nedelja, 12.julij.2015 - 16:44

Vse več dezerterjev iz ruske vojske. Ruski vojaki naj bi bežali iz vojske, ker se nočejo iti borit v Ukrajino.

Ruska vojska se sooča z vse večjim številom dezerterjev, ki nočejo pristati na prostovoljno pot v Ukrajino, kjer se ne bi borili pod unuiformo ruske vojske, ampak kot proruski uporniki.

Na vojaški paradi so ruski vojaki kazali velik ponos, da so del ruske vojske. A sedaj se pojavljajo informacije o dezertacijah vojakov zaradi ukrajinske krize.

Je morala v ruski vojski začela padati?

ruski_vojaki_na_vojaski_paradi_DK

Začele so se pojavljati informacije o pojavu vse večjega dezerterstva v ruski vojski.

Razlog naj bi bil v tem, da nekateri ruski vojaki nočejo sodelovati v vojni v Ukrajini.

Rusija sicer vseskozi zanika, da se njeni vojaki borijo v Ukrajini na področju nemirnih pokrajin Donecka in Luganska, a zahodne države menijo, da se v Ukrajini borijo tudi ruski vojaki. Ruski vojaki naj bi bili prisiljeni kot volonterji pristopiti k proruskim upornikom v Ukrajini. Dodatno ruski vojaki v Ukrajini ne smejo nositi uniforme ruske vojske, ampak se lahko borijo le pod uniformo proruskih separatistov oziroma z neoznačenimi uniformami.

Zaradi tega mnogi ruski vojaki niso navdušeni nad dejstvom, da bi lahko umrli, ne da bi nosili uniformo svoje, ruske vojske. Niti visoko plačilo 140 evrov dnevno jih ne prepriča, da bi se šli incognito borit v Ukrajino.

Ravno zato prihaja do vse večjega števila dezerterstva vojakov iz ruske vojske, katera želi Rusija preprečiti z visokimi kaznimi za dezerterje.

Na Dossier korupcija smo že prej rekli, da je takšno stanje, kot je prisotno sedaj na področju vzhodne Ukrajine, nevzdržno in da bi bilo boljše, če bi bila tam vojna večjih razsežnosti, kot pa situacija, ki je prisotna sedaj, ko dejansko je vojna, ampak zavita v meglo.

Takšno stanje ruskim vojakom očitno onemogoča, da gredo v vojaške akcije polno motivirani, zaradi česar mnogi iščejo načine, da gredo ven iz ruske vojske.

Očitno je Rusija zaspala, kar zadeva vzhodno Ukrajino, do tolikšne mere, da je to začelo ustvarjati nezadovoljstvo med ruskimi vojaki.

Če Putin svoje politike, kar zadeva ukrajinsko krizo, v tem pogledu ne bo zamenjal, se bodo verjetno težave v ruski vojski le še kopičile.

Situacija dolgotrajne napetosti, ki ni ne vojna ne mir, ampak zgolj neko navidezno premirje na vzhodu Ukrajine, je namreč neprimerna. Ta situacija je že začela povzročati probleme v ruski vojski, ki se najbrž ne bodo mogli reševati zgolj s kaznovanjem neposlušnih vojakov.

Zato je čas, da Rusija spremeni strategijo, kar zadeva vzhod Ukrajine.

Defense news: Dozens Of Russian Troops ‘Flee Unit, Fearing Ukraine Deployment’

Žurnal: Ruski vojaki bežijo iz vojske



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Poleg pojavov dezerterstva v ruski vojski zaradi ukrajinske krize je rusko vojsko sedaj prizadela še ena nesreča.

    Del poslopja vojaškega vadbenega centra v Sibiriji se je podrl in pod seboj pokopal več ruskih vojakov. 18 jih je umrlo, 37 vojakov so rešili, od tega jih je 19 ostalo v bolnišnici, 5 ruskih vojakov pa še pogrešajo.

    RT: Military training center partially collapses in Siberia, 18 dead

Odgovorite