torek, 17.februar.2015 - 10:04

Arijska rasa je pri Slovencih cenjena. Slovence navdušujejo svetlolasi in modrooki otroci iz Rusije, manj pa temnopolti.

SVETLI LASJE, SVETLE OČI IN SVETLA POLT SO POMEMBNE KARAKTERISTIKE, KI JIH SLOVENSKI POSVOJITELJI ŽELIJO VIDETI NA SVOJIH POSVOJENIH OTROCIH.

Slovenci so navdušeni nad arijskimi karakteristikami Rusov. Med značilne pripadnike te rase sodi tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski predsednik Vladimir Putin

Statistika posvojitev v Sloveniji je pokazala, da so pri izbiri otroka pri Slovencih značilne tudi rasne karakteristike otroka.

Slovenci imajo tako najrajši otroke, ki sodijo v tako imenovano arijsko raso.

Zato so pri Slovencih najbolj zaželeni otroci, za katere obstaja največja verjetnost, da bodo v prihodnje modrooki in svetlolasi.

Po drugi strani Slovenci ne ljubijo otrok, ki sodijo v skupino temnopoltih belcev.

Zato ne preseneča podatek, da je kljub dejstvu, da je dosti težje in dražje priti do otroka v Rusiji, naval Slovencev na ruske otroke največji.

Rusija namreč predstavlja največji arijski bazen na področju Evrope. Prej so bile v tem bazenu tudi Skandinavske države, a zaradi velikega priseljevanja temnopoltih tujcev v teh državah arijske karakteristike prebivalstva počasi izginjajo. Prav tako Skandinavija slovi kot bogata regija, od koder se ljudje ne izseljujejo.

Navdušenost nad arijskimi Rusi v Sloveniji niti ne preseneča. Če pogledamo v zgodovino, so bili nad svetlimi Rusi navdušeni tudi Nemci. Hitlerjev tretji rajh je namreč celo uvažal otroke iz Rusije, ki jih je v prevzgojnih kampih želel prevzgojiti v rod arijskih Nemcev.

Slovenci bi bili zadovoljni tudi s pripadniki »nemške rase«, a Slovenci skoraj nimajo možnosti, da bi posvojili otroka iz Nemčije. Tipični Nemec je prikazan tudi na priljubljeni čokoladi Kinder. To je Guenter Oeringer.

kinder_cokolada

Kot zanimivost. Po Guenterju Oeringer-ju je bil na Kinder čokoladi predstavljen še en otrok, ponovno belopolti, a tokrat Finec Linus Torvalds, ki je kasneje zaslovel tudi na področju računalniškega programiranja in je sedaj znan kot oče Linux kernela.

kinder_cokolada_Linus_Torvalds

Tako, kot so za Slovence zelo zanimivi arijski Rusi, pa so za Slovence dosti manj zanimivi pripadniki temnopoltih narodov. Predvsem nezaželeni so pripadniki temnopoltih belcev.

Ravno zato Slovenci niso navdušeni nad otroci iz Češke in Bolgarije. Razlog je v tem, da za razliko od Rusije, kjer gredo v posvojitev svetlopolti otroci, v Češki in Bolgariji gredo v posvojitev predvsem otroci, ki izvirajo iz tamkajšnjih romskih družin, ki so temnopolte in zato pri Slovencih nezaželene.

Kljub temu, da je možnost pridobitve otroka iz Češke ali Bolgarije veliko enostavnejša, saj se tudi tamkajšnje države želijo čim prej znebiti temnopoltih otrok, pa v Sloveniji ni zanimanja za takšne otroke.

Slovenci imajo namreč radi belopolte, svetlolase in modrooke otroke iz Rusije.

Arijski otroci iz Rusije niso priljubljeni le pri Slovencih. Svetlopolti ruski otroci so priljubljeni tudi v drugih državah.

Rusija se zato kar precej otepa povpraševanja po njenih arijskih otrocih.

Sicer si tudi druge države želijo, da njihovi geni ostanejo pri njih. Tako recimo Hrvaška ščiti svoj genski potencial z zakonodajo, ki dovoljuje posvojitev hrvaških otrok tujcev zgolj v primeru, če ni možno najti primernih posvojiteljev med državljani Hrvaške.

