torek, 28.julij.2015 - 22:43

SPOROČILO DAVIDU CAMERONU: Velika Britanija mora sprostiti pot migrantom, ki želijo priti vanjo.

David Cameron se mora zavedati, da je od evropskih držav Velika Britanija eden glavnih krivcev za poti beguncev v Evropo. Ker je temu tako, bi morala pokazati več odgovornosti pri sprejemu beguncev. Predvsem bi morala sprostiti pot v Veliko Britanijo beguncem iz Calaisa in tako rešiti njihovo kalvarijo, prav tako pa razbremeniti Eurotunel. Enako bi morala storiti Francija, ki nosi svoj del odgovornosti za zaplete v Eurotunelu. Tako Francija kot Velika Britanija se v odnosu do beguncev v Calaisu obnašata sramotno.

david_cameron_twitter

Na Dossier korupcija smo pred časom na Twitter profil Davida Camerona poslali tweet (oziroma 2 tweeta), kjer smo mu povedali, da bi moral pustiti migrantom v Calaisu, ki želijo priti v Veliko Britanijo, da tam tudi pridejo, saj se nam je zdelo napačno in nehumano, da se pusti migrante kot divje živali, da tavajo po Calaisu.

Sporočilo Davidu Cameronu prek Twitterja.

sporocilo_davidu_cameronu

Drobni popravek tweeta: “wonder like wild animals” bi moralo biti “wander like wild animals”. Lapsus calami, pač.

Opomba: Naslov Delovega članka, ki smo ga predstavili na Twitterju, je naslednji: Delov članek iz  našega tweeta.

Verjetno je naš tweet David Cameron (oziroma njegovo osebje, ki skrbi za njegov Twitter račun) prejel, ampak nanj ni odgovoril,  ker je v nasprotju z njegovo politiko (in na tweete ne odgovarja vsem).

Tokrat podajamo naš poziv Davidu Cameronu tudi prek članka. Če podamo naše misli.

Po eni strani imamo Evropsko komisijo in evropske države, ki se gredo neko kvazi solidarnost, ko gre za migrante, ki prihajajo prek morskih poti v Italijo, ampak samo dokler ne pridejo v EU.

Ravno v EU pa ti migranti doživljajo kalvarijo, prvenstveno zaradi držav, ki so ponavadi najbolj glasne, ko govorijo o človekovih pravicah, recimo Velika Britanija.

Velika Britanija bi morala sprejeti tiste migrante, ki želijo iti vanjo, ne pa da zapisa svoje meje in povzroča grozljivo situacijo v Calaisu in v Euro Tunelu.

To, kar počne Velika Britanija, je čista sramota. Velika Britanija s svojim obnašanjem dokazuje popolno in sramotno dvoličnost.

Če migranti želijo priti v Veliko Britanijo, jih je potrebno pustiti, da pridejo v Veliko Britanijo, ne pa da se Britanci vedejo tako pokvarjeno, sploh če vemo, da je Velika Britanija ena glavnih držav, ki je podpirala posredovanja v določenih državah, ki so generirale uničenje državnih sistemov v teh državah in posledične vojne ter vse te migrante, ki pridejo v Evropo.

Velika Britanija je eden glavnih krivcev za te begunce, ki prihajajo v Evropsko unijo in kljub temu, da je ta država glavni krivec izmed evropskih držav, ki je sproduciral večino begunskih tokov, se sedaj otepa beguncev, ki hočejo priti vanjo.

To je popolnoma nesrpejemljivo obnašanje Velike Britanije, ki se ni sposobna soočiti s posledicami lastne politike izpred nekaj let.

Ravno Velika Britanija je glavni krivec za takšno stanje med begunci v Calaisu. Velika Britanija bi morala sprostiti svoje meje in tem beguncem omogočiti prihod v državo.

To je njena moralna dolžnost.

Tudi Jean Claude Juncker bi moral vplivati na Veliko Britanijo, ampak seveda ne bo.

Juncker tega ni sposoben narediti. On zna težiti samo majhnim državam, ki so najmanj krive za begunsko krizo, glavnim krivcem za tokove beguncev v Evropo pa ni sposoben povedati ničesar. Tudi on bi se lahko zamislil.

