nedelja, 1.avgust.2010 - 04:45

Znani korejski igralec in pevec storil samomor z obešenjem pri rosnih 32-ih

Zaradi občutka obupa, medtem ko je skrbel za umirajočega očeta, je znani azijski pevec in igralec storil samomor.

Južno Korejo in Japonsko je pretresel samomor tam znanega igralca in na Japonskem znanega pevca Park Yong Ha-ja. Pevec je bil izjemno uspešen tako kot igralec kot pevec. Kljub vsem tem uspehu pa ni bil srečen.

Doma je namreč skrbel za očeta, ki je bil v zadnjem stadiju raka. Očitno ga je spoznanje, da bo kmalu izgubil svojo ljubljeno osebo, očeta, naredilo tako depresivnega, da si je odločil odvzeti življenje in se tako zaščititi pred trpljenjem, ki bi sledilo po očetovi smrti. Dejstvo je, da je bil njegov oče neozdravljivo bolan in je bila njegova usoda jasna. Igralec je vedel, da bo zagotovo ostal brez ljubljene osebe. Igralec in pevec je samomor storil na zanimiv način. Uporabil je električni kabel polnilca za telefon. Mrtvega zvezdnika je našla njegova mati.

 Mladi azijski igralec in pevec je svoje življenje končal s pomočjo polnilca za telefon.

Južna Koreja je že sicer država z največjo stopnjo samomorilnosti med državami OECD. Kar je še posebej zaskrbljujoče, je to, da je samomor najpogostejša oblika smrti v Južni Koreji med ljudmi, ki so v 20-ih ali 30-ih letih  (med 20 in 40 let), torej med mladimi. Samomor je torej glavni vzrok smrti med mladimi v Južni Koreji. Kot vemo, je OECD pred kratkim medse sprejela tudi Slovenijo, še eno od držav z visoko stopnjo samomorilnosti.

V Južni Koreji je bilo zadnje čase kar nekaj samomorov znanih oseb.

Še nekako najbolj odmeven je bil samomor manekenke Kim Daul. O tem smo že pisali v temi Zanimivi primeri samomorov. Kim Daul je svoj samomor napovedala na svojem blogu in pri tem dodala še pesem Jim-a Riversa I go deep, nato se je obesila. Zanimive so njene besede. Bila je namreč uspešna manekenka. Zapisala je. Vse bolj je uspešna, tem bolj osamljena je. Ravno njena osamljenost jo je privedla do storitve samomora. V svetu manekenstva verjetno res velja, da uspeh pomeni tudi osamljenost, ki nato vodi v občutek obupa in želje po končanju življenja, ne glede na to, da so uspešni. Uspeh namreč ne pomeni vsega. Uspešne ljudi zna velikokrat dotolči globok občutek samote in osamljenosti. Ne samo uspešnih seveda, ampak tudi uspešne, sploh v nekaterih poklicih. Glede občutka osamljenosti, ki vodi v samomor, je recimo zanimiva tudi skupina intelektualcev, ki so tudi bolj nagnjeni k storitvi samomora.

Pesmi I go deep od Jim-a Rivers-a lahko prisluhnete spodaj.

Jim Rivers – I go deep



Značke prispevka:

Odgovorite