nedelja, 6.september.2015 - 13:58

Če Madžarska res želi kaj pokazati EU-ju, potem naj sprosti pot beguncev skozi madžarsko ozemlje v celoti

Viktor Orban se vede nespametno. S svojimi dejanji dela škodo sebi in Madžarski, a s tem ne bo dosegel nič, da Evropi pokaže svoj prav. Svoj prav bi najlažje dokazal s tem, da beguncem omogoči prosto in hitro pot skozi ozemlje Madžarske. Če se nihče ne drži pravil, niti Grčija, potem Madžarska deluje zelo debilno, da se edino sama želi držati pravil, kar pa ji škoduje in ji spodkopava ugled v Evropi in svetu, ter povzroča nevščenosti z begunci na njenem ozemlju.

VIKTOR ORBAN, POSLUŠAJTE: “Viktor Orban, za Madžarsko bo najboljše, da v celoti sprosti pot beguncev do Avstrije in Nemčije. Ne delajte si težav, če to ni potrebno. Če ste rekli, da so begunci problem Nemčije, potem se tako tudi ravnajte in naprtite ta problem Nemčiji. Z zaporami ste si problem beguncev naprtili sami sebi.”

Viktor_Orban_Wikipedia

Madžarski premier Viktor Orban želi dokazati, da predstavljajo begunci nevarnost za celotno Evropo in da bi jim bilo zato potrebno preprečiti dostop do EU.

Vendar. Pri tem svojem dokazovanju deluje zelo šlampasto in samo Madžarsko prikazuje v slabi luči, po drugi strani pa z zadrževanjem beguncem olajšuje Nemčiji in Avstriji sprejem beguncev.

Če bi želel res dokazati Evropi svoj prav, bi se moral vesti drugače.

Madžarska bi morala tako kot Grčija, Makedonija in Srbija prepuščati begunce čez svoje ozemlje in tako vzdrževati konstanten priliv beguncev do Avstrije in nato še Nemčije.

Tako bi Madžarska dokazala EU-ju veliko več kot pa s svojim zapiranjem meja in onemogočanjem beguncem pot do Nemčije.

Madžarska bi lahko enostavno organizirala posebne železniške potniške linije, prek katerih bi begunce kar najhitreje prepeljala čez svoje ozemlje.

Torej. Izvedla bi logistiko za begunce. Madžarska je dovolj velika država, da ji to ne bi smelo predstavljati nobenega problema.

Če je begunski problem res tako velik, kot ga želi prikazati Madžarska, pa bi se to kmalu začelo poznati na končni destinaciji, na Nemčiji.

Kot je znano, so članice višjegrajske skupine zavrnile skupne kvote za sprejem beguncev. S tem bodo begunci še vedno prihajali prvenstveno v Nemčijo.

Madžarska se torej vede zelo neumno.

Viktor Orban je sam povedal, da je problem beguncev predvsem problem Nemčije in ne celotne Evrope. Če je temu tako, potem ne vemo, zakaj s svojimi dejanji povzroča to, da postaja ta problem vse bolj tudi problem Madžarske.

Čim prej vzpostavi Madžarska železniške poti za begunce, tem manj težav bo imela z njimi.

Preprosto jih samo spusti čez svoje ozemlje in stvar je rešena.

Če bi bil Viktor Orban pameten, bi se tega držal in tako deloval.

A sam problematizira stvari, v želji, da bi EU-ju nekaj dopovedal, in s tem največ škode dela sam sebi in svoji državi.

Orbanu svetujemo, da ne rabi delati načrtnega kopičenja beguncev, da pokaže, kako velik je problem beguncev.

Dovolj je, da prepušča begunce glede na njihov normalni tok, ter omogoči normalno prepustnost le teh.

Tako se Madžarska več ne bo znašla na sramotilnem stebru, kar zadeva begunce, in bo ukvarjanje z njimi v celoti prepustila Nemčiji, dokler se tam kapacitete ne napolnijo do takšne mere, da pride do destabilizacije države (Nemčije), če bo do tega seveda res tudi prišlo.

Tako bo Nemčiji Viktor Orban še najbolj pokazal tisto, kar ji želi pokazati, tako kot pa dela stvari sam, pa se kaže le v vlogi nekega kruteža in problematičnega politika ter sam sebi in svoji državi dela največjo škodo, pri tem pa končnega rezultata ne bo spremenil čisto nič.

Madžarska bo EU-ju še najbolj pokazala s tem, da se trdno postavi na stališče, ki ga je sprejela višjegrajska skupina, torej ovira sprejem obveznih kvot za begunce. Oviranje beguncev na njihovi poti pa bo po drugi strani škodovalo le Madžarski sami.

Če bi bila Madžarska pametna, bi lahko sedaj, ko so proste meje z Avstrijo in Nemčijo za begunce, spraznila vse svoje begunske centre in begunce prepeljala do Avstrije, ter tako močno sprostila svoje kapacitete za sprejem beguncev oziroma se v kar se da največji meri rešila problema migrantov na svojem ozemlju.

Priporočamo še ogled članka: MIGRANT-EXPRESS: Vzpostaviti je potrebno železniško pot beguncev na relaciji Grčija – Makedonija – Srbija – Madžarska – Avstrija – Nemčija



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Viktor Orban je Avstrijo obtožil dvoličnosti

    Avstrijski kancler Werner Faymann je podal kar nekaj težkih besed proti Viktorju Orbanu.

    Prvenstveno ga je kritiziral zaradi njegove trde drže, kar zadeva begunce.

    A Viktor Orban mu ni ostal dolžan.

    Viktor Orban mu je rekel, da se Avstrija sedaj v javnosti želi pokazati kot humanitarna država, ki pomaga beguncem, obenem pa pritiska na svoje sosednje države, naj sprejmejo ukrepe, s katerimi bi čim bolj zmanjšali pritok beguncev v Avstrijo.

    To se Viktorju Orbanu zdi dvolično.

    Sputnik: Austria Slams Hungary Over Its Refugee Stance, Budapest Strikes Back

Odgovorite