četrtek, 23.april.2015 - 23:24

EU bi morala muslimanskim beguncem za obroke pripravljati jedi s svinjskim mesom

Z jedmi s svinjskim mesom bi EU morala preverjati, ali so begunci, ki prihajajo v Evropo, pripravljeni sprejeti evropsko kulturo in kulinariko.

svinjska_zarebrnica_stuart_spivack

V Evropi je veliko govora o beguncih in o tem, kako poskrbeti za njihovo nastanitev na področju Evrope.

Begunci v Evropo pogostokrat pridejo s ciljem zaživeti boljše, bolj bogato življenje brez vojn.

Vendar. Predvsem pri beguncih islamske veroizpovedi se že na samem začetku pojavijo problemi, ko le ti s seboj prinesejo neke neprimerne priučene vzorce obnašanja, katerih se nočejo znebiti.

Ena od takšnih stvari je halal hrana, to je hrana, ki je pripravljena na poseben način, z obrednim klanjem in pa hrana, ki ne vsebuje svinjskega mesa.

Po našem mnenju bi morala EU testirati pripravljenost prebežnikov, da sprejmejo evropsko kulturo.

To lahko naredijo že na samem začetku ob prihodu le teh v EU in ob njihovi nastanitvi v EU.

Evropske države bi beguncem morale na razpolago dajati hrano, neoziraje se na dejstvo, ali gre za halal hrano ali ne in neoziraje se na dejstvo, ali gre za hrano, ki vsebuje svinjsko meso ali ne.

Torej. Jedilniki za te begunce bi morali biti pripravljeni v skladu z evropskimi tradicionalnimi merili.

Na samem začetku bi morali zbirni centri za begunce vsaj dva tedna ponujati beguncem zgolj jedilnike, na katerih je znotraj jedi svinjsko meso. Recimo svinjska pečenka in podobno.

Seveda bi se jim moralo povedati, kaj bodo jedli.

Nato bi se spremljalo njihove reakcije, ki bi lahko bile tudi jasen znak oblastem, ali naj se tem beguncem dodeli azil za nadaljnje bivanje v EU-ju.

Na ta način bi se torej ugotovilo, ali so begunci islamske veroizpovedi pripravljeni sprejeti evropske kulturološke vzorce obnašanja.

Menimo, da je potrebno v primeru migracijske politike izvzeti določene oblike verske svobode, kar zadeva begunce.

Namreč. Če nekdo pride v neko državo kot migrant, ki brezpogojno želi zbežati iz lastne države, potem takšni osebi ne bi smelo predstavljati nobene težave, kaj bo jedla.

Torej. Ti begunci bi morali jesti tudi svinjino.

Na ta način bi se jih že od začetka poskušalo prevzgojiti, da opustijo neprimerne vzorce obnašanja, ki jim jih narekuje njihova religija.

Evropa bi morala narediti nekaj takšnega. Če ne Evropa, pa vsaj Slovenija.

Svinjina je izvrstno meso, od katerega lahko narediš izjemno okusne jedi. S stališča kakovosti prehrane je torej več kot sprejemljiva za prehrano beguncev.

Torej. Če strnemo. Evropa bo morala v migracijsko politiko vpeljati nediskriminatornost, kar zadeva uporabo mesa v obrokih za begunce.

Namesto da se beguncem daje načrtno hrano, ki ne vsebuje svinjine, zavoljo njihovih verskih dogem, bi se moralo v jedilnike načrtno dajati kot sestavino tudi svinjsko meso.

Evropa torej mora poskrbeti za prilagoditev beguncev evropskim kulturnim standardom.

Če nekdo želi biti del Evrope, bi zagotovo moral sprejeti njen način prehrane, vsaj v kolikor je v situaciji, da je v celoti odvisen od evropske pomoči.

Skratka. Potrebna je prevzgoja muslimanskih beguncev že na samem začetku.

Če nekdo potrebuje pomoč, ne bi smel biti izbirčen glede ponujene pomoči. Tu mislimo na sestavo hrane in ne na kakovost hrane, ki mora biti primerna, seveda.