Po našem mnenju bi Francija morala narediti več za sprostitev tokov beguncev do Velike Britanije. Torej omogočiti bi jim morala pot do Velike Britanije, ne pa da dela takšen kraval v Euro Tunelu. Odgovornost Francije je, da zagotovi varnost potnikov v Eutotunelu. S takšnim onemogočanjem beguncev, da pridejo v želeno državo (Veliko Britanijo) se umetno ustvarjajo nevarne situacije v Eurotunelu in v njegovi okolici.

To je nesprejemljivo, kar se gresta tako Velika Britanija kot Francija.

Ampak seveda, nihče jim tega ne more povedati, še najmanj pa Juncker, ki kot da bi se bal karkoli reči Veliki Britaniji ali Franciji, zna pa klofutniti Viktorja Orbana in mu reči, da je diktator, ali pa zapreti oči Miru Cerarju.

David Cameron bo moral spremeniti politiko do beguncev v Calaisu, ker s svojim obnašanjem s svojo politiko dejansko povzroča nevarne situacije v Euro Tunelu in potikanje beguncev po Calaisu.

Če se EU države že tako gredo neke humanitarnosti, ko gre za begunce na ladjah, potem pa naj to solidarnost pokažejo tudi, ko begunci enkrat pridejo v EU in hočejo iti k njim.

David Cameron mora sprejeti begunce iz Calaisa, Francois Hollande pa mora beguncem omogočiti prosto pot do Velike Britanije, kamor ti begunci želijo priti. Beguncem, ki imajo jasno pot, kamor želijo priti, Velika Britanija onemogoča ta njihov načrt in tako ustvarja probleme tako tem ljudem kot tudi potnikom skozi Eurotunel.

To je neodgovorno obnašanje Velike Britanije in Davida Camerona kot glavnega nosilca izvršne oblasti v Veliki Britaniji. David Cameron mora spremeniti politiko do beguncev iz Calaisa in jih preprosto sprejeti v državo ter tako razbremeniti situacijo. Prav zanima nas, koliko ljudi bo moralo umreti v Eurotunelu in v Rokavskem prelivu, da bo EU spet kaj ukrenila in ljudem omogočila prihod v Veliko Britanijo? Očitno je, da bo Velika Britanija morala sprejeti begunce iz Calaisa. In to bi David Cameron moral vedeti.

Evropska unija si ne more privoščiti konstantnih novic o beguncih v Calaisu in njihovi nesreči samo zato, ker Velika Britanija dela probleme in jih noče sprejeti.

RTV Slovenija: Ponoči je okoli 2.000 migrantov skušalo vstopiti v predor pod Rokavskim prelivom



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    David Cameron se je oglasil in povedal, da ga situacija v Calaisu zelo skrbi, a spet ni podal pravilnih rešitev.

    Ni rešitev, da se ohrani sedanje stanje, torej da Velika Britanija še vedno zavrača begunce iz Calaisa.

    Rešitev je, da se vsaj tem trenutnim beguncem iz Calaisa vsem omogoči vstop v Veliko Britanijo in se tako razbremeni to področje.

    Velika Britanija bi lahko s sprejemom beguncem iz Calaisa zelo hitro kratkoročno razbremenila Eurotunel in Calais. To je trenutna tehnična rešitev problema.

    Dejstvo je, da je problem Calaisa zelo podoben situaciji, ki se dogaja na Sredozemskem morju, le da v manjšem obsegu.

    Velika Britanija se obnaša tako, kot če bi se Italijani obnašali na način, da bi zavračali begunce z ladij in jih pustili, da umirajo v morju.

    Skratka. Skrajno nehumano početje Velike Britanije.

    David Cameron se mora zavedati, da je sprostitev poti za begunce najboljša rešitev vprašanja beguncev v Calaisu. To je dejstvo in v skladu s tem bi morala delovati tudi Velika Britanija.

    Če Velika Britanija ne bo ukrepala, se bodo razmere samo še dodatno zaostrovale.

    Kar je najbolj srhljivo, je to, da se ljudje bojijo rokavskega preliva in Eurotunela, ker vedo, kako slabo stanje je tam.

    To je vse posledica neodgovorne politike Velike Britanije, ki noče sprejeti beguncev iz Calaisa.

    BBC: Calais crisis ‘concerning’ – Cameron

Odgovorite