sreda, 23.april.2014 - 19:33

Korupcija v javnem sektorju – rak rana slovenske države

V Sloveniji največji problem niso politiki, ampak skorumpirani in kriminalni zaposleni znotraj javnega sektorja in posledično močno skorumpirane državne inštitucije.

Slovenski javni sektor pesti visoka skorumpiranost in nestrokovnost kadra v njem. To generira slabo kakovost storitev tega sektorja in nepošteno delovanje le tega.

Slovenija je obremenjena z izjemno skorumpiranostjo kadra v javnem sektorju. Stopnja korupcije kadra v slovenskem javnem sektorju je vsaj 40 odstotna, kar pomeni, da slovenski javni sektor ni sposoben pošteno opravljati svojega poslanstva.

Ob tako visoki stopnji korupcije v slovenskem javnem sektorju so dvomljiva čisto vsa dejanja, ki jih javni sektor Slovenije opravlja in posledično tudi vsa dokumentacija, ki jo ta generira.

Zaradi izjemne skorumpiranosti slovenskega javnega sektorja so slovenske državne inštitucije popolnoma nevredne zaupanja.

Visoka skorumpiranost slovenskega javnega sektorja je posledica negativnega kadrovanja v javno upravo – politično kadrovanje in zaposlovanje po zvezah.

Menjave političnih funkcionarjev ne morejo znižati stopnje korupcije v javnem sektorju, saj je korupcija močno zažrta tudi na nižjih nivojih javnega sektorja, pri samih javnih uslužbencih, zaradi česar je z menjavami zgolj vodilnih funkcionarjev ni mogoče odpraviti.

Zaradi izjemne korupcije v javnem sektorju Slovenije se morajo državljani Slovenije zavedati, da lahko njihove zadeve rešujejo skorumpirani javni uslužbenci, zaradi česar so lahko njihove zadeve rešene nepošteno.

Poenostavljeno povedano. Ker v javnem sektorju Republike Slovenije obstaja veliko strokovnega, kriminalnega in skorumpiranega kadra, državnim inštitucijam Slovenije ni mogoče zaupati.

Napisano 27.02.2014. Istega dne objavljeno v stranskem stolpcu Dossier korupcija. Sedaj je ta tekst prenesen še v poseben (ta) članek.



Odgovorite