sobota, 20.junij.2015 - 12:43

Italija bi lahko dejansko uvedla začasne vizume za begunce, ki prihajajo iz Libije, kot je zagrozil Matteo Renzi

HIR VI KAM, JUROP!

Here we come, Europe!

Begunci množično želijo priti na sever in zahod Evrope, kjer si želijo ustvariti novo življenje.

hir_vi_kam_jurop

Slovenski pevec Roberto Magnifico (Robert Pešut) je ustvaril pesem Hir aj kam, hir aj go, ki bi lahko postala celo himna evropskih migrantov.

Roberto Magnifico – Hir aj kam, hir aj go

Matteo Renzi italijanski socialdemokratski premier, je po tem, ko so Francozi zaprli svoje meje za afriške begunce, ki so v Francijo želeli priti prek Italije, kar je povzročilo, da so se begunci začeli zbirati pred italijansko – francosko mejo in tudi na železniških in avtobusnih postajah na severu Italije, zagrozil Evropski uniji, da bo Italija, če se breme beguncev ne razdeli pravičneje med države EU, začela izvajati plan B.

Rekel je, da bo Italija beguncem začela izdajati začasne vizume oziroma dovolilnice za prosto gibanje po Evropi.

Čeprav je Matteo Renzi to podal kot grožnjo v skrajni sili, pa smo mnenja, da bi bila to dobra rešitev, saj bi na ta način begunci imeli prosto izbiro, katero državo izbrati za azil.

Tako bi se beguncem olajšala pot do želenih destinacij: Velike Britanije, Švedske, pa tudi drugih držav tipa Nemčija, ki trenutno potrebuje delovno silo, Francija, po novem tudi Avstrija in še nekaj drugih držav na severu in zahodu Evrope.

Tako bi se sprostile solidarnostne poti do držav, v katere begunci želijo priti.

Vedeti je namreč potrebno, da imajo begunci jasne načrte, kam si želijo iti in tako tudi jasne destinacije.

MATTEO RENZI NAJ URESNIČI PLAN B

Matteo Renzi bi lahko uresničil plan B in dejansko začel beguncem dajati začasne vizume, ki bi beguncem omogočili prosto gibanje po EU v želene destinacije.

Opomba: Problem Mattea Renzija je, da je politik, ki je bolj močan na besedah kot na dejanjih, zato se EU-ju verjetno ni za bati, da bo Renzi res izvršil plan B.

matteo_renzi_wikipedia

Sicer begunci v Evropo prihajajo predvsem z dveh glavnih poti. Prek Italije, od koder prihajajo tako begunci iz bližnjega vzhoda kot Afrike, in pa prek Grčije, kamor prihajajo predvsem begunci iz bližnjega vzhoda in daljnje Azije.

Mnogi begunci prihajajo iz Sirije, od koder bežijo pred islamsko državo.

Veselo razpoloženi borci islamske države skrbijo za red med sirskimi begunci, ki želijo priti, zbežati, skozi sirsko-turško mejo. Mnogi begunci po prihodu v Turčijo nato bežijo naprej proti Evropi.

isil_paraiso

isil_pot_beguncev_iz_sirije_v_turcijo

Tudi Jean Claude Juncker bi se lahko sprijaznil z dejstvom, da begunci točno vedo, kam si želijo in tako opustil idejo popolne evropske solidarnosti, kar zadeva begunce in raje sprostil solidarnostne poti Evrope do držav, kamor si begunci dejansko želijo.

Torej. Države bi pokazale solidarnost na način, da bi beguncem omogočile prost prehod do za begunce želenih držav. Zakaj bi se obremenjevalo vse države, če begunci itak želijo priti le v določene?



Značke prispevka:

Odgovorite