nedelja, 1.avgust.2010 - 15:47

Neuradno: Sojenje Srečku Prijatelju se bo začelo 23. avgusta

Slovensko pravosodje bo začelo obravnavati kazniva dejanja poslanca slovenskega Državnega zbora, Srečka Prijatelja. Policija ima zbranih veliko dokazov, zato se nadeja obsodilne sodbe.

 

Srečko Prijatelj je poslanec Slovenske nacionalne stranke, ki se je znašel v eni najhujših političnih afer v zgodovini samostojne Slovenije in vse od začetka afere prebiva v priporu v koprskem zaporu.

Pred nedavnim so mu spet podaljšali pripor in to še za 2 meseca, tako da še vedno ždi v zaporu zaradi domnevnih kaznivih dejanj. Kot je znano je državni zbor v vseh primerih odrekel soglasje za poslansko imuniteto temu poslancu, tako da se ta na imuniteto več ne more sklicevati.

Prijatelj, ki ima novega odvetnika ni uspel pri ugovorih zoper njegovo pridržavnje, kazenski postopek pa teče dalje. Obtožnica je bila že vložena, kmalu pa naj bi, vsaj po neuradnih informacijah prišlo tudi do začetka sojenja.

Pred sodnike bo Srečko Prijatelj po določenih informacijah direktno iz zapora stopil 23. avgusta, če pa ne takrat, pa vsekakor septembra, ko naj bi se mu tudi iztekel pripor.

Srečko Prijatelj je osumljen več kaznivih dejanj. Od tega za nadaljevano kaznivo dejanje izsiljevanja, nadaljevano kaznivo dejanje samovoljnosti in kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivi (v domu Srečka Prijatelja so našli več kosov orožja in municije, tudi ročnih bomb). Teh kaznivih dejanj je Srečko Prijatelj osumljen v več primerih. Dokazov je policija zbrala precej, tako da je zaenkrat pričakovati obsodilno sodbo.

Finance: Sojenje Prijatelju se bo začelo 23. avgusta



Značke prispevka: , ,

Odgovorite