ponedeljek, 10.avgust.2015 - 15:27

NEMCI NAD PRISELJENCE Z BALKANA: Zigeuner vom Balkan, RAUS!!! Deutschland braucht euch nicht.

Tudi v stranki nemške kanclerke Angele Merkel niso navdušeni nad Romi in Albanci z Balkana.

Nemci: »Zigeuner vom Balkan, RAUS!!! Deutschland braucht euch nicht.«

Ali lahko odklonilno stališče nemške politike do Romov in Albancev z Balkana vpliva tudi na razmišljanje drugih držav v Evropski uniji? Nemčija je namreč evropski lider, po katerem se zgledujejo tudi druge države.

zigeuner_vom_balkan_raus

Nemčija je pokazala obraz, ki malce spominja celo na čase nacistične Nemčije.

In sicer so tokrat na tnalu Nemcev predvsem Romi in Albanci iz balkanskih držav.

Nemčija se je namreč odločila, da priseljencem iz balkanskih držav oteži pridobitev azila v Nemčiji, dodatno pa se je odločila tudi zmanjšati socialno podporo prišlekom z Balkana.

Priseljenci v Nemčijo z Balkana, torej iz balkanskih držav, ki prihajajo v Nemčijo kot nezakoniti priseljenci, so pretežno Romi iz različnih balkanskih držav in pa Albanci iz Kosova.

Ti ljudje so pri Nemcih nepriljubljeni, kar kažejo statistike.

In sicer.

Samo letos je v Nemčiji bilo podanih 200.000 prošenj za azil, od tega pa je bilo kar 97.000 prošenj iz balkanskih držav.

Nemčija je pozitivno odobrila le od 0,2 do 0,3 odstotka teh prošenj za razliko od Sircev, katerih prošenj je bilo 44.000, pa jih je Nemčija sprejela 85 odstotkov.

Nemci sicer pojasnjujejo, da Sircem prošnje potrjujejo prej kot migrantom iz balkanskih držav zato, ker je Sirija v vojni, »Balkancem« pa ne grozi nevarnost.

Čeprav je pa resnica tudi v tem, da so priseljenci z Balkana pretežno Romi in Albanci, ki jih pa Nemci ne marajo in jih zato zavračajo.

Lahko bi se reklo, da Nemčija na nek bolj suptilen način izvaja neko politiko averzije do Romov in Albancev iz balkanskih držav.

Nemci ne le, da se balkanskih beguncev izogibajo kot kuge in jim ne odobravajo prošenj za azil, ampak nemške oblasti po novem razmišljajo tudi o tem, da bi ukinile oziroma zmanjšale socialno podporo (pretežno romskim) priseljencem z Balkana, ki je doslej znašala 140 evrov na mesec. Namesto tega bi lahko uvedli celo pomoč v dobrinah in ne več v denarju.

Da bi Nemčija uspela v svojem namenu preprečiti balkanskim Romom in Albancem pridobitev azila, se je odločila balkanske države razglasiti kot varne države.

Razglasitev države za varno ima pravne posledice v smislu, da se migrantom iz varnih držav ne podeljuje azila, češ da v teh državah tem ljudem ne preti nobena nevarnost.

Tako bi Nemčija povzročila zavrnitev večine prošenj za azil iz teh držav.

Očitno se protipriseljenski sentiment v Nemčiji povečuje. Nemci so predvsem proti Romom in Albancem z Balkana, česar sicer ne povedo eksplicitno, a vendarle postopajo na način, ki kaže ravno na to.

Nemčija je sicer vodilna država Evropske unije in zato bi lahko takšno odklonilno mnenje Nemčije do posameznih skupin ljudi z Balkana vplivalo tudi na druge države Evropske unije in Evrope nasploh, ki se zgledujejo po Nemčiji.

Kajti če Nemci rečejo Romom in Albancem z Balkana: »Vi ste nezaželeni, pojdite stran, mi vas nočemo, ampak bomo raje sprejeli Sirce«, potem tudi države, ki se zgledujejo po Nemčiji, lahko začnejo razmišljati na podoben način.

Večer: Nemčija ima migrantov z Balkana dovolj



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    MNOŽIČNE DEPORTACIJE V NEMČIJI

    Deportirano bo 94.000 prosilcev azila z Balkana

    Izgnani bodo predvsem Romi in Albanci s Kosova.

    Nemčija ne le, da ne bo več podeljevala azila v zgornjem članku omenjenim priseljencem, ampak bo iz države izgnala 94.000 priseljencev in jim prepovedala ponoven vstop v državo.

