ponedeljek, 31.avgust.2015 - 10:27

Francija se spreneveda. Madžarski očita postavitev ograje na srbski meji, sama pa je pomagala z ograjo utrditi mejo pri Calaisu.

Off the record: Angela Merkel bi se morala malo bolj paziti. Dobili smo občutek, da bi se lahko nanjo izvedel atentat. Povod za atentat naj bi bilo nasprotovanje nekaterih Nemcev povečanemu prilivu beguncev v Nemčijo, ravno Angelo Merkel pa bodo označili za glavnega krivca za »uničevanje nemške kulture«. Kdaj bi se to utegnilo zgoditi, ne moremo časovno opredeliti.

Nekateri Nemci Angelo Merkel krivijo za uničevanje nemške kulture. Angela Merkel bi se zato lahko znašla v nevarnosti.

angela merkel_kot_mutti_multikulti

Evropska unija je očitno unija dvojnih meril. Kot najbolj sprenevedava se je pri vsem izkazala Francija.

Sprenevedanje Francije se dogaja na več nivojih.

Francija je ena od držav, ki je poleg Velike Britanije najbolj podpirala politiko »demokratizacije« držav na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki in je torej ena najbolj odgovornih držav za to, da je sploh prišlo do sedanje begunske krize, ko so nekatere arabske države čisto uničene in generirajo močan priliv beguncev v Evropo, o demokraciji v teh državah pa ni ne duha ne sluha.

Kljub temu, da so nekatere države glavni krivci za begunsko krizo, se izogibajo odgovornosti za sprejem beguncev. Najbolj pošteno bi bilo, da te države sprejmejo čisto vse begunce, ki prihajajo v Evropo, ker so najbolj odgovorne za begunsko krizo.

Ampak ne. Nekatere države so zakuhale vse to (oziroma pomagale zakuhati), posledic tega pa nočejo sanirati, ampak prelagajo to na druge države, ki niso čisto nič krive za priliv beguncev v Evropo.

Da bi bilo sprenevedanje Francije še hujše, zunanji minister napada Madžarsko, ker je zaprla mejo s Srbijo, da beguncem prepreči vstop v državo, obenem je pa Francija celo z bilateralnimi dogovori z Veliko Britanijo pomagala le tej ravno tako z ograjo okrepiti vstop v Eurotunel, da bi se beguncem preprečila prosta pot v Veliko Britanijo.

Očitno je Laurent Fabius zelo pozabljiv človek. Ker se zadnje dni pač ne govori več o Calaisu, je na to čisto pozabil in sedaj se dela relevantnega za pridiganje Madžarski o njeni ograji.

Sramotno je, da se je ena tako dvolična in sprenevedava država, kot je Francija, izpostavila kot neka voditeljica Evropske unije. Francija si ne zasluži črhniti niti besedice v Evropski uniji ravno zaradi gnile politike, ki jo vodi. No. Večina držav Francije niti ne dojema več kot neke države, katere mnenje bi bilo zaupanja vredno. Večinoma se države zgledujejo po Nemčiji, ki pa ponavadi vedno pri svojih zunanjih nastopih zraven prišlepa še Francijo, češ da pove, da je to skupna politika Francije in Nemčije. Ampak res je to, da če v teh skupnih nastopih ne bi bilo zraven Nemčije, ne bi francoskih stališč noben jemal preveč resno.

Iskreno povedano, nam tudi ta ograja na Madžarskem ni všeč. Namreč. Mnenja smo, da bi morale države EU, tudi Madžarska, omogočiti beguncem prihod v želene destinacije, prvenstveno v Nemčijo.

Nemčija se je sama ponudila, da bo sprejela veliko količino beguncev in tudi begunci povečini želijo priti ravno v Nemčijo.

Sami smo že večkrat predlagali, da bi bilo potrebno sprostiti begunske poti in tako pokazati neko solidarnost z begunci. Kot vemo, begunci hočejo priti na zahod in ne bodo odnehali, dokler ne pridejo ravno tam. Še zadnji primer treh otrok, ki so izginili iz avstrijske bolnišnice, ko so jih našli skupaj z drugimi begunci v enem od kombijev, kaže na to, da begunci točno vedo, kam si želijo. In to je v večini primerov Nemčija.

Torej. Nemčija se je izkazala za še najbolj humanitarno državo v Evropski uniji, kar je pohvalno, čeprav se to ne bo nujno končalo brez posledic.

Na tem mestu podajamo predvsem opozorilo Angeli Merkel, naj okrepi lastno varnost, saj se utegne zgoditi atentat nanjo in to s strani njenih sodržavljanov, ki nočejo velikega priliva beguncev v državo in bodo ravno njo proglasili za glavnega krivca za »uničenje nemške kulture«. Ampak ok. To je bolj off the record zadeva.

Če se vrnemo k bistvu.

Zahodne države se sprenevedajo. Same so bile največje pobudnice demokratizacije nekaterih držav, ki so jih s to demokratizacijo totalno uničile in posledično povzročile pot beguncev v Evropo, sedaj pa pridigajo drugim državam Evropske unije, čeprav so same v določenih pogledih glede sprejema beguncev še hujše.

Francoski zunanji minister se je pa izkazal za prvovrstnega sprenevedača in dvoličneža. Fabius bi moral pogledati lastno državo, zazre naj se v Calais in tudi na francosko vlogo pri nastanku vala beguncev v Evropo.

RTV Slovenija: Evropska unija zaradi begunske krize le sklicala izredno zasedanje ministrov



Značke prispevka:

Odgovorite