sreda, 5.avgust.2015 - 17:25

Bojan Požar: Piranski zaliv so Slovencem vzeli Američani ali Nemci, ker so Slovenci preveliki ljubitelji Rusije

Slovensko – rusko prijateljstvo je po mnenju Bojana Požarja razlog za to, da je Amerika Hrvatom pomagala sproducirati afero Pirangate, ki bo vodila v to, da bodo Slovenci izgubili Piranski zaliv oziroma tisto, kar so želeli.

So arbitražni sporazum glede Piranskega zaliva zbombardirali Američani, ki so jezni na Slovenijo?

uncle_sam_angry_with_slovenia

Slovenski novinar Bojan Požar je mnenja, da je za afero Pirangate kriva Nemčija ali pa so zanjo krive Združene države Amerike.

Požar meni, da sta ravno ti dve državi po vsej verjetnosti pomagali sproducirati prisluškovalno afero Pirangate zato, da bi kaznovali Slovenijo, ker ima preveč prijateljske stike z Rusijo.

Američane oziroma Nemce naj bi namreč močno zmotilo dejstvo, da so ob slovesnosti pri Ruski kapelici slovenski in ruski politiki pokazali preveliko privrženost. Prav tako naj bi tako Američani kot EU Slovencem zamerili, da so ruski politiki podali kritike proti EU in zahodu na tamkajšnji slovesnosti (pri Ruski kapelici), slovenski politiki pa so bili ob tem tiho.

Slovenijo ZDA in glavne evropske države vidijo kot pretesno zaveznico Rusije, zato naj bi ji podtaknile diplomatsko bombo kot kazen Sloveniji, ker je preveč dobra z Rusi.

To, da so ravno Američani verjetno glavni krivci za uničenje arbitražnega sporazuma, po katerem naj bi Slovenci dobili skoraj vse, kar so si zaželeli, Požar utemeljuje tudi s tem, da so se Američani v konkretnem primeru postavili na stran Hrvaške in se po novem več ne zavzemajo za to, da bi se vprašanje Piranskega zaliva moralo reševati prek arbitražnega sodišča. Po mnenju Požarja pa so Američani naklonjenost Hrvatom pokazali tudi s podporo vojaški paradi, s katero je Hrvaška praznovala 20 letnico vojaške operacije Nevihta (Mimogrede. Vojaška parada je bila zelo lepo narejena, kar ne preseneča, saj so Hrvati največji eksperti na Balkanu, kar zadeva organizacijo spektakularnih prireditev – to je potrebno priznati. Lahko bi rekli, da je hrvaška vojaška parada glede na majhnost države lahko parirala tudi vojaški paradi, katero je prav tako zelo spektakularno organizirala Rusija ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne.).

Slovenijo je po vsem tem danes šokirala še novica o tem, da je Ronny Abraham odstopil od položaja slovenskega arbitra, česar pa slovenska vlada ne razume, a se je že podala v iskanje novega arbitra.

Za konec naj povemo, da je na vsakem bralcu posebej, da se opredeli, ali je teza Bojana Požarja, da je bodisi Amerika bodisi Nemčija kaznovala Slovenijo zaradi predobrih stikov z Rusijo, pravilna, in jo sprejme ali pa ne. Na bralcih je, da se odločijo o tem.

Pozareport: So nam arbitražno afero zakuhali Američani (ali Nemci), ker smo preveč ruski?

Slovenskenovice: Neuradno: Abrahama in Piranski zaliv odnesli Rusi

Večernji list: Amerika uz Hrvatsku: Dogovorite se kako dalje. Arbitraža nije jedino rješenje

Delo: Medvedjev ob Ruski kapelici: Hvala slovenskemu narodu

RTV Slovenija: Vlada odstopa Ronnyja Abrahama ne razume. Imenovala bo novega arbitra.



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Opomba: Bojan Požar v svojem članku predstavlja teorijo oziroma tezo, ki dejansko prihaja iz diplomatskih krogov.

    Torej. Iz diplomatskih krogov izvirajo informacije o tem, da je bila Slovenija kaznovana s strani Amerike (in Nemčije), ker ima preveč prijateljske zveze z Rusijo.

    To tezo je nato v svojem članku še dodatno razvil novinar Bojan Požar.

Odgovorite