četrtek, 20.avgust.2015 - 15:40

Slovenija mora skrbno izbrati sirske begunce, sicer se ji lahko obetajo nemiri. V Nemčiji se je sovraštvo do beguncev močno povečalo.

Slovenija mora med Sirci izbrati begunce, ki so čim bolj oddaljeni od lastne vere, torej takšne, ki so čim bolj »nemuslimanski«.

Slovenci bi morali pri sprejemu Sircev dati prednost beguncem, ki so bolj izobraženi, ki imajo belske karakteristike in ki nimajo težav z uživanjem svinjskega mesa.

Slovenija se mora zavedati, da Nemčija, v kateri azilni domovi rastejo kot gobe po dežju, beleži velik porast protipriseljenskega vzdušja.

azilni_domovi_v_nemciji_DK

Na Dossier korupcija smo že tukaj napisali nekaj o kriterijih za izbiro beguncev, ki prihajajo v Evropo iz Sirije.

Sirijci so pretežno muslimanske veroizpovedi, kar predstavlja določen problem, saj so nekompatibilni s slovenskim kulturnim okoljem.

Vendar stopnja »muslimanstva« ni pri vseh Sirijcih enaka. Torej. Vsi Sirijci niso tako zelo zakrknjeni, kar zadeva njihovo vero, vendar nekateri tudi so.

Zato mora Slovenija izbrati takšne begunce, ki se bodo lahko najbolj prilagodili slovenskemu kulturnemu okolju.

Izbrati bi morala bolj izobražene begunce, zaželjeno bi bilo, da bi imeli ti begunci belske karakteristike in dodatno bi morali biti bolj liberalni, kar zadeva uživanje svinjskega mesa. Torej. Ne bi smeli delati težav, kar zadeva uživanje svinjine.

To so zelo pomembni kriteriji, katerih bi se morala Slovenija držati, da se izogne nevšečnostim.

Če malo bolj pojasnimo kriterij – belske karakteristike.

Slovenija je država, ki ni navajena na bolj temnopolte ljudi, zaradi česar bi bili bolj temnopolti begunci v Sloveniji nekako diskriminirani s strani okolice, sploh če bi jih bilo več na enem kupu.

Zatorej je za bolj temnopolte begunce boljše, da ne pridejo v Slovenijo. To pa je boljše tudi za Slovenijo, saj bi se tako izognila morebitnim incidentom, temelječih na rasizmu.

Predvsem begunkam islamske veroizpovedi bi bilo dobro svetovati tudi to, da se odvadijo nošenja burk in nikabov in se navadijo na oblačila, ki jih uporablja večinsko prebivalstvo oziroma na oblačila, ki so čim boljši približek temu.

Zelo pomembno je, da begunci ne zavračajo svinjine in svinjskega mesa. Ravno zato bi bilo najboljše, da se begunce že vnaprej vpraša, ali bi imeli kaj proti, če bi jim bilo postreženo svinjsko meso in ali imajo kakršnekoli zadržke glede uživanja svinjine. Beguncem bi se moralo dati vedeti, da Slovenija ni navdušena nad dejstvom, da se problematizira uživanje svinjine.

Te pogoje bi verjetno dosti lažje sprejeli bolj izobraženi Sirijci, ki niso več tako zelo vezani na lastno vero, zatorej bi bilo dobro, da Slovenija sprejme ravno takšne begunce, poleg dejstva, da so bolj izobraženi begunci tudi bolj uporabni.

V kolikor Slovenija ne bo pametna pri izbiri beguncev, se ji lahko zgodijo nemiri kot jih sedaj beleži Nemčija.

V Nemčiji stanje namreč ni preveč rožnato. Protipriseljenski sentiment raste vse bolj, prav tako raste tudi protimuslimanski sentiment v Nemčiji.

V Nemčiji je ponekod nestrpnost do priseljencev in zlasti muslimanov tako narasla, da se nekateri muslimani, in sicer Sirijci, počutijo ogrožene v Nemčiji zaradi rasističnih izpadov proti njim.

Nekateri so si rekli, da bi šli najraje nazaj v Sirijo, saj v Nemčiji doživljajo prevelike napade s strani večinskega prebivalstva, torej s strani Nemcev.

V Nemčiji kot posledica ogromnega števila priseljencev močno narašča tudi število skrajno desnih skupin, ki svojo moč pridobivajo na protipriseljenskem vzdušju.

Sicer sovraštvo do beguncev podpihujejo tudi nemške oblasti, ki so svojim krajanom začele vsiljevati omejitve, da ti ne bi užalili verskih čustev muslimanov. Krajani takšne omejitve potem miselno prenesejo na sovraštvo do beguncev muslimanske veroizpovedi.

Skratka. Nekritičen sprejem beguncev zagotovo lahko pripelje do hudih problemov v družbi.

Slovenija se temu lahko izogne predvsem s pravilno izbiro takšnih beguncev, ki so najbolj kompatibilni s slovenskim kulturnim okoljem.

Kar zadeva muslimane, mora Slovenija najti način, da sprejme čim bolj zmerne, že napol sekularne muslimane, ki niso močno povezani z lastno vero.

Druge vere niso problematične.

Še enkrat. Slovenija bi morala težiti k temu, da sploh ne sprejema muslimanov, tisti muslimani, ki jih bo sprejela, pa bi morali biti čim bolj »nemuslimanski«, torej čim bolj sekularni in oddaljeni od lastne vere.

