torek, 18.marec.2014 - 18:52

Po priključitvi Krima Rusiji mora Rusija poskrbeti za mirno predajo ukrajinskih vojakov

Ker iz glavnega mesta Ukrajine, Kijeva, prihajajo precej militantne besede, to predstavlja nevarnost za ukrajinske vojake v vojašnicah na Krimu. Rusija mora te vojašnice čim bolj zablokirati in ukrajinskim vojakom omogočiti mirno predajo orožja in varen umik iz vojašnic. Škoda bi bilo, če bi kdorkoli po nepotrebnem izgubil življenje zaradi nespametnosti posameznikov ali posameznih oblasti (recimo tiste v Kijevu).

Ukrajinskim vojakom na Krimu je potrebno zagotoviti miren umik iz vojašnic

S Krima prihajajo nekoliko neprijetne novice, da je prišlo do streljanja med ukrajinskimi vojaki in oboroženimi skupinami, med katerim naj bi umrl en ukrajinski vojak.

Rusija bi morala preprečiti tovrstne incidente in omogočiti mirno predajo ukrajinskih vojakov.

To je mogoče doseči z močno vojaško blokado vseh 38 vojašnic, kjer so ukrajinski vojaki, s strani ruske vojske, nakar je potrebno tem vojakom podati poziv, naj se mirno predajo.

Rusija se mora zavedati, da je v Kijevu trenutno na oblasti zelo slaba garnitura ljudi, ki bi bila sposobna zanetiti vojno ali vsaj nemire.

To je potrebno preprečiti.

Ukrajinskim vojakom na Krimu je potrebno dopovedati, da ne smejo poslušati kijevskih oblasti, tudi če jim ti ukažejo, da naj ostanejo na položajih. Ukrajinske oblasti namreč živijo v lažnem prepričanju, da lahko še vedno ohranijo Krim. To bi jih lahko pripeljalo k sprejemanju napačnih odločitev, ki bi najbolj ogrozile vojake ukrajinske vojske na Krimu.

V Kijevu že govorijo o tem, da prehaja dogajanje na Krimu v vojaško fazo.

Tej fazi se je potrebno izogniti.

Potrebno je doseči razorožitev ukrajinskih vojakov na Krimu. Ko bodo razoroženi, je potrebno zagotoviti njihov miren odhod iz vojašnic.

V primeru ukrajinskih vojakov, ki so ostali na Krimu, ne bi smelo prihajati do nobenih provokacij, ampak bi se moralo zagotoviti mirno predajo le teh.

To mora zagotoviti Rusija.

Vojakom je potrebno zagotoviti varen umik s Krima.

Ti ukrajinski vojaki bi bili čisto nepotrebne žrtve, zato jih je potrebno zaščititi.

Prvenstveno mora Rusija dati vedeti tem vojakom, da bodo varni in da jih nihče ne bo ogrozil, če se razorožijo. Prav tako jim je potrebno dopovedati, da je Krim prišel pod jurisdikcijo Rusije in da naj zaradi tega ne počnejo nobenih nepremišljenih dejanj.

V njih je potrebno vzbuditi zaupanje, predvsem zaupanje v to, da jih nihče ne bo ogrozil, če se predajo.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Zadeve zaenkrat potekajo čisto po načrtih in kontrolirano.

    Rusija je administrativno že pripojila Krim v svoj teritorij, obenem pa potekajo prevzemi vojaških oporišč, v katerih so še ukrajinski vojaki.

    Prevzemi potekajo relativno mirno brez žrtev.

    Krim bo kmalu brez ukrajinskih vojakov. Njihovo mesto bodo po novem zasedli sedaj že domicilni ruski vojaki.

    BBC: Russian troops storm Ukrainian bases in Crimea

    RTV Slovenija: Ruska vojska prevzema ukrajinska oporišča na Krimu

Odgovorite