torek, 3.avgust.2010 - 17:40

Hrvaški igralec, znan iz serije Ponos Ratkajevih, je storil samomor. Obesil se je v nasadu sliv.

Znani hrvaški igralec Božidar Oreškovič se je obesil v nasadu sliv

 

Hrvaški igralec, znan iz hrvaške zgodovinske telenovele Ponos Ratkajevih, je storil samomor. Obesil se je v slivovem sadovnjaku. Orešković je rekel, da odhaja v gozd, kamor je večkrat zahajal in nabiral gobe. Dan, ko je storil samomor, se ni vrnil. Zato je njegova soproga poklicala pomoč. Gorska reševalna služba ga je začela iskati. Mrtvega so ga našli v nasadu sliv. Obesil se je.

Samomor znanega hrvaškega igralca je pretresel hrvaško in širšo javnost, sploh pa njegove igralske kolege. Igralec je bil zadnje čase depresiven, kar ga je pognalo k razmišljanju o smrti.

Vsi se ga spominjajo kot dobrega človeka in so zato še bolj šokirani, tudi minister za kulturo Republike Hrvaške, s katerim sta svoj čas igrala v seriji Inspektor Vinko.

Za njegovo depresivno stanje nekateri krivijo dejstvo, da je bil preveč obremenjen s krediti. Orešković naj bi bil zelo dober človek, ki je druge ljudi postavljal pred seboj, za sebe in svojo dobrobit je najmanj skrbel. Mnogi menijo, da je storil samomor zato, ker se ni znal izvleči iz finančne krize zaradi kreditov, verjetno ravno zaradi svojega dobrega značaja ne. Brezskrbnost do sebe ga je na koncu pokopala.

Večernji list: Božidar Orešković Riđan otišao jer nije znao s novcem

Gloria: Intervju: BOŽIDAR OREŠKOVIĆ

Več o znanem hrvaškem igralcu (opus filmov in serij, kjer je igral), ki je storil samomor, preberite spodaj.

IMDB: Božidar Orešković



Značke prispevka:

Odgovorite