    Prav tako bo Nemčija spremenila postopke in zakonodajo, da bodo lahko novi prosilci azila z Balkana bili kar najhitreje izgnani iz države.

    Kot je že v članku povedano, je glavni razlog za to, ker je Nemčija države Balkana proglasila za varne države (nekatere že je, nekatere pa še bo), v katerih priseljencem ne preti nevarnost.

    Očitno je to (proglasitev države za varno) glavni varovalni mehanizem Nemčije, prek katerega ta nato po avtomatizmu zavrača prošnje za azil tistih ljudi, ki pridejo iz teh držav.

    Blic: Nemci deportuju 94.000 azilanata sa Balkana

  2. admin pravi:

    Kosovo so nekateri poimenovali kar Lampedusa brez morja

    Tudi v Franciji vodijo politiko izgona balkanskih Romov

    Nemci sicer niso edini, ki se otepajo Romov z Balkana.

    Tudi Francozi zavračajo Rome z Balkana – to so predvsem Romi s Kosova.

    Še več. Nekateri so Kosovo zaradi množice beguncev, ki prihajajo ravno od tam, poimenovali kar Lampedusa brez morja.

    Očitno je Nemčija začela izvrševati doktrino, ki je bila znana v Franciji že od prej.

    Ker zgledi vlečejo, se bo verjetno podobno kot v Nemčiji in Franciji začelo dogajati tudi v drugih državah Evropske unije.

    Politika: Kosovo je postalo Lampeduza bez mora

  3. admin pravi:

    Ideja o postavitvi ograje na mejo s Srbijo se je pri Madžarih porodila zaradi povečanega števila romskih in albanskih beguncev s Kosova.

    Vsem je znano, da je Madžarska začela postavljati ograjo na meji s Srbijo, da bi beguncem preprečila vstop na področje Madžarske.

    Čeprav se v medijih, ko se govori o tem, vedno izpostavlja begunce iz Sirije in Severne Afrike, ki v Evropo prihajajo prek Turčije in Grčije, pa so ravno begunci s Kosova (pretežno Romi in Albanci) bili tisti, zaradi katerih je Madžarska prvič začela razmišjati o postavitvi ograje na mejo s Srbijo.

    To pomeni, da so Madžari želeli postaviti ograjo na mejo s Srbijo predvsem zaradi beguncev s Kosova, šele kasneje pa so k temu dodali še begunce iz Sirije in Severne Afrike.

    CTV News: Hungary mayor proposes building fence on Serbian border to stop migrants

  4. admin pravi:

    Nemci so nepopustljivi z begunci povratniki z Balkana

    Nemci: “RAUS bedeutet RAUS!”

    O želji Nemčije, da ustavi dotok balkanskih beguncev so pisali tudi na RTV Slovenija.

    Sicer je zanimivo, da se begunci z Balkana večkratno vračajo v Nemčijo.

    Ko ta zavrne njihovo prošnjo za azil in jih pošlje nazaj, se čez čas spet odpravijo v Nemčijo. Tako so nekatere tam prijeli tudi po štirikrat ali več, Nemčija jim je pa znova in znova zavračala prošnje za azil.

    RTV Slovenija: Nemci želijo zajeziti val prosilcev azila z Balkana

  5. admin pravi:

    Avstrijci romskim in albanskim beguncem iz Kosova sporočajo: “Ne trudite se prihajati k nam, saj vam ne bomo odobrili prošnje za azil!”

    Avstrijci so dodatno zagrozili z visokimi denarnimi kaznimi za nezakonite priseljence, ki segajo vse do 7500 evrov.

    Tudi Avstrija se sooča s povečanim pritokom romskih in albanskih beguncev z Balkana.

    Da bi preprečili prihod beguncev, so jim podali opozorilo, naj ne poslušajo tihotapcev z ljudmi.

    Avstrijci so prek najbolj branega kosovskega časopisa Koha Ditore podali poziv Kosovarjem, naj se ne trudijo priti k njim, saj jim ti ne bodo podelili azila, prav tako pa so Avstrijci zagrozili, da bi lahko nezakoniti priseljenci plačali tudi visoke kazni (do 7500 evrov), če jih bodo ujele avstrijske oblasti, kako nezakonito prebivajo na avstrijskem ozemlju.

    RT: ​Kosovars unwelcome in EU: Austria says ‘don’t waste time seeking asylum’
    Reuters: Austria tells Kosovars not to waste time seeking asylum

Odgovorite