torek, 25.avgust.2015 - 18:10

HUMANITARNI PUJSEK: Slovenija bi lahko premislila o posebnem logu humanitarne akcije za begunce

Slovenski logotip za humanitarno pomoč beguncem bi moral biti

HUMANITARNI PUJSEK

humanitarni_pujsek_logotip_DK

Izdelava: Dossier korupcija

Zaradi zaprtja madžarsko-srbske meje se lahko zgodi, da se bo pot beguncev preusmerila tudi na področje Slovenije. O tem smo na Dossier korupcija pisali tukaj (pred vsemi ostalimi).

Ker obstajajo informacije o tem, da nekateri begunci problematizirajo določene stvari (nekateri muslimanski begunci namreč zavračajo pakete hrane, na katerih je križ) in bi lahko predstavljali določene težave za državo, bi po našem mnenju bilo dobro, da Slovenija že od začetka na prijazen način opozori na določene zadeve.

In sicer predlagamo, da Slovenija v okviru humanitarne akcije s posebnim logotipom označi prostore in predmete, s katerimi pomaga beguncem.

V ta namen smo sami že naredili logotip, ki bi ga Slovenija lahko uporabila v namene humanitarne pomoči beguncem.

Na podlagi prosto dostopne slike prašička smo naredili logotip humanitarnega pujska. Gre za pujska, na katerem je rdeči križ, kot znak obeh največjih humanitarnih organizacij v Sloveniji, na vrhu pa je z ukrivljenimi črkami napisano Humanitarni pujsek.

Humanitarni pujsek bi lahko postal maskota slovenske humanitarne akcije za pomoč beguncem.

S tem bi Slovenija na prijazen način pokazala svojo humanitarnost beguncem in obenem povedala, da je država, ki ima krščanske vrednote in da je država, v kateri je prašič pomembna žival in ne osovražena.

Na ta način bi Slovenija na zelo lep način dala beguncem neko predstavo o sebi in begunci bi potem na podlagi znaka premislili, ali želijo ostati v Sloveniji ali ne.

Verjetno bi preveč zagrizene muslimane znak odvrnil, bolj zmerne muslimane in begunce drugih veroizpovedi pa ne, tako bi se v Sloveniji zadržali pretežno begunci, ki so s slovenskim kulturnim okoljem bolj kompatibilni.

Slovenija bi lahko z eno tako majhno stvarjo, kot je humanitarni logotip, povedala veliko več, kot če bi izvajala ne vemo kakšne kampanje za ozaveščanje o Sloveniji in njeni kulturi.

S podobo prašička, kateremu smo dodali znak rdečega križa, kot znak dveh humanitarnih organizacij, pa tudi kot znak prevladujoče krščanske kulture v Sloveniji, smo torej zaobjeli informacijo o tem, kaj je za Slovenijo kot državo pomembno in na kaj bi se morali begunci navaditi, če želijo živeti v Sloveniji.



Značke prispevka:

Odgovorite