nedelja, 1.avgust.2010 - 11:09

Baptistični pastor po 32 letih “božje” službe storil samomor

Tudi duhovniki lahko storijo samomor 

Gano je pretresel samomor glavnega pastorja baptistične cerkve v mestu Kumasi – Gana. Samomor priljubljenega pastorja je vse, tako tudi njegovo družino naravnost šokiral, saj nihče ne ve, zakaj je baptistični duhovnik Opoku Agyeman, ki je “opravljal” božje poslanstvo sploh storil samomor. Pred samomorom ni pustil nobenega poslovilnega pisma, zaradi česar je možno, da je hotel prikriti razloge za odločitev o samomoru. Opoku Agyeman je bil sicer poročen in oče petih otrok.

Zaradi pomanjkanja razlogov za njegovo storitev samomora, so se v javnosti hitro začele širiti govorice o njegovem življenju. Duhovnik naj bi bil po določenih obtožbah velik ženskar, po nekaterih informacijah naj bi rad tudi pil. Ravno zaradi promiskuitetnega življenja naj bi se okužil z virusom HIV. Ker se je bal javne sramote, naj bi storil samomor. Baptistična cerkev, ki ji seveda takšne špekulacije nikakor ne gredo v čast, vse skupaj zanika in pravi, da je bil Opoku miren družinski človek. No, cerkve so ponavadi znane po prikrivanju neljubih dejstev.

Baptistični pastor si je življenje odvzel tako, da se je zaklenil v sobo, vzel pištolo in se z njo ustrelil v glavo. Nedolgo pred smrtjo je zaradi visokega krvnega pritiska (ki lahko nastane tudi v primeru, če se nekdo sooča s hudimi spoznanji) odšel v bolnišnico.

Pastor je svoje božje poslanstvo opravljal 32 let.

Več o smrti baptističnega pastorja si preberite spodaj:

Ghana Web: Pastor Commits Suicide

Adomonline: Suicide Pastor Had Blood Pressure



Značke prispevka: ,

Odgovorite