Torej. EU naj premisli o načrtnem uvajanju jedilnikov s svinjskim mesom za begunce, ki pridejo po pomoč v EU. Tisti, ki bi bili proti takšni hrani, bi bili po našem mnenju že nesprejemljivi za nadaljnje bivanje v EU. Oziroma bi se to moralo šteti kot minus pri odločanju o odobritvi azila.

Kot zgled tem ljudem bi sami postavili kar trenutnega ameriškega predsednika, za katerega so nekateri dvomili, da je musliman in da zato ne bo jedel oziroma ne je svinjskega mesa.

Barack Obama, ameriški predsednik, ki zagotovo sodi v premožnejši sloj ljudstva, oziroma dobro situiran sloj prebivalstva v ZDA, je med kampanjo tu in tam načrtno dokazal, da je tudi svinjino, takrat ko so nekateri podvomili v to, ali je musliman ali ne. On ne le da je jedel svinjsko meso, ampak je kot pravi gurman užival v okusnih jedeh iz svinjskega mesa. Enkrat je celo naročil svinjske zarebrnice. Torej sploh ni pomembno, ali je Barack Obama musliman ali ne, ampak je pomembno, da je normalen človek, ki se ne omejuje z nekimi verskimi fanatizmi. Še več. Sami ga celo dojemamo bolj kot sekularno, da ne rečemo ravno ateistično, kot pa kot kašno verno osebo, kar je za nas osebno velik plus pri človeku, ker to dokazuje, da človek ni ujetnik nekih nazadnjaških naukov.

Barack Obama je v mnogih pogledih za zgled, kako zdravo gledati na življenje in človekove pravice. To je pokazal tudi s tem, ko je ljudem želel dokazati, da mu tekne tudi svinjina.

Barack Obama se pri jedi ne brani ničesar.

Tako kot je Barack Obama dokazoval svojim volivcem in političnim nasprotnikom, da nima nič proti svinjini, bi to morali storiti tudi begunci islamske veroizpovedi, ki pobegnejo v Evropo.

Torej. V Evropi je potrebno zatreti potrebo po omejevanju pri prehranjevanju, torej potrebo po halal hrani ali potrebo po izogibanju svinjini. To negativno muslimansko značilnost, ki je sicer prisotna tudi v nekaterih drugih religijah, je potrebno izničiti kot nekaj nezaželenega.

To naj se uveljavlja že pri samih beguncih, ko so ti v azilnih centrih. Ko bodo ti ugotovili, da svinjsko meso sploh ni nič slabega in da je povrhu še zelo okusno, bodo verjetno skozi čas začeli opuščati svojo nespametno versko restrikcijo, ki jim prepoveduje uživanje svinjskega mesa.

Na ta način se bo razbil ta neumen mit o prašičih kot umazanih živalih in svinjskem mesu kot mesu, ki se ga ne sme jesti.

Evropa torej mora začeti s procesom verske deradikalizacije in posledične sekularizacije muslimanskega življa, sploh tistega življa, ki pride v Evropo zaradi begunstva.



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Težave Rdečega križa in Karitasa. Za begunce je križ nesprejemljiv.

    Begunci zavračajo hrano v škatlah, na katerih je križ

    VIDEOPOSNETEK: Begunci v Makedoniji zavračajo hrano, ker je na škatlah križ.

    Po spletu krožijo informacije o izbirčnosti nekaterih beguncev glede hrane.

    Ponekod naj bi (pretežno muslimanski) begunci zavračali hrano zaradi podobe križa na paketih s hrano, zaradi česar menijo, da ne gre za halal hrano. Bojijo se tudi, da je v hrani svinjina.

    Takšno obnašanje beguncev je po našem mnenju nesprejemljivo.

    Begunce, ki nočejo jesti hrane, ker je v njej svinjsko meso, bi morala Slovenija po našem mnenju zavrniti.

    Prebivalci Evrope se lahko resnično z zaskrbljenostjo vprašajo, kdo to prihaja k njim.

  2. admin pravi:

    Na Slovenskih novicah so danes podali precej sprenevedav članek, kjer so komentirali zgornji videoposnetek, ki kroži po spletu.

