petek, 21.februar.2014 - 01:46

Zoran Janković bi moral ponovno kandidirati za ljubljanskega župana

Zoran Janković je daleč bolj moralen kot marsikdo, ki se mu postavlja po robu in se lažno prikazuje kot korupcijsko čist. Zato ni nobenega razloga, da popusti pritiskom. Janković naj se zaveda, da je žrtev umazane politično-medijske gonje, kjer se določeni postopki zlorabljajo v namene njegove politične eliminacije. To naj mu da dovolj elana za ponovno kandidaturo za ljubljanskega župana. Namreč. V Sloveniji ni nobene možnosti, da bi Jankovića nasledil na položaju kakšen bolj pošten človek, ki ne bi bil pod vplivom kakšnih lobijev. Zoran Janković je zato daleč najboljši kandidati za župana. Naj preveri, ali mu ljudstvo še zaupa. Verjamemo, da mu bo ljudstvo ponovno zaupalo še en županski mandat, saj resne alternative Janković v Ljubljani nima.

Zoran Janković se je znašel na politično-medijskem nišanu

Zoran Janković se je znašel na političnem nišanu.

Slovenija je država, v kateri boj proti korupciji poteka zelo arbitrarno. To pomeni, da je boj proti korupciji pogosto politično motiviran in osredotočen le na posamezne osebe, ki gredo komu v nos.

Ena od žrtev politikantskega boja zoper korupcijo je Zoran Janković, aktualni župan mestne občine Ljubljana, katerega so s pogosto prenapihnjenimi očitki načrtno oblatili.

Zaradi izrazite gonje, ki poteka proti njemu, se Zoran Janković sooča z mislijo, da ne kandidira na prihodnjih volitvah za župana Ljubljane.

Župan glavnega mesta bi moral ponovno kandidirati za župana MOL-a.

Je namreč najboljši župan, kar ga je imela doslej Mestna občina Ljubljana.

V Sloveniji je korupcija splošno prisoten pojav, ki se je po vstopu v EU še povečal. V Sloveniji se napada Zorana Jankovića zaradi nekih očitkov o bojda koruptivnem ravnanju, po drugi strani pa imamo ljudi, ki so še 100-krat hujši, pa se jim nič ne zgodi.

Organi pregona želijo svojo popolno nesposobnost in neuspešnost pri boju zoper kriminal in korupcijo zdraviti na način, da se spravljajo na posamezne ljudi, da bi lahko javnosti dali utvaro o tem, da delujejo uspešno.

Resnica je, da sploh ne delujejo uspešno in da je zaradi njihovega slabega dela korupcije v Slovenijo dovolj za izvoz.

Če bi se Zorana Jankovića odstranilo z vodstvenega položaja v mestu Ljubljana, to ne bi pomenilo nobene katarze slovenskega prostora.

Še več. Ljubljana bi izgubila človeka, ki je znal speljati velike projekte, torej človeka, ki je nekaj v Ljubljani dejansko počel.

Tako da ni popolnoma nobenega razloga za njegov umik z mesta ljubljanskega župana.

Če vemo, da se s položajev niso umaknili niti drugi politiki, ki se jih bremeni korupcije (recimo Janez Janša, katerega stranka ponovno krepi svoj položaj navkljub očitkom zoper Janšo), ni nobenega razloga, da bi se s položaja umaknil sam Zoran Janković. Zakaj bi on bil neka izjema.

Zoran Janković naj gre na volitve in preveri, ali mu ljudstvo še zaupa.

V Sloveniji so ljudje že čisto apatični. Itak se ve, da so vsi skorajda isti, da resnih alternativ ni.

Recimo korupcije je ogromno v javnem sektorju države, na položajih, ki niso politični, pa nihče nič ne ukrene, nič se ne spremeni.

Policijske predstave za javnost so postale že cirkuška atrakcija. Gre bolj kot ne za predstavo za javnost.

