četrtek, 6.avgust.2015 - 09:30

NATAŠA, VOLIM TE: ISIL namerava usmrtiti Hrvata Tomislava Salopeka, če Egipt ne izpusti muslimanskih žensk iz zapora.

Tomislav Salopek ima ženo Natašo, s katero ima 2 otroka.

Tomislav_Salopek_in_njegova_soproga_Natasa_Salopek

Prisiljeno sporočilo Tomislava Salopeka egiptovski vladi, v katerem je Tomislav Salopek svoji ženi prikrito, z barvo glasu povedal, da jo ima rad.

Nataša, volim te

Tik pred otvoritvijo Sueškega kanala, ki se bo zgodila danes in na kateri bodo prisotne številne svetovne delegacije, je svet pretreslo sporočilo Egiptovski vladi s strani skupine, povezane z Islamsko državo.

V sporočilu Tomislav Salopek, topograf francoskega podjetja za odkrivanje naftnih pol, pošilja sporočilo egiptovski vladi, naj vlada izpusti iz zaporov vse muslimanske ženske, sicer ga bodo čez 48 ur usmrtili. Salopeka, sicer Hrvata iz Slavonije iz mesta Vrpolje, so sicer ujeli 22.7.2015.

Da bi bila nesreča še večja, je umrl zadnji dan opravljanja službe v Egiptu.

Očitno se je znašel na napačnem mestu ob napačnem času.

Sicer je Salopek delal v številnih državah na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki. Delal je zato, da bi svoji družini priskrbel finančna sredstva, da lažje preživijo.

Sicer bo šla Salopeka reševat tudi hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić, ki bo odpotovala v Egipt, da poskusi kaj ukreniti v zvezi z ugrabitvijo 30-letnega Tomislava Salopeka, a večina je mnenja, da ji ne bo uspelo, saj so egiptovske oblasti zelo stroge in niso pripravljene popuščati komerkoli, še posebej pa ne teroristom, ki zahtevajo izpustitev muslimanskih žensk v egiptovskih zaporih, glede na to, da v Egiptu kar tretjino vseh zapornikov predstavljajo ženske.

Skratka. Dnevi (oziroma bolje povedano ure) Tomislava Salopeka so najverjetneje šteti.

Družina Tomislava Salopeka se tega verjetno zaveda, saj je iz njihovega doma po cele dneve mogoče slišati le jokanje.

Po mnenju nekaterih naj bi borci ISIL-a vedeli, da Egipt ne bo upošteval sporočila, katerega je prebral Tomislav Salopek, zato so nekateri mnenja, da je bil posnetek bolj neka propagandna poteza ob otvoritvi Sueškega kanala.



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    MUSLIMANSKE ŽENSKE PROSIJO ZA USMILJENJE

    Sorodnice zaprtih muslimank rotijo bojevnike ISIL-a, naj ne ubijejo nedolžnega Hrvata Tomislava Salopeka

    Sorodnice muslimank, ki se nahajajo v egiptovskih zaporih, rotijo islamske bojevnike, da ne ubijejo Tomislava Salopeka.

    V bran Tomislavu Salopeku so se pojavile tudi sorodnice nekaterih muslimanskih žensk, ki se nahajajo v egiptovskih zaporih.

    Sestra ene izmed muslimank, ki je zaprta v zaporu v Egiptu, ker naj bi bila podpornica Muslimanske bratovščine, je dala poziv bojevnikov islamske države, naj pustijo Tomislava Salopeka.

    Sestra zaprte muslimanske je rekla, da je njena sestra po nedolžnem zaprta, ampak da je nedolžen tudi Tomislav Salopek. Sestra roti bojevnike, naj življenja njene nedolžne sestre ne rešujejo z življenjem še ene nedolžne osebe, to je Tomislava Salopeka.

    Podoben poziv je podala tudi mati še dveh zaprti muslimanskih žensk v egiptovskih zaporih.

    Tudi sama je proti temu, da bi moral nedolžen človek plačati ceno za rešitev njunih hčera.

    KSL.com: Sister of jailed Egypt activist urges IS not to kill Croat

  2. admin pravi:

    Tomislav Salopek je dočakal bridek konec.

    Na internetu so objavili fotografijo obglavljenega Tomislava Salopeka.

    Tomislava Salopeka se ugrabitelji, krvoločni pripadniki Islamske države, niso usmilili. Usmrtili so ga na za islamsko državo značilen način, z obglavljenjem.

    Fotografijo hrvaške oblasti še preučujejo, da ugotovijo, ali je avtentična, a pogled nanjo na žalost priča o dejstvu, da je na fotografiji res obraz Tomislava Salopeka.

    Nesrečni Hrvat je tako še eden v nizu tistih, ki jih je ugrabila in nato pokončala Islamska država.

    Po sliki njegove družinske hiše sodeč, pa bo imela družina Tomislava Salopeka verjetno tudi precej nezavidljivo finančno stanje, zato bi bilo prav, da država pomaga družini Tomislava Salopeka, kolikor se le da.

    Podajamo iskreno sožalje družini.

    Za konec še to.

    Preveriti je potrebno, če se to kakorkoli da, kdaj je Tomislav Salopek dejansko umrl. Iskreno povedano, smo imeli sami precej močan občutek, da je umrl, že pred par dnevi. Natančneje. Ob misli nanj nas je prevzel občutek globoke žalosti, kar smo si predstavljali na način, da je Tomislav Salopek verjetno umrl.

    Zato o njem nismo več poročali vse do sedaj.

Odgovorite