četrtek, 29.maj.2014 - 18:20

Nova Slovenija svari: Če pridemo na oblast, bomo udarili po prejemnikih socialne pomoči

Ljudmila Novak je po dobrem rezultatu na evropskih volitvah hitro pokazala svoj pravi obraz.  Nova Slovenija po programu sodeč Sloveniji ponuja usodo Grčije.

Program, ki ga ponuja stranka Nova Slovenija, je čista svinjarija, ki bo ljudi pahnila še v večjo revščino in bedo. Ali si ljudje v Sloveniji resnično želijo države, v kateri bodo tretirani kot navadne smeti, kar očitno hoče doseči stranka Nova Slovenija?

Ljudmila Novak

 

Nova Slovenija je po dobrem rezultatu na evropskih volitvah pokazala svoj pravi obraz.

Namreč. Stranka Nova Slovenija se zavzema za korenite spremembe v Republiki Sloveniji, ki  bi šle v smeri razmbremenitve višjih slojev prebivalstva in opuščanja socialne države.

Nova Slovenija se zavzema za naslednje:

–         socialna kapica (bogati, ki imajo visoke dohodke, bodo poslej plačevali manj za socialne in zdravstvene prispevke, tako bo njihov dohodek od določene višine dalje postal neobdavčen (spravili si ga bodo v celoti v žep). To je dobra novica za boate, a slaba za revne, saj bo na ta način v državni proračun prišlo precej manj denarja za socialno državo).

–         Nižja obdavčitev dela (ta ukrep bi nekateri lahko prodajali kot višje plače zaposlenim, a to nujno ne drži. Namreč. V Sloveniji, ki ima zelo izkoriščevalske delodajalce, se lahko enostavno zgodi, da bodo zaposleni še vedno plačani mizerno, delodajalci pa si bodo napolnili žepe na račun nižjih davkov na plače)

–         Nižji davek na dodano vrednost (ta ukrep je še eden v nizu zniževanja prihodkov v slovenski proračun)

–         Enostavni postopki (to obljubljajo skorajda vsi)

–         Odprto gospodarstvo (še en splošen cilj)

 

Ker bo Nova Slovenija sprejela ukrepe za znižanje dohodkov državnega proračuna, pa bo na drugi strani sprejela ukrepe za znižanje odhodkov iz državnega proračuna.

Nova Slovenija volivcem obljublja, da jih čaka predvsem zategovanje pasu. To pomeni prelaganje bremen iz države na ljudi.

Nova Slovenija namerava spremeniti trg dela, ki bo šel v smeri večje fleksibilnosti in še večjega števila prekernih delavcev. Delavce bo po novem lažje odpustiti, prav tako se bo čim bolj onemogočilo delovanje sindikatom. Delavci bodo postali poceni delovna sila.

Da bi Nova Slovenija to lahko dosegla, bo posegla tudi v samo socialno državo in prejemanje socialnih transferjev. V Novi Sloveniji bodo posegli v socialne transferje, predvsem v sistem socialnih pomoči. Prejemnikom socialnih pomoči bodo po novem omejili čas prejemanja socialne pomoči s ciljem pripraviti jih do dela.

Ta ukrep sovpada z ukrepi Nove Sloveniji na trgu dela, kjer želi Nova Slovenija vzpostaviti več možnosti za izkoriščanje delavcev.

Poenostavljeno. Če imajo ljudje slabo socialno varnost, ki jim jo (ne) nudi država, potem so prisiljeni sprejeti prekerne zaposlitve, za katere je znano, da gre za zaposlitve, kjer delodajalci izkoriščajo delavce za poceni delovno silo. Delavci nimajo nobenih pravic, nobene varnosti pri delu, prejemajo zgolj minimalno plačo. Tam, kjer socialne države ni, so ti delavci prisiljeni prevzeti vlogo modernih sužnjev.

Program Nove Slovenije je katastrofalen. Očitno Nova Slovenija gradi svojo politično pot na programu, ki bi še povečal socialno razslojevanje v državi. Gre za program, ki bi uničil socialno državo.

Takšnega programa Nove Slovenije se je potrebno resno bati, kajti Slovenijo vrača v čas tlačanstva.

Če Nova Slovenija s takšnim programom prišla na oblast, bo to katastrofa za državo.

Glede na to, da stranke desnice po zmagi na evropskih volitvah čedalje bolj kažejo grozljiv obraz, je po našem mnenju skrajen čas, da se stranke levice konsolidirajo.

