti: Močan trk v odstavno nišo”.

  2. admin pravi:

    Medtem, ko se policisti še ubadajo s tem, kaj konkretno se je zgodilo v primeru zadnje nesreče v trojanskem predoru, saj na cesti ni znakov zaviranja, posnetek nadzorne kamere pa naj bi pokazal, da so se zavorne luči vendarle prižigale, kar naj bi napeljevalo k razmišljanju, da je do zaviranja le prišlo, pa se glede primera pojavljajo še drugačne, bolj okultne razlage prometne nesreče.

    Namreč. Igra podob (senc) je na steni izrisala grozečo podobo, ki se nadvija nad razbitino avtomobila na steni odstavne niše.

    Originalna fotografija (Center požarne varnosti Domžale)

    Označba grozeče podobe, ki se je nadvila nad vozilom, v katerem sta do neprepoznavnosti zogleneli dve osebi. Podoba dejansko gleda naravnost v smeri vetrobranskega stekla. Spooky.

    Označena grozeča podoba na odstavni niši

Odgovorite