sreda, 11.marec.2015 - 20:01

Alenka Bratušek pod preiskavo NPU. Na policijo jo je prijavila nadsvečenica Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja.

 Nacionalni preiskovalni urad Slovenske policije preiskuje Alenko Bratušek zaradi kandidature za komisarko Evropske komisije.

alenka_bratusek_wikipedia_majhna

 

Slovenska policija je postopek začela na podlagi prijave s strani nadsvečenice Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja.

cezvesoljska_zombi_cerkev_blazenega_zvonjenja

 

Na Dossier korupcija sicer nismo podporniki postopka zoper Alenko Bratušek, saj je v državi veliko več veliko bolj spornih primerov, kot je primer kandidature Alenke Bratušek za komisarko EU.

Morda je bil primer kandidature Alenke Bratušek res nekoliko nenavaden, a dejstvo je, da je želel Alenko Bratušek v svojem timu sam Jean-Claude Juncker, sedanji predsednik Evropske komisije, zato ta kandidatura ni nekaj, kar bi bilo spornega.

Alenka Bratušek se sprašuje, ali so slovenski policisti zaradi njene kandidature obiskali tudi predsednika Evropske komisije Junckerja.

jean_claude_juncker_Wikipedia

Alenka Bratušek je sicer rekla, da je afera v zvezi z njo sproducirana zato, da bi se prikrila afera prejemanja astronomskih dodatkov k plači s strani nekaterih ministrov Cerarjeve vlade v času, ko so delali na fakultetah kot profesorji.

Supervizor Komisije za preprečevanje korupcije  je namreč pokazal, da so nekateri ministri Cerarjeve vlade, ki drugim narekujejo zategovanje pasov, sami dolga leta prejemali vsak mesec večkratnike svoje osnovne plače kot dodatno plačilo in tako postali pravi mali bogataši, čeprav delujejo v javnem sektorju.

Nekdanja šolska ministrica, Stanka Setnikar Cankar, naj bi celih 12 let poleg osnovne plače na svoj tekoči račun prejemala še po 4500 evrov dodatkov mesečno (v povprečju). Skupaj je prejela več kot 600.000 evrov dodatnega plačila. Natančneje, 630.000 evrov (636.068,98 €). Po razkritju je ministrica podala odstop, katerega je premier Cerar sprejel.

Velike postranske zaslužke pa nekateri očitajo tudi finančnemu ministru Dušanu Mramorju in celo premierju Cerarju. Cerar je sicer najbolj verodostojno ovrgel očitke.

Alenko Bratušek so sicer na domu obiskali kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada.

Po besedah tiskovnega predstavnika slovenske policije je bila preiskava uvedena na podlagi prijave fizične osebe. Alenka Bratušek je povedala, da je ta oseba Ana jug, odvetnica, ki je tudi nadsvečenica Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja.

Več o nadsvečenici Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja, ki je prijavila Alenko Bratušek, si preberite v Janinem članku.

Jana: Ana Jug, odvetnica in nadsvečenica Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja: Delujem po srcu, četudi v svojo škodo

 

Več o Čezvesoljski Zombi cerkvi blaženega zvonjenja pa si preberite na njihovi spletni strani, tukaj.

 

24ur.com: Čezvesoljska Zombi cerkev: nova religija osvaja Slovenijo

 

24ur.com: FOTO in VIDEO: Bratuškova: Je normalno, da se preiskovalci ukvarjajo s tem?



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    V povezavi s preiskavo Alenke Bratušek se je zgodilo že kar nekaj novih stvari.

    Preiskovalni sodnik, ki je odobril preiskavo zoper Alenko Bratušek, Andrej Baraga se je po razkritju kritičnih twitov do Alenke Bratušek, odločil oditi iz sodniških vrst. Sodniško službo bo zamenjal za odvetniško.

    Sicer so sodniku Baragi njegovi sodniški kolegi zagrozili, da bodo zaradi tvitov zoper njega sprožili postopek, a jih je z lastnim odstopom prehitel.

    Odvetnik Alenke Bratušek, Peter Čeferin, je povedal, da bo tvite, ki jih je sodnik Baraga po Twitterju pisal proti Alenki Bratušek, uporabil pri izpodbijanju preiskave.

    Oglasili pa so se tudi iz Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja. Svoje mnenje so podali prek svojega Facebook računa.

    Koncilij nadsvečenikov in nadsvečenic Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja je podprl svojo nadsvečenico Ano Jug pri njenem delu, ko je v okviru skupine Kazenska ovadba podala prijavo zoper Alenko Bratušek zaradi “samokandidature” na komisarsko mesto.

    V zvezi s to zgodbo pa so na POP TV izbrskali magnetogram seje vlade, med katero so obravnavali kandidaturo Alenke Bratušek za komisarko EU.

    Alenka Bratušek je povedala, da sama nima nič proti temu, če se magnetogram seje objavi.

    RTV Slovenija: Sodnik Baraga se umika iz sodniškega poklica. Uveden bo tudi disciplinski postopek.

    24ur.com: Bratuškova lagala o kandidaturi?

    24ur.com: Bratuškova: Ne gre za samokandidaturo

Odgovorite