sobota, 10.maj.2014 - 08:15

Zoran Janković je daleč najprimernejši kandidat za župana Ljubljane. Damjanovič je kukavičje jajce SDS-a.

Zoran janković bo ponovno kandidiral za župana Ljubljane. Če levica ne bo samodestruktivna, se mu obeta zmaga.

Zoran Janković želi spet postati župan Ljubljane.

Zoran Janković se je odločil ponovno kandidirati za ljubljanskega župana.

Čeprav mnogi izpostavljajo njegovo neprimernost zaradi določenih postopkov, ki tečejo zoper njega, pa je dejstvo, da Ljubljana ne bi imela primernejšega kandidata od Zorana Jankovića.

Ne glede na vse peripetije v Pozitivni Sloveniji, ki so vodile do razkola v stranki, ker nekateri niso bili sposobni preboleti Jankovićeve zmage na volilnem kongresu Pozitivne Slovenije (kar je žalostno, saj bi lahko ob pravilni odločitvi strank na politični levici stvari glede političnih funkcij v državi lahko ostale nespremenjene – Bratuškova bi ostala premierka, Jankovič pa bi še vedno bil župan), so stvari ostale čisto enake.

Dejstvo je, da Zoran Janković z vsemi svojimi vrlinami in hibami ne bi mogel imeti verodostojnega protikandidata, ki bi lahko bolje predstavljal Ljubljano.

Kot njegov protikandidat se sicer omenja Damjan Damjanovič, direktor slovenske filharmonije, širši javnosti znan kot jokavi žirant v eni od zabavnih oddaj.

Damjan Damjanovič ima eno zelo veliko hibo. Ta pa je, da je član stranke SDS. Čeprav se predstavlja kot neodvisni kandidat, je on po našem mnenju kukavičje jajce SDS-a, katerega je stranka podtaknila zavedajoč se dejstva, da v Ljubljani ne bi mogel zmagati kandidat, ki bi bil predstavljen eksplicitno kot kandidat SDS-a. Da bi pritegnil več volivcev, je zato potrebno kandidata predstaviti kot neodvisnega.

Damjan Damjanovič je po našem mnenju kukavičje jajce SDS-a, ki se predstavlja kot neodvisni kandidat. Na lokalnih volitvah je značilno, da se mnogi predstavljajo kot neodvisni kandidati, čeprav so strankarsko močno povezani. Razlog je v tem, da stranke menijo, da bodo kandidati le teh bolj uspeli, če se predstavijo kot politično neopredeljeni oziroma neodvisni. Skratka. Niso vsi neodvisni kandidati zares neodvisni.

kukavicje_jajce

Upoštevajoč ponudbo, je možno podati sklep, da je Zoran Janković še vedno najprimernejši kandidat za ljubljanskega župana. Upoštevati je potrebno njegove managerske spretnosti, ki jih Ljubljana vsekakor potrebuje.

Tudi če je prišlo do določenih nejasnosti pri poslovanju v MOL-u, ki se sedaj izpostavljajo v nekaterih medijih, ostaja dejstvo, da drugi kandidati za ljubljanskega župana ne morejo ponuditi tega, kar ponuja Zoran Janković.

Žal je zaradi čudnega stanja duha na slovenski levici, ki je ostala čisto brez kompasa, na politični sceni nezrelo spoznanje, da so napadi na Zorana Jankovića čisto kontraproduktivni in vodijo v nastanek situacije, kjer bodo na površje splavali veliko slabši kandidati.

Levica se mora zavedati, da je Zoran Janković ne glede na sedanja trenja še vedno oseba, ki bi bil dosti večji prijatelj politične levice, kot kdorkoli drug.

Sami smo zelo zadovoljni, da bo Zoran Janković ponovno kandidiral za ljubljanskega župana. Še več. Pred časom smo podali članek, v katerem smo se zavzeli za ponovno kandidaturo Jankoviča na volitvah za župana.

Če bo kaj pameti na slovenski politični levici, bo Zoran Jankovič ponovno zmagovit v Ljubljani.

Levica bi morala namesto, da Jankovića napada, z njim sodelovati in spodbuditi kakšen nov projekt v Ljubljani (če zmaga na državnozborskih volitvah).

Vedeti je namreč potrebno, da so politične funkcije zelo nestanovitne, zato je na njih najboljše imeti stanovitne ljudi. Takšna stanovitna oseba je med drugimi Zoran Janković.

Bolje on, kot da na čelo mesta pride kakšen nesposobnež.

Slovenija je pa žal polna nesposobnih ljudi, ki so sposobni le priti na položaje prek političnih ali prijateljskih zvez, ko enkrat na položaje pridejo, so pa popolnoma nuporabni, torej Slovenija je polna ljudi, ki so sposobni mreženja, a čisto nesposobni pravega dela.

Sami bi Zoranu Jankoviću zagotovo dali še eno priložnost in verjamemo, da jo bo tudi dobil, če le ne bo prisotne prevelike samodestruktivnosti na slovenski politični levici.



Značke prispevka:

Odgovorite