nedelja, 1.avgust.2010 - 03:31

Samomor fotografa zaradi smrti glasbenega kritika. Fotograf se je vrgel pod vlak.

Pod vlak se vrže veliko ljudi, ki storijo samomor. Skoraj vsak voznik vlaka je že doživel smrt na tirih in prizore, kako nesrečni ljudje, ki obupajo nad svojim življenjem, skočijo v smrt. Tudi v Sloveniji se veliko ljudi vrže pod vlak.

 

Na Hrvaškem se je zgodil samomor. Neznani moški se je v soboto ob 19:30 vrgel pod vlak in takoj umrl. Šlo je za Maria Novaka, ki je bil že dalj časa v depresivnem stanju.

Razlog za depresivno stanje Maria Novaka je bila prometna nesreča, v kateri je povozil prav tako znanega glasbenega kritika Darka Glavana.

Fotograf je na odseku ceste, kjer je dovoljeno voziti 90 km/h, vozil 60 km/h. V vozilu je bila še ena ženska oseba. Ves čas je pazil na cesto, saj se je vračal s koncerta, na katerem je bil tudi glasbeni kritik. Povoženi glasbeni kritik je bil močno vinjen, kar je pokazala tudi obdukcija.

Mario Novak je po nesreči ravnal precej nenavadno. Sicer se je ustavil, da bi pomagal ponesrečencu, a ko je videl, da je ponesrečenec mrtev in še dodatno ga je prepoznal, ga je zagrabila panika. Odšel je domov. Pred tem je pripeljal na njen dom še svojo kolegico. Vedel je, da ga bo policija poiskala, zato jo je počakal. Po nesreči je k njemu na dom prišlo 20 policistov in ga odpeljalo. Aretaciji se ni upiral.

Mario Novak je bil od nesreče psihično popolnoma uničen. Nekateri povzpetniški umetniki so izkoristili nesrečo za lastno promocijo. Fotografa so prikazali kot slabo osebo. Breme nesreče in breme sramu, kar ga je spravilo v depresijo, ga je tako bremenilo, da si je v soboto odločil odvzeti življenje.

Življenje si je odvzel na precej klasičen način. Vrgel se je pod vlak. Gre za precej krut način smrti, ki pa je eden najbolj zanesljivih in hitrih. Obstajajo tudi mirnejši načini storitve samomora. Ti so opisani predvsem v knjigi The Peacefull Pill. Več o tem si preberite tukaj.

Znani fotograf je imel tudi svojo spletno stran, kjer je predstavljal svoje fotografije. Spletno stran si lahko ogledate tukaj.

Očitno ga fotografiranje, ki ga je veselilo, ni uspelo odvrniti od črnih misli zaradi povzročitve nesreče s smrtnim izidom znanega glasbenega kritika. Depresija, ki je eden glavnih vzrokov za večino samomorov, ga je dotolkla in ga pripravila do tega, da je svoje življenje končal sam.   

Več o tragični zgodbi si lahko preberete v spodnjih člankih:

Nacional: Mario Novak o pogibiji Darka Glavana: Tek u pritvoru shvatio sam zašto sam pobjegao

Jutarnji list: Ubio se fotograf Mario Novak, koji je autom usmrtio Darka Glavana

Prejšnje leto je o smrti Darka Glavana poročala celo RTV Slovenija

RTV Slovenija: Umrl glasbeni in likovni kritik Darko Glavan – 13.7.2009

Zanimivo je, da se je fotograf Mario Novak storil samomor mesec dni po posebni prireditvi z naslovom Sjaj v temi, kjer so se spomnili na glasbenega kritika Darka Glavana.

Nacional:   Sjaj u tami- glazbeno druženje u spomen na Darka Glavana



Značke prispevka:

Odgovorite