Če se ve, kakšna zanikrna situacija je v Sloveniji, potem je dvolično iskati nekega grešnega kozla, na katerem bi Slovenija dokazovala neko resnost v boju zoper korupcijo.

Za grešnega kozla so očitno vzeli Zorana Jankoviću, katerega so še pred časom nagovarjali, naj pride pomagat konsolidirati levico, kar je Janković tudi storil in Pozitivni Sloveniji omogočil, da se zavihti na prvo mesto med strankami v parlamentu.

V Ljubljani bo Zoran Janković zagotovo ponovno dobil županski mandat. Dejansko v Ljubljani nima nobene alternative.

Ali ljudje mislijo, da če bo prišel v Ljubljani na oblast kdo drug, ki je bojda čist, kaj boljše. Ne bo boljše.

Vsi vemo, da se je po vstopu Slovenije v EU demokracija čisto izpridila.

Zaradi tega popolnoma nobenega zadržka, da bi Zoran Janković ponovno kandidiral za mesto ljubljanskega župana kljub očitkom, uperjenih proti njemu.

Vprašati se je potrebno enostavno vprašanje.

Ali bo kdo drug boljši župan kot je Janković.

Odgovor je. Niti pod razno. Slabši bo. Janković ima karizmo in še vedno dovolj moči, da lahko zadeve vodi suvereno.

Drugi zagotovo ne bi bili sposobni zadev voditi suvereno in bi bili dosti bolj podvrženi korupcijskim tveganjem. Lahko bi dobili na čelu Ljubljane zgolj formalno nekega župana, v ozadju pa bi dejansko vladali lobiji.

Če se vse to vzame v ozir, se lahko pride do sklepa, da bi bilo za Ljubljano dobro, da Zoran Janković ponovno kandidira za župana.

Te predstave za javnost, ki jih uprizarjajo DURS, policija in še kakšni drugi nesposobni organi, pa niso vredne omembe.

Janković je daleč bolj pošten človek kot marsikdo drug, ne glede na to, če se je kaj našlo proti njemu.

V tej skorumpirani državi je namreč polno ljudi, ki so na videz čisti, delajo pa takšne svinjarije, da je groza, pa niso na tapeti oziroma znajo zelo dobro prikrivati svoje nepravilnosti, s spletkami in lažmi.

Ob takšni veliki količini človeške nesnage, ki zasmrajuje slovenski javni sektor, čeprav se ima za navidezno čisto, je Zoran Janković ena svetlejših izjem, saj je kot človek dosti bolj pošten kot tisti, ki predstavljajo neko alternativo njegovemu vodenju Ljubljane.

Ne le, da je dosti bolj pošten, ampak tudi nekaj počne.

Zatorej ni pravega razloga za njegov umik. Če se pa vendarle umakne, pa bo to mogoče pripisati zgolj njegovim letom.

Zoran Jankovič naj se zaveda, da je žrtev ene zelo pokvarjene gonje zoper njega, kjer mu dejansko očitajo stvari zgolj zato, da bi ga lahko spodnesli. Na njegovo mesto pa se bodo zavihteli ljudje, ki so pa dejansko popolnoma nemoralni in nezaupanja vredni ljudje.

Iskreno povedano, sami ne zaupamo več v noben proces, ki se vodi proti Zoranu Jankoviću. Preprosto se zavedamo, kakšne pokvarjene človeške svinje so prisotne v Sloveniji. Proti njim je Zoran Jankovič angel – z vsemi svojimi napakami vred.

Janković naj ne podleže pritiskom. To ne bi bilo dobro za Ljubljano, saj sami dejansko ne vidimo, da bi Zorana Jankovića trenutno lahko nasledila kakšna boljša politična alternativa, vsaj ne od teh, ki se trenutno predstavljajo za njegovo alternativo v Ljubljani.

Slovenske novice: Janković ne ve, ali bo še enkrat kandidiral

 



Značke prispevka:

Odgovorite