sobota, 21.februar.2015 - 07:06

Aleksis Cipras je dokazal, da ima le velik gobec in nič več kot to. So Grki nasedli lažnivim obljubam?

Obnašanje Aleksisa Ciprasa in njegovega kolega Varufakisa nas je spomnilo na nek živalski video. Cipras je pred Evropsko unijo izzvenel kot bevskajoči pes, ki najprej na polno laja, nato pa podvije rep pod noge in začne cviliti kot miš. Video si oglejte spodaj in se vprašaje, ali vas bevskajoči pes ne spominja na Ciprasa.

Premier nove grške vlade Aleksis Cipras je dokazal, da je na oblast prišel z lažnivimi obljubami.

Grška stranka Siriza je na oblast prišla predvsem z obljubami, da bo končala s težkimi reformami, katere je Grčiji naložila osovražena trojka (IMF, evropska centralna banka in Evropska komisija), katere prihod v neko državo pomeni bolj kot ne zlo za prebivalce takšne države.

Državljani Grčije, ki so zaradi reformnih ukrepov že čisto izžeti, nekateri pa so zaradi ukrepov storili tudi samomor, so upali, da jih bo levičarska Siriza rešila okovov trojke, a so se zmotili.

Izkazalo se je, da je grški premier le dober nastopač z visokodonečim glasom in nič več kot to.

Še večji nastopač pa je grški finančni minister Janis Varufakis.

Oba sta na začetku suvereno nastopila proti EU in glasno govorila, kako bosta odpravila trojko, ki žre življenja grških državljanov. Nekaj časa sta se kot petelina repenčila pred evropskimi politiki. Ti so bili sprva šokirani, nato pa so ugotovili, da pes, ki laje, ne grize.

Aleksis Cipras in Janis Varufakis sta izzvenela kot dva pudlja, ki nadležno bevskata, a razen tega bevskanja nista sposobna narediti čisto ničesar.

To niti ne preseneča, saj Grčija potrebuje denar.

Dejstvo je, da je Siriza izzvenela kot stranka, ki očitno sploh ni sposobna izpolnjevati obljub, ki jih je dala grškim volivcem pred volitvami.

Zato bi lahko Aleksis Cipras premislil o odstopu z mesta grškega premierja, saj je pokazal, da so bile njegove predvolilne obljube le ena velika laž. Ciprasa je lahko pošteno sram pred lastnimi volivci.

Žurnal: Leva grška vlada je, kot kaže, v Bruslju kapitulirala.



Odgovorite