torek, 18.avgust.2015 - 03:51

Umrl je Arsen Dedić. Slutnja se je uresničila.

Hrvaški pevec, glasbenik in skladatelj Arsen Dedić je umrl za posledicami zdravstvenih komplikacij po operaciji kolka. Star je bil 77 let.

arsen_dedic_Wikipedia

Že 13.8.2015 smo na Dossier korupcija želeli dati na stran en videoposnetek s pesmijo Arsena Dedića kot neke vrste spomin nanj, saj smo ob misli nanj zaslutili, da se bliža njegov konec, a smo se zadržali zaradi tega, ker je bil takrat še vedno živ in bi prezgodnje predočenje slutnje delovalo preveč bizarno za večino ljudi.

No. Ni dolgo trajalo, ko je Hrvaško in svet vendarle doletela novica o smrti enega najboljših skladateljev v hrvaški zgodovini. Slutnja se je uresničila.

Arsen Dedić je sicer že nekaj časa imel težave z zdravjem. Zaradi težav z jetri je opravil uspešno transplantacijo jeter, a je zaradi tedanjih težav vedno ostal vidno shujšan.

No. Tokrat pa je imel drugačne težave. Arsen Dedić je šel na operacijo kolka, ki je povzročila komplikacije v času, ko je doma okreval po operaciji. Njegova žena ga je namreč našla, kako leži na tleh ob postelji poleg hodulje. Dobil je sepso, zastrupitev krvi, ki je zelo nevarna.

Zaradi sepse je bil hospitaliziran. Ko je že kazalo, da bo ozdravel in se s svojo soprogo Gabi Novak lahko podal domov in kasneje na svoj vikend ob morju, so se zadeve poslabšale.

Potem se je stanje samo še poslabševalo in Arsen Dedić je na koncu umrl.

Pesem, katero smo želeli že pred slabimi petimi dnevi podati iz njegovega sicer izjemnega glasbenega repertoarja je njegova pesem Sve što znaš o meni.

Arsen Dedić – Sve što znaš o meni

Podajamo pa še pesem Tamo da putujem.

Arsen Dedić – Tamo da putujem (Odlazak)

Arsen Dedić je odpotoval v onstranstvo.

Arsen Dedić je hrvaški in tudi nekdanji jugoslovanski glasbeni diskografiji resnično zapustil veliko nepozabnih melodij. Njegove so tudi številne skladbe za filme, ki odsevajo neizmeren talent tega hrvaškega glasbenika.

24sata: Kritično je: Arsenu Dediću stanje se drastično pogoršalo



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Gabi Novak je v šoku, saj je ona svetovala Arsenu Dediću, da opravi sicer rutinsko operacijo, zaradi katere je kasneje umrl. Kako bo prenašala morebitni občutek krivde?

    Arsen Dedić je bil na kolku operiran zato, ker je pred letom dni padel na enem izmed koncertov.

    Po tem, ko je padel, je imel velike težave s kolkom, zaradi česar je imel vse več težav z nastopi.

    Zato mu je njegova soproga svetovala, naj gre na operacijo kolka. Arsenu Dediču so zato vgradili umetni kolk.

    Po vgradnji kolka je šel Arsen Dedić domov, kjer ga je malo po operaciji našla soproga Gabi Novak, kako leži poleg hodulje. Arsen Dedič je tudi neartikulirano govoril. Zato je bil poslan v bolnišnico, kjer se mu je stanje najprej popravilo, potem pa močno poslabšalo.

    Odpovedovati so mu začeli tudi vitalni notranji organi. Na koncu je umrl.

    Gabi Novak je v ogromnem šoku, saj je ona svetovala Arsenu Dediću, da opravi operacijo, ki naj bi bila le rutinska, a ga je na koncu stala življenja.

    24sata: Zabrinuta Gabi odbila je da Arsena ponovno operiraju

  2. admin pravi:

    Gabi Novak je bila ves čas pod sedativi, medtem ko je čakala, kako se bo odvilo stanje v zvezi z njenim soprogom Arsenom Dedićem.

    Pudlica: Gabi na sedativima jer zbog zabrinutosti noćima ne spava

Odgovorite