sobota, 22.avgust.2015 - 06:39

ZASKRBLJUJOČE: Begunci so na makedonske policiste vpili Allahu Akbar (Bog je velik).

ZASKRBLJUJOČE

Begunci so ob makedonski zapori meje na makedonske policiste celo vpili z vzklikom Allahu Akbar.

makedonska_policija_pred_begunci

Incident na makedonsko-grški meji si lahko ogledate v naslednjem videoposnetku.

V konfrontaciji z makedonskimi policisti na makedonsko-grški meji je iz množice beguncev bilo slišati tudi vzklike Allahu Akbar, ki jih ponavadi muslimani izrekajo ob napadih. Vzklik Allahu Akbar, torej Bog je velik, je skoraj isto kot vzklik Jihad, boj, v kolikor se uporablja v kakšnih izrednih situacijah.

Takšni vzkliki med begunci sprožajo strahove o tem, kakšne so osebe, ki prihajajo kot begunci v Evropo.

Še ena zanimivost. Kolikor je znano, je eden od beguncev pri pregledovanju dokumentov zabodel makedonskega policista z nožem v trebuh. Ko se je ta zgrudil, so mu policijski kolegi pomagali, okoli 100 beguncev pa je izkoristili to priložnost in prebegnilo v Makedonijo.

Več o stanju makedonskega policista zaenkrat ni znano, verjamemo pa, da bo ta informacija, ki je zanimiva za medije, bila posredovana javnosti s strani makedonskih oblasti.

Več o tem si preberite tukaj.

Makedonija se sicer z valom beguncev, ki prihaja iz Grčije sooča že nekaj mesecev, v zadnjih pa je priliv vse večji in ga Makedonija s svojo infrastrukturo ne more več prenašati.

Zaradi tega je tudi prišlo do nemirov med begunci in makedonsko oblastjo.

Takoj, ko je Makedonija zaprla svoje meje, je na ustaljeni poti, prek katere je dnevno šlo okoli 2000 beguncev (občasno še več), prišlo do zastoja in hitrega nabiranja novih in novih beguncev, ki prihajajo iz Grčije.

Grčija ima namreč politiko, da vse begunce, ki pridejo na njen teritorij z avtobusi prepelje do makedonsko – grške meje in se jih tako na čim bolj neboleč način znebi, Makedonija pa za razliko od Grčije nima niti dovolj sredstev niti dovolj velike infrastrukture za prevoz toliko beguncev. Zavedati se je potrebno, da to ni normalna situacija v Makedoniji, zaradi česar infrastruktura ni narejena tako, da bi sprejela tako visok delež potnikov (zato, ker tam pred nastopom beguncev ni bilo toliko ljudi, infrastruktura se pa gradi glede na trenutne potrebe lokalnega prebivalstva).

Problem je v tem, da Makedoniji, ki sodi med revnejše države v Evropi tudi nihče ne pomaga, niti EU, niti ZN, ki se sedaj repenči, ker je Makedonija zaprla meje pod bremenom beguncev, nihče ji ne pomaga, preprosto so jo pustili samo.

Razlog pa je v tem, ker druge države vedo, če bodo Makedoniji pomagale pri prevozu beguncev, bodo ti prej prišli k njim, česar si pa ne želijo, zato jim je lažje gledati, kako se neka država z omejenimi sredstvi utaplja v množici beguncev.

Skratka. Države Evrope na zadeve gledajo precej egoistično, kar sicer ne preseneča, saj je beguncev res ogromno.

Če se vrnemo naslovu članka.

Na Dossier korupcija se nam zdi zelo problematična pretirana obremenjenost z vero kogarkoli, tako tudi beguncev. Ravno zato smo zagovorniki tega, da recimo Slovenija sprejme le begunce, ki niso preveč povezani z lastno vero. Vzkliki beguncev na meji z Makedonijo so zato po našem mnenju zelo zaskrbljujoči. Allahu Akbar, v pomenu, Bog je velik, je vzklik, ki zbuja strahove, da so muslimanski begunci, ki prihajajo v Evropo, lahko v prihodnje nosilci neke neprimerne miselnosti, ki vero postavlja nad vse, kar je popolnoma nesprejemljivo za sekularno Evropo, še bolj pa za izjemno sekularno Slovenijo.

Bati se je potrebno verskega fundamentalizma, katerega lahko prinesejo begunci.

Zato je bistveno, da se v Evropo sprejmejo begunci, ki niso preveč obremenjeni z vero. Tu mislimo predvsem na islam, ki preveč diktira življenje muslimanom, pogosto na problematičen način (zaradi fundamentalizma in številnih omejitev).



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Še podrobnost.

    Poročali smo že, da so muslimanski begunci na makedonske policiste vpili Allahu Akbar.

    Pri tem so tudi tudi metali kamenje v makedonske policiste.

Odgovorite