torek, 14.julij.2015 - 06:51

Aleksis Cipras bi moral odstopiti kot premier grške vlade, saj je izdal svoje ljudstvo. Grki zažigajo zastave Sirize.

GRŠKI PREMIER SE MORA ZAVEDATI, DA JE IZDAL SVOJE LJUDSTVO IN SVOJE VOLIVCE

Aleksis Cipras od grškega ljudstva ni dobil mandata za sprejem sporazuma, katerega je sprejel, zato bi bilo najboljše, da odstopi kot premier grške vlade, Siriza pa bi morala zapustiti oblast kot stranka, ki je izdala svoje volivce.

Bo Aleksis Cipras kmalu položil rože na grob svoje stranke Siriza?

aleksis_cipras_polaga_roze_na_grob_Wikipedia

Aleksis Cipras je pokazal, da je še eden v nizu grških politikov, ki ni sposoben delovati samostojno, ampak po nareku tujine.

Grška stranka Siriza je prišla na oblast z obljubami o spremembi grške politike, kar zadeva njene varčevalne ukrepe.

Še pred referendumom je kazalo, da Aleksis Cipras suvereno vodi svojo politiko. Ljudstvo mu je tudi na referendumu dalo izjemno podporo slabih 61 odstotkov glasov za proti slabim 38 odstotkom proti sporazumu, ki ga je grški vladi namenila Evropska unija.

Takoj po tem sporazumu pa je prišlo do čistega zasuka Grčije. Grčija je dejansko sprejela sporazum z EU, morda celo hujši, vsekakor pa isti, kot je bil tisti, ki ga je zavrnilo grško ljudstvo na referendumu.

Če vemo, da je stranka Siriza prišla na oblast kot stranka, ki je obljubljala spremembo grške politike, pa se je sedaj izkazalo, da ta stranka v vladi ni delovala drugače kot vlade pred njo.

Preprosto se je Grčija pustila kupiti, Aleksis Cipras se je pustil kupiti, ker se je bal posledic grškega izhoda iz evro območja.

Če pogledamo na Ciprasovo popuščanje s stališča obljub, ki jih je dajal lastnemu ljudstvu na volitvah, lahko rečemo, da gre za čisto izdajo lastnega ljudstva s strani Aleksisa Ciprasa.

Ta človek je pokazal, da ni vreden stati za tem, kar obljublja in zaradi tega bi moral odstopiti z mesta grškega premierja.

Očitno je popolnoma nesposoben voditi politiko, za katero se je zavzemal. Ljudstvu je govoril eno, naredil pa čisto nekaj drugega.

Če nekdo pride na oblast z nekimi obljubami, bi se jih moral vsaj delno držati, sploh tistih obljub, ki so ključne.

In tu je Aleksis Cipras naredil precejšnje napake.

Zaradi teh napak bi po našem mnenju moral odstopiti.

Grki sicer že kažejo nezadovoljstvo na ulicah Aten, kjer zažigajo zastave stranke Siriza. To je verjetno šele začetek. Takrat ko bodo videli posledice njegovega sporazuma, bo Aleksis Ciprav najbrž prisiljen odstopiti in bo med grškim ljudstvom izzvenel kot nezaupanja vreden človek, ki ni sposoben izpolnjevati lastnih obljub. Upravičeno.

Prperosto je Cipras prišel na oblast z obljubami o drugačni politiki, na koncu pa je storil ravno to, kar je govoril, da ne bo storil.

Jutarnji list: Pobuna protiv vlade. FOTO: GRCI OKRENULI LEĐA TSIPRASU Demonstracije u centru Atene, ljudi palili zastave Syrize



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Videoposnetek zažiga zastave Sirize si lahko ogledate spodaj.

Odgovorite