četrtek, 7.maj.2015 - 08:04

V Avstriji so trije muslimani v mestnem avtobusu napadli Srbkinjo zaradi križa na verižici

Nevarni islamski fundamentalizem je prišel že pred hišni prag Republike Slovenije.

Primer iz avstrijskega Welsa.

Muslimani v avstrijskem Welsu se počutijo užaljene, če nekdo v njihovi bližini nosi križ okoli vratu.

kriz_prepovedan

Daniela, žrtev islamskega fundamentalizma, ki so jo trije muslimani napadli le zato, ker je imela okoli vratu verižico s križem, je povedala, da je doslej imela vedno spoštovanje do vseh religij, a je po incidentu z islamskimi fundamentalisti v mestnem avtobusu v avstrijskem Welsu spremenila mnenje o islamski veri.

daniela_o_islamski_veri_DK

Avstrijski medij Die Monatische (Die Zeitung für Wels) je objavil novico o napadu na mlado dekle srbske narodnosti in pravoslavne veroizpovedi, ki je okoli vratu nosila verižico s križem (simbolom njene vere).

Žrtev Daniela N. se je vozila v avtobusu in tipkala po svojem mobitelu, nakar so jo obstopili trije muslimani, prav tako potniki v avtobusu, ki so imeli tipične muslimanske brade in so bili oblečeni v muslimansko tradicionalno oblačilo kaftan.

Eden od muslimanov jo je zgrabil za verižico s križem in od nje zahteval, naj ga tako odstrani z vratu. Vsi trije muslimani pa so jo obkolili in pritiskali ob steno avtobusa. Musliman, ki je zahteval od Daniele, naj odstrani verižico s križem, je še dodal, da se mora spreobrniti na islam.

Muslimani bi nesrečno Srbkinjo še maltretirali, a se je v dogajanje vmešal voznik avtobusa, ki je fundamentalne muslimane nagnal iz avtobusa.

Daniela N. je medijem povedala, da se ji ni še nikoli zgodilo kaj podobnega in da je vedno imela veliko spoštovanje do beguncev, tudi tistih iz Sirije in drugih držav iz Bližnjega vzhoda, saj da je tudi sama begunka, ki je prišla v Avstrijo med vojnami v bivši SFRJ.

A po incidentu s fundamentalnimi muslimani je spremenila mnenje o muslimanih.

Daniela vidi problem v tem, da se begunci islamske veroizpovedi nočejo prilagoditi kulturi države, v katero so prišli, Avstrije, ampak s seboj prinesejo svojo kulturo, katero želijo vsiliti tudi drugim.

Zaradi dogodka, ki jo je močno pretresel, se je Daniela N. začela bati hoditi sama ven po Welsu. Povedala je, da jo bo odslej na poti spremljal fant ali njeni kolegi.

Die Monatliche: Junge Frau wurde von Islamisten in Linienbus angegriffen

Slovenske novice: Islamisti na avtobusu zaradi križa napadli Danielo



Odgovorite