nedelja, 1.marec.2015 - 21:05

V Afriki so se ljudje uprli Boko Haramu. Formirane so skupine za izsleditev in likvidacijo pripadnikov Boko Harama

Afričani so vzeli stvari v svoje roke. Pripadnike islamske vojaške skupine Boko Haram so pripravljeni iztrebiti ne izbirajoč način iztrebljenja.

Ali je rešitev pred problematičnimi skupinami, ki so odgovorne za številne zločine, ta, da se ljudstvo začasno spusti na njihovo raven in izvede iztrebljenje teh skupin na najbolj krvoločen način?

POZOR: Zgornji video posnetek je prikaz umorov v kultni grozljivki The Walking Dead. V njem so eksplicitni prizori usmrtitev (zombijev). Videoposnetek, na katerem so prikazani različni načini usmrtitev, si oglejte na lastno odgovornost.

 

Po nasilju, ki ga je afriška muslimanska skupina Boko Haram izvrševala v različnih afriških državah, predvsem pa v Nigeriji, Kamerunu, Nigru in Čadu, so se tamkajšnji prebivalci odločili vzeti stvari v svoje roke.

Da bi preprečili pokole skupine Boko Haram in samomorilske napade, ki jih ta skupina vrši v omenjenih državah, so se nekatere afriške države odločile ukrepati. Tako je Čad formiral posebne vojaške enote, katerih cilj je izsleditev in iztrebljenje pripadnikov zloglasne islamske skupine, ki ima bojda tudi povezave z ISIL-om.

Oglejte si zanimiv videoprispevek medijske hiše CNN.

CNN: Video: The Hunt for Boko Haram

Poleg vojakov so se organizirali tudi državljani, ki zaradi povečanega števila samomorilskih napadov (ki jih pogosto izvajajo ženske), preventivno ubijejo tiste ženske, za katere sumijo, da bi lahko bile samomorilske napadalke. Tako so na vhodih na tržnico ljudje formirali posebne vstopne točke, kjer se vsakogar, ki želi vstopiti na tržnico, pregleda, če ne nosi slučajno kakšnega eksploziva na sebi.

Žensko, ki se ni želela pustiti pregledati, so ljudje, misleč da je samomorilska napadalka, pretepli do smrti, potem pa so ji na glavo dali pnevmatiko, prepojeno z bencinom in jo zažgali.

BBC: Nigerian female bomb suspect beaten to death by mob

Očitno je krvoločnost skupine Boko Hararm spodbudila podoben odziv na drugi strani.

To sproža vprašanje, ali je morda res edina rešitev za Afričane, da se začasno spustijo na raven Boko Harama in vrnejo tej organizaciji na enak način.

Torej. Ali je politika dokončnega iztrebljenja tista, ki lahko prinese najboljšo rešitev?



Odgovorite