četrtek, 19.junij.2014 - 23:02

Miro Cerar je bil leta 1981 na robu smrti. Rešile so ga »zunanje silnice – energije, ki so ga usmerile stran od gotove smrti«.

Pokojna mati Mira Cerarja je verjela, da obstajajo neke silnice, ki so njeno družino leta 1981 obvarovale pred gotovo smrtjo, ko je nekaj zanimivih naključij privedlo do tega, da so odpovedali smrtonosni letalski let na Korziko, let, v katerem so umrli vsi potniki na letalu. 

Če bi oče Mira Cerarja upošteval nasvet turistične vodičke, njegov sin Miro Cerar mlajši več ne bi bil med živimi.

miro_cerar_DK

Miro Cerar, pravnik, ki se je odločil ustanoviti stranko (stranka Mira Cerarja) in kandidirati na letošnjih parlamentarnih volitvah in kateremu javnomnenjske ankete napovedujejo zmago na volitvah, zaradi česar ima trenutno največ verjetnosti, da postane nov mandatar slovenske vlade, je imel leta 1981 veliko srečo. Izognil se je namreč gotovi smrti.

To sta razkrila njegova starša. Njegov oče Miro Cerar in njegova mati Zdenka Cerar.

Naj pred tem spomnimo. Zdenka Cerar je septembra prejšnje leto podlegla raku. Njena smrt je šokirala številne znance in tiste, ki so jo še nekaj dni pred smrtjo videli, kako se, držeč se za roko s svojim dolgoletnim soprogom Mirom Cerarjem in vnuki sprehaja po naravi po slovenski obali ali si ureja frizuro v frizerskem salonu. Vse do svojih zadnjih dni je kazala veliko voljo za življenjem.

Miro in Zdenka Cerar sta v intervjuju za grosupeljski lokalni časopis Drevored povedala zgodbo, kako se je njuna družina (torej tudi Miro Cerar mlajši) po srečnem naključju rešila gotove smrti.

Miro Cerar je povedal, da leta 1981 že dolgo časa (leta in leta) niso šli nikamor, zato mu je prijatelj predlagal izlet na Korziko.

Zdenka in Miro Cerar sta 3 dni pred letom kupila karti za let pri Adrii Aviopromet (predhodnici Adrie Airways). A ravno takrat je zbolela njuna najmlajša hči, večer pred njunim odhodom. Zdenka Cerar ni imela srca, da bolno hčer pusti samo. Tako zelo je skrbela zanjo, da je ni imela srca pustiti bolne niti starim staršem. Zdenka Cerar je želela ostati doma in biti pri bolni hčeri. Turistična vodička iz Turistične agencije Kompas je po tem, ko sta Cerarjeva želela odpovedati let, le tema predlagala, da namesto njiju gresta na izlet njuna starejša otroka, torej tudi Miro Cerar mlajši. Miro Cerar je vodički odvrnil, da je prepozno, da gresta (saj je bil večer pred odhodom) in tako nihče od družine ni odšel na izlet.

To jim je rešilo življenje.

Let za Korziko je namreč v zgodovini zapisan kot najbolj smrtonosen let v zgodovini letalske družbe Adrie Airways. Letalo namreč ni prispelo na svoj cilj. Na gori San Pietro na Korziki je letalo treščilo. Umrlo je vseh 180 ljudi, ki so bili na letalu.

Zdenka Cerar je v intervjuju povedala, da ji je ta dogodek dal misliti, da obstajajo neke zunanje silnice, ki so usmerile tok dogodkov na način, da so Cerarjevi takrat odpovedali let in se tako izognili gotovi smrti.

Če bi Miro Cerar starejši poslušal nasvet turistične vodičke, ki je prav tako izgubila življenje na omenjenem letu, in poslal na let starejša otroka (torej tudi Mira Cerarja), potem danes Miro Cerar mlajši ne bi mogel kandidirati na državnozborskih volitvah, saj bi ne bil med živimi.

Bralcem priporočamo, da si preberejo celoten intervju s staršema Mira Cerarja iz januarja leta 2013, saj bodo tako dobili vpogled v družino Mira Cerarja, kar jim bo lahko pomagalo tudi pri sprejemanju odločitve, za koga voliti na volitvah.

Naj povemo, da se nam zdi družina Mira Cerarja zelo poštena. In to poštenje sta očitno Zdenka in Miro Cerar vcepila tudi v Mira Cerarja mlajšega.

Mira Cerarja mlajšega sicer javnost pozna kot pravnega strokovnjaka in ne kot politika. Miro Cerar je do sedaj svoje strokovno delo strogo ločeval od politike in je veljal kot nepolitičen.

Sedaj je iskreno priznal, da od kandidature dalje vstopa v polje politike in je od sedaj postal tudi politik. Ustanovil je svojo stranko, s katero bo na volitvah nastopil samostojno.

Drevored: Intervju: Zakonca Cerar, par, ki se še drži za roke

Med.over.net: Umrla je Zdenka Cerar

Wikipedia: Let 1308 Inex-Adrie Avioprometa



Odgovorite