Čeprav navdušenost Slovencev nad arijsko raso in nenavdušenost nad temnopoltimi ljudmi (predvsem temnopoltimi belci) deluje nekoliko rasistično, pa je to slovenska realnost.

Zgolj pri redkih izjemah bi nekateri Slovenci imeli radi tudi kakšne otroke iz Afrike, torej dejanske temnopolte, ampak predvsem zato, ker afriški otroci v Sloveniji veljajo za neko redko posebnost – črncev je v Sloveniji namreč zelo malo. Tam, kjer je temnopoltih več, pa že prihaja do rasne nestrpnosti do njih.

Če strnemo. Statistični podatki o posvojitvah otrok v Sloveniji dokazujejo, da je v Sloveniji arijska rasa svetlopoltih ljudi zelo cenjena, temnopolte rase (predvsem rase temnopoltih belcev), pa so manj zaželene na slovenskem prostoru.

Vedoč to dejstvo, je možno sklepati, da bi v primeru, da bi v Slovenijo prihajalo več pripadnikov temnopoltih ljudi, to lahko pripeljalo do povečane rasne nestrpnosti, ki je pri Slovencih trenutno zaradi majhnega števila temnopoltih oseb, latentna, v primeru, da bi se število temnopoltih priseljencev povečalo, pa bi ta nestrpnost Slovencev postala dosti večja.

To lahko povežemo s še eno tematiko – s konstantnim dotokom priseljencev iz Afrike, ki prihajajo v Italijo.

Zaenkrat ti ljudje ne hodijo iz Italije v Slovenijo, čeprav je Slovenija sosednja država, vendar vprašanje je, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, glede na dejstvo, da se tudi kapacitete zahodnih držav, ki prejmejo večino beguncev, zelo hitro polnijo in je samo vprašanje časa, kdaj bodo ti begunci namesto na levo na zahod, iz juga Italije začeli prihajati tudi na desno na vzhod, v Slovenijo. Večji dotok temnopoltih beguncev v Slovenijo bi zagotovo povzročil povečano nestrpnost do njih.

Po drugi strani Slovencev dotok belopoltih priseljencev (recimo iz Ukrajine), če bi do njega prišlo, ne bi skrbel preveč, dokler ne bi s tem preveč ogrožal slovenskega proračuna, saj je arijska rasa v Sloveniji očitno izredno cenjena.

Žurnal: Med Slovenci za (pretežno romske) sirote iz Češke in Bolgarije ni interesa. Med slovenskimi posvojitelji je največ interesa za otroke iz Rusije



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Seveda ne smemo pozabiti niti dejstva, da dosti staršev, ki posvoji otroke, želi, da so ti čim manj različni od njih. Na ta način se izognejo temu, da bi otroke drugi enostavno zaznali kot drugačne od svojih posvojiteljev, zaradi česar bi morda ti lahko imeli težave.

    A kljub temu še vedno velja, da so arijske karakteristike slovenskim posvojiteljem na svojih posvojenih otrocih Slovencem ljube.

  2. admin pravi:

    V članku smo podali splošen komentar. V tem komentarju pa dodajamo še določene konkretne številke in dejstva, ki potrjujejo zgornji komentar.

    In sicer.

    Priti do otroka v Rusiji je za Slovence precej težje kot priti do otroka recimo na Češkem ali v Bolgariji.

    Slovenci morajo za pridobitev otroka v Rusiji narediti vse zadeve pretežno sami, saj Rusija in Slovenija zaenkrat nimata podpisanega sporazuma, ki bi olajšal posvojitev ruskih otrok. Stroški za posvojitev otroka v Rusiji lahko znesejo od 25000 do 30000 evrov na posvojitev, ki jih morajo poravnati posvojitelji.

    Za posvojitev otroka na Češkem ali v Bolgariji je procedura veliko enostavnejša, saj ima Slovenija z obema državama sporazum, ki olajša posvojitve, dodatno so celo vse informacije in obrazci za posvojitve otrok iz Češke ali Bolgarije objavljeni na uradnih slovenskih spletnih straneh.

