petek, 28.avgust.2015 - 06:23

Nemčija naj na Bavarskem odpre logistični center za sprejem beguncev v Evropi. Vsi begunci naj se začnejo zlivati v Nemčijo.

NEMČIJA NAJ POSTANE LOGISTIČNI CENTER ZA VSE BEGUNCE

Evropska unija bi lahko problem beguncev rešila tako, da Nemčija omogoči, da se vsi begunci zlivajo vanjo. Nemčija naj na področju Bavarske odpre velike sprejemne centre in nato begunce logistično prerazporeja v druge države. Nemčija naj torej poskrbi za logistiko beguncev.

zlivanje_beguncev_v_nemcijo_DK

Na Dossier korupcija smo podali že nekaj rešitev in predlogov, kako razrešiti begunsko krizo, tokrat pa podajamo še nadgradnjo teh predlogov.

Kot je znano, je velika večina beguncev, ki prihajajo v Evropo, namenjena v Nemčijo, nekateri še v Skandinavijo, Belgijo, Francijo in Veliko Britanijo, a velika večina v Nemčijo.

Znano je, da se begunci na poti v Nemčijo soočajo s številnimi ovirami, sploh prek posameznih držav (Madžarska, Bolgarija) in zaradi neprimernega odnosa do njih umirajo v nekaterih državah (recimo Avstrija). Ampak skupni imenovalec vseh teh beguncev je, da so namenjeni v Nemčijo.

Niso namenjeni v Grčijo, kjer jih evropski politiki ponavadi želijo pustiti, ampak je njihova destinacija Nemčija in proti tej destinaciji tudi težijo.

Angela Merkel je povedala, da bi morale bogatejše države Evropske unije pomagati revnejšim, ekonomsko šibkejšim državam pri njihovem soočanju z begunsko krizo.

Angela Merkel bi po našem mnenju največ naredila, če bi omogočila čim enostavnejši prehod beguncev skozi te države na cilj – v Nemčijo.

Angela Merkel naj omogoči, da se vsi begunci, ki pridejo v Evropo, zlijejo najprej v Nemčijo, potem pa jih bo Nemčija prerazporejala naprej.

Angela Merkel (Foto: Armin Linnartz, Vir: Wikipedia)

Glede na to, da je Nemčija znana po organiziranosti, je najboljše, da se ravno v Nemčiji ustanovi poseben sprejemni center, v katerega bi se zlivale vse begunske poti v Evropo, tako balkanska pot, kot italijanska (v prihodnosti pa morda še kakšna, recimo pot ukrajinskih beguncev).

Vsi ti begunci bi se zlivali v velike sprejemne centre, ki bi jih Nemčija morala narediti nekje na Bavarskem, kjer je teh centrov že sicer veliko.

Nemčija bi nato, organizirana kot je, poskrbela za logistiko in begunce napotila naprej.

Nekateri bi lahko rekli, to je dobro, ampak naj bo to drugje. Ne more biti drugje, ker begunci želijo priti ravno v Nemčijo. Ta njihov cilj, ki so si ga begunci zadali, je najprej potrebno uresničiti, do takrat namreč ne bodo mirovali pri svoji poti, saj vsakdo želi priti na cilj in vse pred tem ciljem pomeni, da še ni na cilju in bo zato težil k temu, da na ta cilj pride, tako se bo ta begunska pot generirala zaradi te želje beguncev, da pridejo na cilj, na ciljno destinacijo.

Evropa bi morala beguncem omogočiti prosto pot do Nemčije, tako da ti pridejo na svoj cilj, kot si želijo, in ta bi potem begunce razporejala naprej, prvenstveno v svojo državo, potem pa še drugod.

Tako bi se najbolj razbremenilo vse evropske države in tudi same begunce, ki bi imeli poslej prosto pot prek javnega prevoza (Migrant-Express) v Nemčijo in bi v Nemčijo prišli relativno zdravi in čili, torej ne utrujeni, Nemčija pa bi nato zanje poskrbela naprej.

Nemčija je najbogatejša država Evrope, zato je dobro, da ravno ta država nosi to begunsko breme, še posebej zato, ker je postala glavna destinacija za begunce (in je to vlogo prevzela od Švedske in Velike Britanije).

Skratka. Angela Merkel bi morala sprostiti poti beguncev v Nemčijo (v poseben ogromni begunski center, ki bi ga Nemčija ustvarila na Bavarskem). Ko bi begunci prišli v Nemčijo, bi ta država potem poskrbela za logistiko beguncev, torej za prerazporejanje beguncev.



Značke prispevka:

Odgovorite