sobota, 10.maj.2014 - 09:52

Predsednik Rusije Vladimir Putin na slovesnem obisku na ruskem Krimu

Vladimir Putin je obiskal krimski polotok, ki je pred kratkim postal del Ruske federacije

putin_je_obiskal_krim

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je obiskal krimski polotok, ki je pred kratkim postal enakopraven del Ruske federacije.

Vladimir Putin je ponosen na dejstvo, da je Krim postal ruski. Rekel je, da se bo leto 2014 v zgodovini zapisalo kot zgodovinsko leto, ko so se ljudje odločili, da bodo poslej živeli kot sestavni del Rusije.

Krimčanom v Sevostopolu je tudi povedal, da vse skupaj čaka še veliko dela, a da bodo uspeli zato, ker so skupaj. Skupaj so močnejši.

Pripojitev krimskega polotoka Rusiji je ena bolj pozitivnih zgodb v svetovni zgodovini, predvsem zato, ker je do pripojitve prišlo po mirni poti. Razlog temu je, da je bila že prej močnejša vojaška prisotnost ruske vojske na Krimu, zaradi česar je vse potekalo relativno mirno.

Žal je v drugih predelih Ukrajine stanje bolj krvavo.

Glavna krivda za krvave spopade na vzhodu Ukrajine sicer leži na novi vladi v Kijevu, ki želi s silo ohraniti vzhod Ukrajine.

Zelo zanimiv je eden od komentarjev na 24ur.com (24ur.com: FOTO: Ukrajinska vojska ubila 20 proruskih upornikov, Putin prišel na Krim), ki nazorno kaže brutalnost ukrajinskih sil.

Če komentar kar podamo v celoti:

XT7

Še glede včerajšnjega napada na policijsko postajo v Mariupolu… načelnik policije je policistom ukazal, da uporabijo proti prebivalcem silo. Ukaz so zavrnili in mu rekli, da prestopajo na stran naroda. Načelnik je povlekel pištolo in enega izmed podrejenih ustrelil. Policisti so ponoreli, medtem pa se je načelnik zaprl v pisarno in poklical na pomoč narodno gardo. In tako se je začelo.. Ko je nacionalna garda udarila po policijski postaji, je načelnik hotel zbežati, a so ga ljudje ujeli in prebutali. Kaj se je kasneje z njim zgodilo, še ni znano..

Lahko bi rekli, da če bi bila ruska vojaška prisotnost tudi drugod na jugovzhodu Ukrajine večja, da bi tudi tam bilo mogoče delitev Ukrajine izvesti na mirnejši način.

RTV Slovenija: Putin v Sevastopolu: “Rusija je s Krimom postala močnejša”



Značke prispevka:

Odgovorite