    Skratka. Neprimerno lažje in cenejše je posvojiti otroka iz Češke ali Bolgarije, kot iz Rusije.

    Kljub temu dejstvu pa je kar 500 prošenj Slovencev za posvojitev otrok iz Rusije in zgolj po ena prošnja za posvojitev otrok iz Češke oziroma Bolgarije.

    To dejstvo je zelo zgovorno in kaže na to, da so ruski otroci veliko bolj priljubljeni za posvojitev, kot so to otroci iz Češke ali Bolgarije. Čeprav so Slovencem otroci iz Češke ali Bolgarije praktično ponujeni na pladnju, zanje očitno ni zanimanja.

    Ruski otroci so na prvem mestu, daleč pred vsemi drugimi državami, kar zadeva želje Slovencev po posvojitvi otrok. Torej. Slovenci, ki želijo posvojiti otroka, bi najraje posvojili otroka iz Rusije.

    Arijske značilnosti otrok so torej pri Slovencih pomemben faktor pri odločanju o posvojitvi otrok.

  3. admin pravi:

    Na Dossier korupcija smo prejeli odziv na članek, ki ga podajamo.

    Spoštovani,

    Članek o posvojitvah iz Rusije in navdušenost Slovencev za arijsko raso je pa tako žaljiv za nas posvojitelje in naše otroke, da predlagam, da ga takoj umaknete.
    Lp

    —————————–
    Naš odgovor:

    Ta članek sploh ni žaljiv, saj gre za komentar splošnega dejstva, ki je razvidno iz statističnih podatkov.

    Članek neposredno ne zadeva nikogar, ampak je komentar nekega splošnega trenda, ki je popolnoma razviden. Če pa nekomu ni všeč ta trend, pa je to njegov problem.

    Če bi bil trend drugačen, bi bil tudi komentar drugačen.

    Nekateri se zelo neradi zavedajo določenih zadev. Raje rečejo, to ne drži, to je žaljivo, po možnosti še grozijo (to je verjetno še ostanek dejstva, da je bila Slovenija svoj čas komunistična država, kjer je vladal verbalni delikt – nekateri Slovenci so očitno izgubljeni v času), niso pa sposobni pogledati dejstev.

    Če se konkretni bralec ni prepoznal v članku, še ne pomeni, da je članek žaljiv. Ta članek ne posplošuje komentarja na čisto vsakogar, ampak kaže na nek več kot očiten trend.

    Če nekoga moti izraz arijska rasa pa naj obrazložimo, da tega pojma ne istovetimo s pojmom, ki so ga uporabljali v nacistični Nemčiji, ampak predpostavlja samo določene značilnosti (prvenstveno je tu mišljena svetla polt in nič drugega).

    Pri Slovencih je sicer značilno, da zelo neradi vidijo lastne napake in vsak komentar, ki jim ne ustreza, dojemajo kot žalitev, pa čeprav so informacije pravilne. To je znak nezrelosti. In Slovenci so v tem pogledu zelo nezrel narod.

    Da ne bo pomote, pa tega članka sami sploh nismo napisali kot neko kritiko, ampak prej kot komentar nekega zanimivega dejstva.

    Vsakdo ima namreč pravico posvojiti kogarkoli želi in izbrati otroka, ki si ga želi, tudi kar zadeva raso.

    Slovenci so recimo jasno pokazali, da si najbolj želijo ruskih otrok, medtem ko jim ne diši posvajanje otrok iz Češke oziroma Bolgarije, čeprav bi jih veliko lažje dobili. Statistika je to več kot jasno pokazala.

    Ne vidimo razloga, zakaj bi se nekdo čutil užaljenega zaradi komentarja statističnih dejstev. To je neumnost.

  4. admin pravi:

    Ruski otroci niso popularni le med slovenskimi posvojitelji. Velik naval na ruske otroke je značilen tudi za druge države.

    Children of all nations: Russia – adoption

    Slika ruskega otroka, kot je predstavljen v agenciji za posvajanje (z značilnimi svetlimi karakteristikami): Tipični ruski otrok.

  5. admin pravi:

    Slovenija ni edina država, kjer prihaja do razlikovanja pri posvojitvah glede na raso otroka.