Begunce, ki ne ustrezajo kriterijem, bi Slovenija morala preusmeriti na Švedsko.

Daily Mail: Refugees from war-torn Syria claim racism in Germany is so extreme they want to GO HOME as growing unrest and anti-Muslim feeling sees attacks on foreigners soar

Opposing views: German School: Girls Must Dress Modestly To Avoid Offending Muslim Refugees

Reuters: Ominous rise in racism against refugees, Germany’s top filmmaker says

The Washington Post: ‘Let the hag burn’: Rise in attacks on refugees fuels German debate on racism



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Nadaljevanje protestov proti beguncev v Nemčiji. Razmisleki o začasnem prenehanju izvajanja schengenskega sporazuma.

    V Nemčiji so se zgodili novi napadi na begunce oziroma boje povedano, v Nemčiji se nadaljujejo napadi na begunce, saj je to postala že stalna praksa v Nemčiji, zaradi česar ta beleži vse hujše težave zaradi begunske problematike, ki so jo pripeljale celo do razmislekov, da začasno preneha izvajati Schengenski sporazum, sporazum, ki je še nekako največji vezni člen Evropske unije poleg evra.

    Yahoo News: Arsonists attack refugee shelter in southern Germany
    ABC News: German Police Disperse Far-Right Protesters at Refugee Home
    BBC: Schengen free movement ‘may be in danger’, says German minister

  2. admin pravi:

    Protestniki proti beguncem v nemškem mestu Heidenau so v policiste metali tudi petarde

    V mestu Heidenau je bilo poškodovanih 31 policistov, ki so posredovali med desničarskimi protesti proti priseljencem.

    Protestniki so v policiste metali kamenje, steklenice in petarde.

    DNN Online: Rechtsextreme Ausschreitungen in Heidenau: 31 verletzte Polizisten – Polizei rechnet am Abend mit weiteren Protesten

  3. admin pravi:

    O protestih proti beguncem v nemškem mestu Heidenau so danes pisali tudi drugi mediji, ki pravijo tudi to, da je nemškim politikom precej nerodno zaradi protestov, na katerih so se slišali tudi vzkliki “Heil Hitler!”

    Jutarnji list: VIDEO: DIVLJANJE U NJEMAČKOJ Prosvjednici dvije noći zaredom brutalno napadaju izbjeglice, čuju se i povici ‘Heil Hitler!’

  4. admin pravi:

    Nemci, ki so nezadovoljni s priseljevanjem ogromnega števila beguncev v Nemčijo, so Angelo Merkel, ko je bila na obisku v begunskem centru, ki so ga odprli v mestu Heidenau, ki je zadnje dni prizorišče nasilnih protestov proti beguncev, označili za izdajalko nemškega naroda zaradi preveč blage in radodarne politike do beguncev.

    RTV Slovenija: Skrajni desničarji Merklovo pred azilnim domom označili za “izdajalko”

  5. admin pravi:

    Interaktivna mapa napadov na begunske centre oziroma azilante v begunskih centrih v letih 2014 in 2015.

    Čeprav Nemčija zadnje dni kaže sliko do beguncev prijazne dežele, pa obstaja tudi druga plat.

    V Nemčiji se je namreč do sedaj zgodilo že več kot 30 napadov na nastanitvene centre za begunce oziroma na same begunce po vsej Nemčiji.

    Na Frankfurter Allgemeine Zeitung-u so predstavili interaktivno mapo napadov na nemške begunske centre oziroma begunce, ki so nastanjeni v teh centrih.

    Interaktivna karta je bogata z informacijami. Če greste z miško čez rdeče polje s puščico in nanjo kliknete, se odpre okence, v katerem je podan opis za vsak napad.

    Opisi so v nemščini.

    Na mapi so zajeti napadi v letu 2014 in 2015.

    Interaktivno karto napadov najdete na spodnjem naslovu.

    Frankfurter Allgemeine Zeitung: Gewalt gegen Asylbewerber: Übergriffe auf Flüchtlingsunterkünfte

  6. admin pravi:

    V tem članku moramo, ker se ne pojavlja med povezanimi članki, opozoriti na naš članek, kjer smo bolj podrobno analizirali rasne značilnosti Arabcev in povedali, da Sirci sodijo med bolj bere Arabce. Še več. Da nekateri Sirci izgledajo skoraj kot Evropejci, zaradi česar so med državami Evropske unije zaželeni, ker tako krepijo belski genetski bazen v Evropi.

    Če podamo ta članek, ki se nam ga zdi nujno omeniti tudi tukaj, saj smo v zgornjem (uvodnem) članku omenjali belske karakteristike beguncev.

    Članek, kjer analiziramo belske karakteristike nekaterih Arabcev, je sicer starejši od zgornjega članka.

    Če ga podamo.

    Dossier korupcija: Tudi med Arabci obstaja delitev na belce in tiste bolj temnopolte. Med Arabci velja bela rasa za večvredno.

  7. admin pravi:

    Nemiri v severnonemškem mestu Hamburg zaradi tega, ker desni protestniki nočejo sprejema beguncev s strani Nemčije.

  8. admin pravi:

    V Saški napad na prostore nemške levičarske stranke die Linke. Nekateri napad povezujejo tudi s povečanimi napetostmi zaradi beguncev, saj se Leva stranka zavzema za milo azilno politiko v Nemčiji.

    V napadu je bilo razbitih 34 velikih šip.

    Süddeutsche Zeitung: Anschlag auf Parteitagshalle der Linken in Sachsen

Odgovorite