ponedeljek, 2.avgust.2010 - 10:47

Franc Pukšič: “Andrej Vizjak je oviral gospodarske projekte, ko je bil minister”

Franc Pukšič trdi, da je Andrej Vizjak oviral nekatere pomembne projekte, ko je bil gospodarski minister in zapravil 200 novih delovnih mest

 

Franc Pukšič je v intervjuju za Dnevnik podal precej hude obtožbe zoper nekdanjega ministra za gospodarstvo in sedanjega poslanca, Andreja Vizjaka. Pukšič je rekel, da je Andrej Vizjak kot gospodarski minister oviral nekatere projekte in metal polena pod noge, da ti projekti ne bi uspeli.

Več kot to ni želel povedati. Franc Pukšič je tudi povedal, da se je stranka SDS preveč vmešavala v delo drugih ljudi in jim ni pustila samostojno delovati. Zato se je uprl, saj sam ni želel biti marioneta, ki bi delovala po željah drugih ljudi.

Prav tako je bil nezadovoljen z nekaterimi svojimi tedanjimi strankarskimi kolegi. Predvsem z že omenjenim Andrejem Vizjakom, kateremu očita podlo obnašanje predvsem, kar zadeva področje turizma, zaradi česar nekateri pomembni projekti niso zaživeli. Omenil je pa tudi Milana Zvera, za katerega pravi, da kot šolski minister ni naredil nič koristnega za njegov kraj, čeprav tudi on kot Franc Pukšič izvira iz Destrnika.

Pukšič je bil nezadovoljen tudi z Dimitrijem Ruplom, ki je bil v času SDS-ove oblasti minister za zunanje zadeve. Pukšič je bil tedaj na čelu urada za zamejske Slovence in je bil nezadovoljen z obnašanjem Rupla v tem pogledu.

Pukšič je povedal, da je SDS od njega zahtevala določen znesek, ker je zapustil stranko. Znano je namreč, da ima SDS posebno izjavo, s katero kaznuje vse, ki si drznejo izstopiti iz stranke in sicer tako, da morajo ti vrniti ves denar, ki ga je stranka vložila v njihovo volilno kampanjo.

Župana Destrnika in poslanca tokrat stranke SLS, saj je Pukšič najprej izstopil iz SDS-a, nato pa se pridružil stranki SLS, je to zbodlo in se na zahtevo, ki mu jo je poslala SDS, ni odzval. Zdi se mu namreč nepoštena, saj je na lokalnih volitvah tudi takrat, ko je imela stranka SDS le 12 – 14 % podporo volilnega telesa, sam imel krepko več, kar pomeni, da je prišel na volitve tudi po zaslugi samega sebe in ne stranke.

Franc Pukšič je trenutno zelo zadovoljen s stranko SLS. Radovana Žerjava dojema kot zelo poštenega človeka, pod katerim so zadeve v stranki poštene in transparentne za razliko od SDS-a, ki je močno partijsko organizirana.  

Intervju si lahko preberete v časopisu Dnevnik.

Dnevnik: Pogovor s Francem Pukšičem: Iz SDS nisem odšel samo zaradi Rupla



Značke prispevka: ,

Odgovorite