    Podobno se dogaja tudi v Združenih državah Amerike, le da tam ni takšnega finega rasnega razlikovanja kot v Evropi, kjer je rasno razlikovanje opazno tudi znotraj praktično iste rase in je razvidna po narodnosti posvojenih otrok.

    V ZDA je npr. značilno, da obstaja v agencijah za posvojitve razlika v strošku posvojitve glede na raso otroka. Tako je imela ena agencija različne stroške posvojitve za bele otroke, mulate in popolnoma črne otroke.

    Strošek posvojitve belega otroka je znašal 35000 dolarjev na posvojitev, strošek posvojitve mulata med 24000 in 26000 dolarji, strošek posvojitve črnega otroka pa le 18000 dolarjev.

    Mnogi starši v ZDA so zato pred dilemo, saj si nekateri preprosto ne morejo privoščiti posvojitve belega otroka, zaradi česar so prisiljeni posvojiti otroke drugih ras.

    Tako je posvojitev belih otrok v ZDA omejena pretežno na bogatejše družine.

    Zanimiv je primer, kako se je ena od posvojiteljic, ki je želela posvojiti belega otroka, po tem, ko so ji povedali ceno belega otroka, kar usedla na stol in si zaskrbljeno rekla, kako si s partnerjem ne moreta privoščiti belega otroka, saj da je predrag.

    Torej. Stanje, kot je prisotno v Sloveniji, je precej značilno tudi za druge države.

    Več o različnih tarifah za otroke, glede na raso otroka v ZDA, si preberite v naslednjem članku.

    Npr.org: Six Words: ‘Black Babies Cost Less To Adopt’

    No. Tu ne moremo mimo tega, da ponovimo dejstvo, da so v Sloveniji najbolj priljubljeni ruski posvojenci, čeprav jih je veliko težje posvojiti in je strošek njihove posvojitve veliko večji kot pri otrocih iz drugih držav.

  6. admin pravi:

    Ker je zaradi pomanjkanja sporazuma med Slovenijo in Rusijo posvojitev otroka v Rusiji praktično v celoti v domeni slovenskih posvojiteljev, se ti med seboj informirajo po neformalnih poteh. Na primer prek spletnih forumov.

    Spodaj podajamo zanimivo temo, kjer so si slovenski posvojitelji delili izkušnje v zvezi s posvojitvijo otroka iz Rusije.

    Mnogi so namreč uspešno posvojili otroka – zanj so dali vse do 30.000 evrov ali celo več.

    Med.over.net: Posvojitev iz Rusije – pomoč (nasvet)

  7. admin pravi:

    Na Dosier korupcija smo prejeli precej žolčnih odzivov na naš članek. Podajamo jih v celoti, čeprav so nekateri prav žaljivi. Kar zadeva komentar, da članek podžiga rasno nestrpnost, pa to seveda ne velja, saj je bistvo članka v popolnosti nasprotno. Vsekakor je pozitivno, da se sliši več mnenj o omenjeni zadevi, zato smo se jih odločili objaviti v celoti. Čeprav dodajamo, da gre pri večini komentarjev za precejšnje sprenevedanje in komentarji bodisi ne odsevajo popolne resnice, bodisi interpretirajo dejstva na način, ki gre v prid piscem komentarjev. Slovenci so sicer znani po tem, da argumente priredijo tako, da izpade vse čisto in lepo. Ravno zaradi takšne značilnosti Slovenci niso ravno zaupanja vreden narod. Skratka. Komentarji niso ravno verodostojni, a jih vseeno podajamo.

    Preference so v določenih primerih jasno izražene. Res pa je, da krušni starši pogosto ne dobijo takšnega otroka, kot si ga želijo. Če podamo primer Rusije. Iz Rusije se reklamira pretežno belopolte otroke, čeprav so tam seveda tudi druge rase. To je znano dejstvo.