To v prvi vrsti pomeni tudi to, da prenehajo moralizirati glede Zorana Jankovića.

Na desnici ne moralizirajo toliko zaradi Janeza Janše in so zato dosti bolj močni, na levici pa se čisto po nepotrebnem uničujejo zaradi moraliziranja glede Zorana Jankovića. Takšno moraliziranje državi zgolj škoduje.

Vedeti moramo nekaj. Človek je lahko takšen ali drugačen. Ima lahko tudi kakšne slabosti in seveda prednosti. Ni pravilno, da se levica tako uničuje zaradi nekih »kao« visokih moralnih vrednot. Teh v politiki zares ni veliko. Zoran Janković je kljub vsemu dosti bolj sprejemljiv, kot kakšni drugi ljudje.

S tem ko se levica tako razburja zaradi njega, preprosto šibi lastno pozicijo in na ta način podarja zmago drugi strani. Levica se gre neke hude morale. Morale ni, sploh pa ne v Sloveniji.

Predvsem Alenka Bratušek in Zoran Janković naj se malo zamislita nad seboj. Upamo, da sta dovolj pametna, da lahko vidita, da jima prepiri škodujejo.

Levica v Sloveniji naj se skulira, saj je alternativa levi oblasti, kot je mogoče videti iz programa Nove Slovenije, grozljiva. Slovenija bi se morala ubraniti pred nekim novodobnim fevdalizmom, če ne celo fašizmom.

Kot smo že rekli. Nekateri svoj pravi obraz pokažejo šele takrat, ko začnejo zmagovati.

Vprašati se je potrebno. Ali si levica želi zmage totalne nečloveškosti, kot jo ponuja desnica? Ali je Slovenija v svojem razvoju težila k temu, kar ponuja sedanja politična desnica? Ne.

Levica se mora konsolidirati.

Nam iskreno povedano ni všeč že to, da je zmaga Zorana Jankovića na kongresu Pozitivne Slovenije pripeljala do takšnih posledic. Kljub zmagi Zorana Jankovića bi lahko Alenka Bratušek še vedno vladala. Ampak v vladi Alenke Bratušek je bilo preveč velikih moralstičnih egov: od Igorja Lukšiča do Gregorja Viranta. Kvazi morala je žal uničila vlado Alenke Bratušek, upamo, da ne uniči tudi levice. Alternativa levi oblasti je namreč slaba, mračna.

Program Nove Slovenije to več kot očitno dokazuje.

Program Nove Slovenije izgleda kot da bi ga izdelal kakšen izkoriščevalski podjetnik, ki si obeta čim več koristi na račun izkoriščanih delavcev. Spominja nas na ideje Igorja Akrapoviča, za katerega je pa znano, kakšne cilje zasleduje in tudi kakšen slab odnos ima do nižje kvalificiranih delavcev v lastnem podjetju.

Dejansko pa desnica ponuja tudi program, ki bi od Slovenije naredil drugo Grčijo. Tega si pa nihče ne želi.

Ponovno apeliramo predvsem na Bratuškovo in Jankovića, naj se pobotata. Enako velja za celotno levico.

RTV Slovenija:  Tonin: Čaka nas zlasti zategovanje pasu



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Pri programu Nove Slovenije se ne sme spregledati naslednjega.

    Program Nove Slovenije dejansko močno znižuje davčne prihodke države. Nižji davčni prihodki pa seveda vodijo v manj denarja za pokrivanje potreb države.

    Vsi vemo, da ima Slovenija že brez nižjih davkov premalo denarja za pokrivanje svojih potreb, zato se mora zadolževati.

    Po programu Nove Slovenije pa bi država imela še manj denarja, breme zadolževanja pa namerava Nova Slovenija enostavno prenesti na uporabnike javnih storitev.

    Vedeti je potrebno, da manjši prihodki vodijo v potrebo po nižjih odhodkih.

    Nova Slovenija preprosto ponuja razgradnjo države po vzoru na Grčijo.

    Po programu Nove Slovenije verjetno ne bodo na udaru zgolj prejemniki socialnih pomoči, temveč tudi upokojenci, zaposleni v javnem sektorju, nadalje uporabniki zdravstvenih storitev.

    Skratka. Nova Slovenija se zavzema za vzpostavitev sistema, ki vodi v uničenje države.

    Gre za totalno nečloveški in sramoten program.

    Nova Slovenija očitno Slovencem nima kaj za ponuditi.

Odgovorite