četrtek, 5.marec.2015 - 09:13

Stari prdci iz Gasilske zveze Slovenije odprdnili Bojano Kselo Rose iz POP TV-ja

Pretirana zagretost pri uporabi Twitterja te lahko v Sloveniji stane celo službe.

twitter_pticka

Ker je Bojana Ksela Rose nekatere gasilce označila za stare prdce, je letela iz službe na POP TV-ju.

bojana_ksela_rose_prdec

Bojana Ksela Rose je še ena v nizu posameznikov, ki so izgubili službo zaradi objav na mikroblogerskem sistemu Twitter.

Twitter je namreč postal tako popularna platforma med uporabniki interneta, da jo uporabniki pogosto uporabljajo tudi za bolj kot ne neformalne pogovore med seboj. To še posebej velja za slovenske novinarje.

Vendar. Očitno je potrebno paziti, kaj se pove na Twitterju, tudi če samo odgovarjaš na tweete drugih, torej tudi če se praktično le pogovarjaš. Objave na Twitterju namreč lahko pripeljejo do hudih posledic. Celo do izgube službe, kot se je, kot smo že omenili, zgodilo novinarki POP TV-ja Bojani Ksela Rose.

Bojana Ksela Rose je bila na POP TV-ju del produkcijske ekipe za nov resničnostni šov Gasilci, ki naj bi prikazoval vsakdanjik slovenskih gasilcev.

To je šovu napovedovala Bojana Ksela Rose:

ksela_o_sovu_gasilci

Nad šovom niso bili najbolj navdušeni starejši gasilci in so podali svoje pritožbe na šov.

Na njen opis novega resničnostnega šova se je oglasil tudi tviteraš Matej Žontar, ki je podal provokativen tvit Bojani Ksela Rose.

 

matejzontar @ZontarMatej  ·  Dec 22

A #gasilci, ki bodo nastopili v showu #enota14 , bodo izkljuceni iz svojih #PGD ? #gzs je proti sodelovanju pri takih oddajah in showih.

 

Bojana Ksela Rose je Mateju Žontarju na njegovo provokacijo odgovorila naslednje:

@ZontarMatej  In ker se zadrta GZS, kjer imajo vsi noge na mizah, noče premakniti, mladi pa si želijo sprememb, naj se jim uklonimo?

@ZontarMatej  Težo in pozornost smo dali mladim, stare prdce pa obšli, zato niso za. Sploh pa je mnenje zveze samo mnenje in sploh ni obvezujoče.

@ZontarMatej  Kakorkoli, s podporo ali ne bomo izpeljali še en odličen šov in všeč mi je, da že zdaj dviga toliko prahu! Top!

 

Po teh pripombah se je na Bojano Ksela Rose in POP TV vsul plaz kritik.

Gasilci so izrazili nezadovoljstvo s tviti Bojane Ksela in se zavzeli za peticijo proti šovu, češ da želi POP TV zgolj služiti denar na račun požrtvovalnega dela gasilcev. POP TV so pozvali naj odpove šov.

Žurnal: Gasilci besni na poptevejevko

 

Na srdite odzive gasilcev se je odzval tudi tviteraš Matej Žonta, ki je rekel:

matejzontar @ZontarMatej  ·  Dec 24

Saj razumem, @BojanaKselaR je imela pac slab dan in se je malo prenaglila. Ne obsojajte je zdaj zaradi moje provokacije. #enota14 #gasilci

 

Vse je kulminiralo do takšne mere, da so bili na POP TV prisiljeni odpovedati resničnostni šov.

Svet24: POP TV odpovedal šov Gasilci: Enota 14!

 

Na POP TV so se po kritikah distancirali od pisanja Bojane Ksela Rose na Twitterju in obljubili, da bodo zoper njo ustrezno ukrepali. To se je tudi zgodilo.

Čeprav ima Bojana Ksela Rose dobro zvezo na POP TV, saj je njen mož kreativni direktor na POP TV, Donald Rose, se ni izognila kazni.