    Kar zadeva otroke iz Bolgarije, Češke, tudi Makedonije, pa je znano, da od tam prihajajo pretežno romski otroci in ravno to je razlog, da so sta Bolgarija in Češka nezaželeni, kar zadeva otroke. Celo nekateri strokovnjaki odsvetujejo staršem posvojitev otrok iz teh držav. Če podamo primer nasveta pedagoginje enemu paru, ki je hotel posvojiti otroka iz Makedonije. Pedagoginja: “Zakaj želite posvojiti otroka iz Makedonije? Mar ne veste, da boste dobili Roma? Romi pa imajo v šoli težave pri matematiki.”. Primer lahko zasledite tukaj.

    Skratka. Obstaja diskrepanca med realnostjo in tem, kar želijo povedati komentatorji našega članka.

    Komentarji so spodaj:

    1.)

    Članek je žaljiv do vseh posvojiteljev, saj če bi avtor članka naredil vsaj kratko raziskavo, bi ugotovil, da je večina posvojenih otrok iz Rusije evroazijske rase in ne modrookih blondincev. Žaljiva in neprimerna objava.

    2.)

    neresinčno, večina otrok posvojenih iz Rusije je evroazijskega porekla, Večina ruskih otrok je namreč iz Moskve, ki je zelo etnično pisana, zakaj Za Češko in Bolgarijo še ni velikega zanimanja, ker še noben otrok ni prišel od tam, tudi pri Rusiji je bilo najprej samo en par in nato še dva, ko se je izkazalo, da postopki tečejo, je bilo vedno več parov, ki so se za to pot odločili, enako bo s Češko in Bolgarijo, kar se tiče romskega porekla, saj Slovenci smo posvajali tudi iz Makedonije, kjer so šli v Slovenijo praviloma romski otroci, in še bi od tam posvajali, pa nimajo dovolj otrok ( samo en otroški dom) in še dosti netransparenten postopek poln podkupljivih uradnikov, (sporazum slo mk o posvojitvah je samo papir) Prosim umaknite prispevek, ker je neresničen, žaljiv, širi nestrpnost

    3.)

    debil, ki je spackal ta sestavek, nima pojma, da je v Rusiji ogromno predstavnikov azijskih narodov, tako so tudi od tam v SLo posvojeni otroci večinoma Kirgizi, Uzbeki in podobno, \”arijskih\” je manj kot 10 %. Sicer pa koji kreten – otroka posvojiš od tam, kjer se to da! vSLO se to ne da! Preverite dejstva!

    4.)

    Podžiganje rasne nestrpnosti. Posvojeni ruski otroci v več kot 80% niso ne modrooki ne svetlolasi. In nekaj tistih, ki so dobili takšne poznam. V prošnji niso navajali barve las, oči in rase, čeprav bi lahko. Piscu ni jasno, kaj je posvojitev!!!

    5.)

    Podžiganje rasne nestrpnosti. Sramota od pisuna, ki je spacal te vrstice skupaj.

  8. admin pravi:

    TUDI OTROCI SO LAHKO ZAVRŽENI KOT ŠKART ROBA

    EPILEPSIJA OTROKU UNIČILA SANJE:
    Ugledna Slovenca posvojenega otroka po pol leta skupnega bivanja zapustila v bolnišnici

    Iz Slovenije prihaja zanimiva zgodba o uglednem paru, ki se sicer ukvarja z dejavnostmi, ki zadevajo otroke, predvsem na področju vzgoje in izobraževanja. Identiteta para nam je znana, a javna objava identite omenjenega para ni dopustna, zato imena in priimka zakoncev ne bomo objavili.

    Par se je odločil posvojiti (temnopoltega) otroka iz Afrike. Nekaj mesecev je bil otrok pri paru, a kasneje se je par odločil, da otroka zavrže.

    Otrok je temnopolt in boleha za epilepsijo.

    Par je otroka en dan kar pustil v bolnišnici, šel na dopust in iz socialnih omrežij izbrisal vse dokaze o skupnem bivanju z otrokom.

    V Sloveniji naj bi bilo kar nekaj primerov ljudi, ki so posvojili otroke, ker je to dandanes v trendu, kasneje pa so si premislili in otroke enostavno zapustili.

    Slovenske novice: Ugledna Slovenca posvojenega otroka pustila v bolnišnici?
    Revija Zarja (bivša revija Jana): Posvojenega otroka starša pustila v bolnišnici

    Gušti in Polona – Moje sanje

Odgovorite