četrtek, 15.julij.2010 - 10:57

Ali je za smrt poljskega državnega vrha kriv Lech Kaczinsky, ki je grozil pilotu?

Lech kaczinsky je že znan po teroriziranju pilotov na letalih, na katerih je letel. Ali je Kaczinyski teroriziral pilota tudi usodnega dne?

 

Lech Kaczinsky se nam je tudi ob njegovi smrti zdel zelo neprimeren in “nedober” človek, da kljub temu, da smo napisali članek o njegovi smrti, nismo izrekli sožalja le temu, ker se nam je to zdelo za malo. V avionu nad Rusijo pa so dodatno umrle povečini izrazito ultrakonservativne in klerikalne strukture, podobne skrajnodesničarskim strankam slovenske opozicije, torej ideološko močno obremenjene strukture, o katerih sami niti pod razno nimamo dobrega mnenja, saj so preveč primitivne in nagnjene h kriminalu in korupciji, pri tem pa zlorabljajo lastni katolicizem kot neko opravičilo za svojo pokvarjenost. S tega stališča sami nesreče poljskega državnega vrha nismo dojemali kot pretirano tragično. In ravno zaradi takšnega našega mnenja smo na zadeve gledali zelo objektivno in popolnoma neprizadeto v smislu o mrtvih samo dobro.  Zato smo že takrat razmišljali o tem, ali ni možno, da je za to nesrečo kriv sam predsednik države Poljske.

Namreč. Ultrakonservativni in ultrakatoliški Lech Kaczinsky je znan po tem, da je teroriziral pilote pri njihovem delu v povezavi s svojim lastnim nazadnjaškim pogledom na svet.

V primeru konkretne nesreče, kjer je pomrlo kar precej konservativnih, fanatičnoklerikalnih in ideološko močno obremenjenih (že bolesten odpor do komunizma, ki ga v Evropi skorajda več ni in je zaenkrat preživeta ideja) predstavnikov poljske družbe, se je zgodilo očitno podobno, kot se je zgodilo pred nekaj leti.

Pred nekaj leti je Lech Kaczinsky zagrozil pilotu, naj pristane na nekem letališču, čeprav tam zaradi razmer ni bilo varno pristati. Tedaj pilot ni poslušal Lecha Kaczinskega in je pristal tam, kjer je sam ocenil, da bi moral pristati. Torej. Pilot se je uprl terorju konservativnega katoliškega predsednika.

V zadnjem primeru pa očitno nek drugi pilot ni bil tako močna osebnost, ali pa je mrtvi predsednik domnevno izvedel še večji pritisk na pilota. Namreč. Posnetki črne skrinjice so odkrili zanimivo podrobnost, da je pilot izrekel besede: “Če ne pristanem tukaj, me bo ubil.” Špekulira se, da so te besede letele na predsednika države, češ da bo pilot kaznovan, če ne posluša predsednika.

V konkretni zadevi je potrebno vedeti, da je vladna delegacija letela v Smolensk v počastitev žrtev pobitih Poljakov, za kar so Poljaki krivili rusko komunistično oblast. Alternativna varianta za pristanek bi bila Moskva. Vendar. Kot že rečeno, je bilo letalo polno ultrakonservativnih ideološko obremenjih prokatoliških desničarjev, vključno s poljskim klerom in zato je velika verjetnost, da so ti nazadnjaški ljudje imeli odpor do pristanka letala v Moskvi, češ da bi s tem oskrunili spomin na pobite s tem ko bi pristali na sovražnikovem letališču. Tu gre seveda za primitivizem, ki je zelo podoben primitivizmu, ki ga recimo v Sloveniji zganjajo nekateri ultranazadnjaški politiki iz vrst SDS (ljudje verjetno že zelo dobro vedo, kateri SDS-ovci so totalni primitivci v pogledih, na žalost so med njimi tudi poslanci), NSI, pa tudi slovenska katoliška cerkev, sploh pod trenutnim skrajnoradikalnim cerkvenim vodstvom, ki vnaša nemir in radikalizem v državo in med katoliške vernike, obenem se pa v svojih govorih topi od strpnosti in dobročudnosti, ki je očitno zaigrana za potrebe zunanje podobe.

Ravno ta ideološka obremenjenost, ki je že bolestna, še posebej, če vemo, da komunizma v Evropi praktično več ni (odštevši Belorusijo, ki pa je totalno izolirana država, kjer je prisotna velika mera diktature, komunizem se pa uporablja kot krinka zanjo), je verjetno botrovala nesreči.

Očitno so bili na pilota izvršeni pritiski, katerih se je ta zbal in zato popustil ter pristal na mestu, ki je bilo nevarno za pristanek.

Gre za primitivizem brez primere. In ravno zato sami pravimo, da Bog ne daj, da bi podobne primitivce še kdaj dobila na oblast Republika Slovenija, saj so takšni ljudje dejansko strup za moderno družbo. V Sloveniji je zelo dobro znano, kateri so ti politiki, seveda desničarski. Ljudje polni sovraštva do vsega, kar se jim zdi napačno, sovraštva, ki že meji na fašizem, hudi tradicionalisti, ki so svojo tradicionalnost razvili v fundamentalizem, ljudje, ki se oklepajo preteklosti in preteklih sovražnikov.

Skorajda bi lahko rekli, da se je poljski državni vrh samokaznoval, ko si je dovolil, da je ideološka  obremenjenost tako zastrupila njihov um, da so celo izvajali pritiske na pilota, da bi ta pristal tam, kjer so sami želeli, a kjer ni bilo varno pristati.

Mrtvi državni in cerkveni vrh na Poljskem je tipičen zgled za to, kakšni politiki ali klerikalni delavci ne smejo biti.

Ne glede na to, da so mrtvi, si ti ljudje zaslužijo samo eno besedo. Sramotno!

Prav vidi se, kako je ideološka obremenjenost odvratna in škodljiva. Na žalost ima Slovenija celo visoke funkcionarje državnega parlamenta, ki so takšne sorte ljudi. V normalnih državah ti ljudje parlamenta še povohali ne bi, v Sloveniji (in pa na Poljskem) je pa očitno drugače. In takšni ljudje ne prinašajo nobene razvojne perspektive za državo, ampak samo nazadovanje.

Žalostno je, da je nek predsednik tako prevzeten, da ni dopustil opravljanja svojega dela niti pilotu, od katerega so bila odvisna življenja prisotnih na letalu.

Več o domnevi, da je za smrt državnega in klerikalnega vrha poljske države kriv sam predsednik Kaczinsky zaradi teroriziranja pilota, si lahko preberete v spodnjih člankih.

Večer: “Če ne pristanem, me bo ubil”

I love plains: Kaczynski’s Pilot: “If I Don’t Land, He’s Going To Kill Me”



Značke prispevka:

Odgovorite