nedelja, 15.marec.2015 - 09:40

Smrt 5-dnevnega otroka v Srbiji je bila usojena. Reševalci so kljubovali usodi in v bizarni nesreči umrli tudi sami.

Srbija se je na smrt reševalcev in novorojenčka odzvala pretirano. Namreč. Srbska vlada je zaradi nesreče razglasila dan žalosti. Ali je razlog v pretiravanju ta, da je srbski premier Aleksander Vučić pred kratkim izgubil še nerojenega otroka? Otroku Aleksandra Vučića je srce prenehalo biti 3 dni pred porodom.

Aleksandar_Vucic_Wikipedia

Ta članek bo mnogim izzvenel kot skrajno kontroverzen, a vendarle smo se ga odločili objaviti.

Srbijo zadnje dni »pretresa« primer smrti 5-dnevnega otroka v helikopterski nesreči, ki je zahtevala 7 življenj. Še posebej tragično v nesreči je za Srbijo dejstvo, da je poleg izkušenih pilotov izgubila najbolj dovršen helikopter, ki ga je imela srbska vojska.

Nesreča je bila tako odmevna, da so o njem pisali tudi na Reuters-u.

Zanimiv podatek je, da je bilo vreme ob vzletu primerno, po tem ko je helikopter poletel, pa se je nenadoma poslabšalo. Kljub svoji izkušenosti je pilot helikopterja izgubil nadzor nad njim in prišlo je do nesreče, kjer so umrli vsi.

Čeprav nesreča zveni tragično, pa jo bomo sami obravnavali z nekoliko drugačnega zornega kota, spiritualnega.

Dejstvo je, da je bilo omenjenemu otroku sojeno, da umre. Reševalci so želeli preprečiti smrt otroka, katerega smrt je bila predvidena. Poskus reševanja takšnega otroka je pomenil kljubovanje usodi. Ravno to kljubovanje smrti otroka je povzročilo smrt ne le otroka, ampak tudi reševalcev.

V tem konkretnem primeru je mogoče podati sklep. Če reševalci ne bi tako vneto reševali otroka, kateremu je bila smrt že vnaprej usojena, potem bi se sami izognili smrti. Njihovo kljubovanje smrti otroka jih je stalo življenja.

Kar zadeva odločitev srbske vlade, da zaradi omenjene tragedije razglasi dan žalosti, ki za seboj potegne razne omejitve, predvsem pri predvajanju zabavnih vsebin, pa je to po našem mnenju precejšnje pretiravanje, ki ga lahko razumemo skozi dejstvo, da so nekateri srbski politiki šli skozi neprijetno življenjsko usodo. V mislih imamo premierja Srbije Aleksandra Vučića, ki je aprila lani izgubil otroka, kateremu se je tri dni pred porodom ustavilo srce. Njegov otrok je torej umrl tik pred porodom.

Omenjena nesreča zagotovo sodi med bizarne nesreče iz različnih vzrokov. Helikopter je bil najbolj dovršen helikopter srbske vojske, vozila sta ga 2 izkušena pilota, vreme je bilo ob vzletu čisto primerno, po vzletu pa se je nenadoma poslabšalo, kar je povzročilo nesrečo.

Kljubovanje usodi ima očitno lahko negativne posledice. V nesreči umrlemu novorojenčku ni bilo usojeno preživeti. Tisti, ki so kljubovali usodi, pa so tudi sami plačali ceno kljubovanja usodi.

Reuters: Serbian military helicopter crashes, seven dead including child

BBC: Mourning in Serbia after deadly baby rescue helicopter crash

Delo: V helikopterski nesreči pri Beogradu umrlo sedem ljudi

Slovenske novice: Tik pred porodom – Nerojenemu otroku premierja Vučića se je ustavilo srce



Značke prispevka:

Odgovorite