Bojano Kselo Rose so zaradi tvitov odpustili.

Žurnal: Poptevejevka zaradi tvita ob službo

Nauk te zgodbe je sledeč. Čeprav naj bi živeli v »demokraciji«, kjer je svoboda govora na prvi pogled samoumevna, pa ta občutek ne sme zavesti. Besede lahko povzročijo kazen in preveč govoriti tudi v današnji Sloveniji pomeni, da si lahko zaradi lastnih besed v težavah, celo ob službo, kot se je to zgodilo novinarki Bojani Ksela Rose.



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Po tem, ko je izvedel, da je bila Bojana Ksela Rose odpuščena iz POP TV-ja zaradi tvitov o gasilcih, se je na svojem Twitter profilu pohvalil tudi Matej Žobta.

    Rekel je, da je zaradi tega, ker je v bran vzel gasilce, Bojana Ksela Rose izgubila službo.

    Pohvalil se je še, da je to dosegel brez sodišč, denarnih odškodnin, samo z namazanim jezikom.

    Matej Žontar sicer trenutno živi na Poljskem v Varšavi.

    Kot zanimivost. Matej Žontar je nekdanji piarovec Slovenske demokratske mladine, podmladka stranke SDS.

  2. admin pravi:

    Matej Žontar je v skladu s svojim političnim prepričanjem (je namreč pristaš stranke SDS) velik nasprotnik komunističnih simbolov.

    Tako je opozoril na zastavo od Moldavije praktično odcepljene republike Pridnestrovje, ki ima na sebi srp in kladivo, torej komunistični simbol.

    A potrebno je vedeti, da Republika Pridnestrovje simbola v svoji zastavi nima toliko zaradi dejstva, ker gre za komunistični simbol, ampak zaradi tega, ker si Pridnestrovje želi biti del Rusije in ne Moldavije. Srp in kladivo pa pomeni zgolj simbol te težnje Pridnestrovja.

    Moldavija je bila prej del Sovjetske zveze, ki je imela v svoji zastavi identičen srp in kladivo. Ta simbol na zastavi Republike Pridnestrovje torej predstavlja željo te republike, da postane del Ruske federacije, da se pridruži matični domovini, kateri je v preteklosti že pripadala (v času Sovjetske zveze).

    Preveč ozki pogledi na stvari so sicer značilni za stranko SDS, tako da takšni tviti Mateja Žontarja, kot je spodnji, niti ne presenečajo. Matej Žontar v srpu in kladivu na zastavi Pridnestrovja vidi le simbol komunizma, ne pa simbola teženj prebivalcev Pridnestrovja, da bi bili del Ruske federacije.

    Če še podamo informacijo o prihodnosti Pridnestrovja. Pridnestrovje sami v prihodnosti vidimo kot del Ruske federacije. Dejstvo, da bo Pridnestrovje v prihodnosti postalo del Ruske federacije, se bo uresničilo, čeprav sedaj še ne izgleda, da bo temu tako (ker je vmes še vedno ukrajinako ozemlje, Ukrajina pa teži k vstopu v EU). Na vzhodu Evrope bo v prihodnosti namreč prišlo do sprememb državnih meja. Ampak o tem v kakšnem drugem članku.

    Lahko samo rečemo, da je simbol srp in kladivo na zastavi Pridnestrovja še vedno aktualen. Prihodnost, ki se mora še odviti, pa bo to potrdila. Pa tu sploh ne gre za simboliko komunizma, ampak za simboliko teženj Pridnestrovja po pripadnosti Rusiji.

    Pridnestrovje je sicer že zdaj praktično neodvisno, le da se ga formalno še vedno dojema kot del Moldavije. Ravno omenjeni simbol srpa in kladiva (ter zvezde) pa je simbol, s katerim prebivalci Pridnestrovja želijo povedati, da niso del Moldavije, ampak da so oziroma hočejo biti povezani z Rusijo.

Odgovorite