    Videoposnetek več kot očitno kaže, da begunci protestirajo proti konkretni pomoči.

    Problem medijskega prostora je v tem, da se nekateri sprenevedajo.

    Če je kakšna informacija takšna, ki jim ni všeč, jo bodo želeli obrniti oziroma zbuditi dvom vanjo.

    Mnogi humanitarni delavci niso ravno resnicoljubne osebe in so sposobni sprenevedanja takrat, ko morajo oziroma želijo prikriti določene stvari. Preprosto niso sposobni širine pogleda na stvari. To je žal tako. Seveda niso vsi humanitarni delavci takšni, ampak precej jih pa je, zato sami njihove besede pogosto jemljemo z nekaj rezerve.

    Enako velja za ta posnetek.

    Vsak pameten človek lahko jasno vidi, kaj se dogaja na videoposnetku, samo neumneži oziroma ljudje, ki želijo zadeve predrugačiti, narediti nek spin, v posnetku vidijo nekaj drugega.

    Na Dossier korupcija se že kar nekaj časa ukvarjamo s problematiko muslimanskega zavračanja svinjine in točno vemo, kako zagrizeni so nekateri muslimani v svojem odporu do svinjskega mesa in v zahtevah po halal hrani. Na to temo smo napisali že kar nekaj člankov in smo o tem zbrali že veliko informacij.

    Tako da ta posnetek ni bil tako veliko presenečenje za nas, je bilo pa razočaranje, to pa zato, ker se nam zdi nesprejemljivo, da se nekdo progalaša za popolnoma obupano osebo, po drugi strani je pa tako izbirčen.

    Slovenske novice bi se morale zavedati, da je bistvo novinarskega poročanja resnica, pa če je dobra ali slaba.

    Nikakor pa ni dobro delati spinov pri zadevah, ki so več kot očitne.

    Ta posnetek je jasen in zato je sprenevedanje glede njega neprimerno, ne glede na to, kaj nekdo izjavi na kakšnem forumu, očitno s ciljem, da bi naredil spin in povzročil dvom, ker se to pač ne sklada z njegovim dojemanjem stvari.

    Dejstvo je, da so begunci zavračali konkretne škatle zaradi znaka križa in so verjetno zahtevali, da se jim prinese druga hrana.

    In če tega na Slovenskih novicah ne vidijo, potem so čisto nespametni, da ne rečemo neumni. Ne moremo reči nič drugega pri tako jasnem videoposnetku.

    Sicer so na Slovenskih novicah povedali, da si lahko vsak ustvari svoje mnenje o tem. Pri tako konkretnem vidoeposnetku je pač mogoče ustvariti le eno mnenje, ker je jasen. Le pri ljudeh, ki se zavestno sprenevedajo, lahko najdemo druge obrazložitve, a takšne druge obrazložitve so evidentno napačne.

    Slovenske novice: VIDEO: Begunci zavračajo pomoč Rdečega križa?

    Še nekaj. Niso vsi begunci takšni, da zavračajo svinjino. Pred kratkim smo prebrali zanimiv članek o nekem Sirijcu, ki je v Siriji izgubil vse, tudi dom. Rekel je, da bo v Srbiji jedel tudi svinjino, le da preživi pot v boljši jutri. Rekel je, da je izgubil vse in da lahko (vsaj začasno) izgubi oziroma se odreče tudi pravilom, recimo pravilu o neuživanju svinjskega mesa.

    Bralce pozivamo, da si preberejo naslednji članek:

    Kurir.rs: Odustali od načela islama – MUKE MIGRANATA: Jedemo i svinjetinu samo da preživimo

    Torej imamo tudi drugačne primere pri ljudeh, ampak v konkretnem primeru zgornjega videoposnetka je pa sprenevedanje čisto nepotrebno. Posnetek je jasen in jasno kaže, da begunci zavračajo škatle humanitarne pomoči s hrano, ker je na njih znak križa.

    In vstavljanje dvoma pri obrazložitvi videoposnetka je popolnoma nepotreben spin, ki ne odseva resnice.

    Ponavljamo pa, da je resnica bistvo pravega novinarstva.

Odgovorite